«Χάσαμε το παιχνίδι σε 15 λεπτά - Πρέπει να απαντήσουμε με νίκες»

Την ανάλυση της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Άρη στο «Κλ.Βικελίδης» έκανε ο Στέφαν Σβαμπ, μιλώντας στο SDNA - Η επίμαχη φάση στο φινάλε του ματς και η επόμενη ημέρα για τους ασπρόμαυρους.
«Χάσαμε το παιχνίδι σε 15 λεπτά - Πρέπει να απαντήσουμε με νίκες»

Ήττα... προσγείωση για τον ΠΑΟΚ που στραβοπάτησε στο Χαριλάου καθώς ηττήθηκε με 2-1 από τον Άρη. Για το 15λεπτο των δύο τερμάτων που τον «πλήγωσαν», την αντίδραση στο φινάλε αλλά και τη δική του μεγάλη χαμένη ευκαιρία μίλησε ο Αυστριακός χαφ του Δικεφάλου στο SDNA.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφαν Σβαμπ:

«Είναι ένα απογοητευτικό αποτέλεσμα για εμάς αυτή η ήττα στο ντέρμπι, ένα σημαντικό ματς. Δεν ήμασταν καλοί, τουλάχιστον όσο έχουμε δείξει αυτή την σεζόν. Αν και ελέγξαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του, ήταν μια κακή εμφάνιση από την πλευρά μας. Πρέπει να βελτιωθούμε, να δούμε την συνέχεια και να αφήσουμε πίσω αυτή την εικόνα στο παιχνίδι με τον Άρη. Ούτε η εμφάνισή μας ήταν καλή και ούτε φυσικά και το αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το τι δεν πήγε καλά για τον ΠΑΟΚ;

«Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του αγώνα και την κατοχή της μπάλας, δεν δεχτήκαμε φάσεις. Αλλά δεν φτάσαμε εύκολα μέσα στην περιοχή για να φτιάξουμε ευκαιρίες. Ο αντίπαλος ήταν συμπαγής στο δικό του μισό και προσπαθούσε να μας χτυπήσει στην αντεπίθεση, αλλά το πρώτο μέρος ήταν κακό και για τους δύο. Χάσαμε το παιχνίδι μέσα σε 15 λεπτά στο δεύτερο μέρος όταν δεχτήκαμε τα δυο γκολ. Προσπαθήσαμε να βγάλουμε αντίδραση, κάναμε το 2-1 αλλά στην συνέχεια δεν καταφέραμε κάτι περισσότερο. Αν είχαμε σε μεγαλύτερη διάρκεια την εικόνα του τελευταίου 20λεπτου στο ματς, σίγουρα το παιχνίδι θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Αυτό που επιβάλλεται να κάνουμε, είναι να το αφήσουμε πίσω μας άμεσα και να κερδίσουμε το επόμενο ματς. Μόνο έτσι ξεπερνιούνται οι ήττες, με... νίκες και καλές εμφανίσεις».

Για το τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα για τον ΠΑΟΚ;

«Πρέπει να μάθουμε από αυτή την ήττα και πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Έχουμε μπροστά μας ένα παιχνίδι Κυπέλλου με τον Βόλο και την Κυριακή πρέπει να επιστρέψουμε στις νίκες για το πρωτάθλημα, παίζοντας στην έδρα μας. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει τώρα είναι το πως θα βγάλουμε αντίδραση στον αγωνιστικό χώρο κ και να συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό, όπως αυτόν που είχαμε πριν το ντέρμπι».

Για το αν αυτή η ήττα θυμίζει το ματς με την ΑΕΚ, που ήταν και η τελευταία του ΠΑΟΚ:

«Τα ντέρμπι είναι πάντα μια διαφορετική ιστορία, αυτό το γνωρίζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Γνωρίζαμε ότι το να έρθουμε να παίξουμε με τον Άρη ήταν ένα δύσκολο ματς, ακόμα και που ήμασταν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Στα ντέρμπι δεν έχει σημασία η βαθμολογική θέση που βρίσκονται οι ομάδες. Πάντα τα ματς με τον Άρη εΊναι δύσκολα για εμάς. Αλλά όταν δεν μπορείς να κερδίσεις, τουλάχιστον να παίρνεις την ισοπαλία. Εμείς δεν καταφέραμε την ισοπαλία και οφείλουμε να σηκώσουμε κεφάλι και να επιστρέψουμε στις νίκες άμεσα μέσα στα δυο ματς που έχουμε μέσα στην εβδομάδα».

Για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο φινάλε του ντέρμπι από τον ίδιο για το 2-2:

«Ήταν μια φάση περίεργη, γιατί έπρεπε να χρησιμοποιήσω το δεξί μου πόδι αλλά δεν είμαι τόσο... άνετος για να το κάνω αυτό. Γι' αυτό προσπάθησα να στείλω την μπάλα προς τα δίχτυα με το κεφάλι από κοντινή απόσταση. Δυστυχώς για την ομάδα και για μένα, δεν είχα καλή επαφή με την μπάλα και δεν κατάφερα την στείλω προς τα μέσα για το 2-2. Έχουμε ακόμα να παίξουμε και άλλα ματς με τον Άρη και θα έχουμε την ευκαιρία να απαντήσουμε γι΄ αυτήν την ήττα».

Διαβάστε ακόμη...