«Καμία αποτυχία στο μυαλό μας, μπορούμε να πάμε στο Euro»

Η Εθνική ομάδα δίνει "τελικό" στην Ιρλανδία και ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης μιλάει στο SDNA και δίνει το στίγμα της αποψινής αναμέτρησης, πιστεύοντας στον μεγάλο στόχο, την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro.
«Καμία αποτυχία στο μυαλό μας, μπορούμε να πάμε στο Euro»

Ματς δίχως αύριο το αποψινό για τη Γαλανόλευκη. Ακόμη ένα, μιας κάθε χαμένος βαθμός, ιδίως στα θεωρητικά πιο βατά παιχνίδια του ομίλου της, μπορεί να αποβεί μοιραίος. Κι εδώ που έχουμε φτάσει, μετά και την ήττα στο Αϊντχόφεν στο προηγούμενο "παράθυρο" και δη με το βαρύ 3-0, το τρίποντο στο Δουβλίνο είναι εκ των ων ουκ άνευ για να μείνει η Ελλάδα ζωντανή στη μάχη της απευθείας πρόκρισης και να μην περιμένει τα μπαράζ του Nations League.

Δεν θα είναι καθόλου εύκολο αυτό βέβαια, το ακριβώς αντίθετο, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι διεθνείς. Παράλληλα όμως υπάρχει και η απόλυτη συγκέντρωση στον στόχο, αλλά και αποφασιστικότητα να εξαντλήσουν μέχρι και την τελευταία πιθανότητα που τους αναλογεί για να το πετύχουν.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, ένα από τα wonderkid του ελληνικού ποδοσφαίρου και του ΠΑΟΚ, ανήκει στη... new generation της Εθνικής ομάδας, αλλά αποτελεί ήδη εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο σταθερά μέλος της, παρά τα 19 του μόλις χρόνια. Ντεμπούτο πέρυσι στο φιλικό της Μάλτας, για να ακολουθήσουν και οι δύο πρώτες επίσημες παρουσίες στα πλέον δυνατά παιχνίδια που έχει δώσει εδώ και καιρό η Γαλανόλευκη. Πρώτα το "ματσάρισμα" με παίκτες όπως ο Μπαπέ και ο Ζιρού στη Γαλλία μετά την αποβολή του Μαυροπάνου κι έπειτα οι Ολλανδοί.

"Είναι πολύ μεγάλη χαρά για κάθε παίκτη να βρίσκεται εδώ. Έχω σχεδόν ένα χρόνο που βρίσκομαι στην Εθνική Ανδρών. Έχω προσαρμοστεί πολύ με το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, με τα παιδιά, τους προπονητές. Ανυπομονούμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω που είναι η πρόκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση, στο Euro που έχουμε μπροστά μας", ήταν τα πρώτα λόγια του διεθνούς στόπερ στο SDNA.

"Είναι πολύ σημαντικό για μένα να έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή και να μπαίνω σε αυτά τα δύσκολα παιχνίδια. Όλη η ομάδα με βοήθησε να σταθώ όπως πρέπει και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό", πρόσθεσε.

Ένα ματς δίχως αύριο απόψε το βράδυ, κι ας ακολουθεί λίγα 24ωρα μετά η Ολλανδία, όπως τονίζει ο "Κούλιε": "Το πιο σημαντικό ματς είναι πάντα το επόμενο κι αυτή τη στιγμή έχουμε την Ιρλανδία. Πρέπει να κερδίσουμε, πρέπει να πάμε εκεί με τη νοοτροπία του νικητή. Ότι θα μπούμε μέσα και θα κερδίσουμε την κάθε μονομαχία, τα πάντα, από το πρώτο λεπτό. Είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για να τα καταφέρουμε. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, ασχέτως της δυναμικότητας του αντιπάλου. Οπότε αυτή τη στιγμή κάνουμε focus μόνο στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας".

Τον Ιούνιο η Εθνική είχε "λυγίσει" τους μαχητικούς Ιρλανδούς (2-1) στη Ν.Φιλαδέλφεια, μάλλον ευκολότερα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ. Το αποψινό ωστόσο είναι μία εντελώς άλλη ιστορία...

"Θα είναι δύσκολο παιχνίδι γιατί παίζουμε εκτός έδρας. Η Ιρλανδία είναι παραδοσιακά δυνατή ομάδα στο γήπεδό της. Με πολύ τρέξιμο, πολλή δύναμη. Οπότε πρέπει οπωσδήποτε να δώσουμε το κάτι παραπάνω από αυτούς για να πάρουμε τη νίκη".

Κι αν τα καταφέρουμε απόψε; Είναι εφικτή η απευθείας πρόκριση στο Euro; "Ναι, γιατί όχι. Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Έχουμε πρώτα την Ιρλανδία που πρέπει φυσικά να κερδίσουμε και μετά ακολουθεί στην έδρα μας, με τον κόσμο μας, την Ολλανδία. Οπότε εννοείται πως είναι ρεαλιστικό και εφικτό".

Πανθομολογούμενο πως η Εθνική ομάδα έχει κάνει βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια, έτι περισσότερα επί της παρουσίας του Γκουστάβο Πογέτ. Αν όμως δεν καταφέρει τον τελικό στόχο της, θα συνιστά αυτό αποτυχία;
"Αρχικά πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε ένα πολύ δυνατό σύνολο. Οπότε δεν σκεφτόμαστε καμία αποτυχία ή κάτι τέτοιο. Σκεφτόμαστε μόνο τα θετικά, ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, να πάμε στο Euro κι έτσι βαδίζουμε προς τον μεγάλο μας στόχο, που είναι να βρισκόμαστε στα γήπεδα της Γερμανίας το επόμενο καλοκαίρι. Οπότε αυτή τη στιγμή κοιτάμε μόνο την Ιρλανδία και μετά οτιδήποτε άλλο".

Κι αν ο 19χονος άσος πήγε... φουριόζος στη συγκέντρωση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, από τις εξαιρετικές εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ, όπου φέτος αποτελεί τη μεγαλύτερη σταθερά της "ασπρόμαυρης" άμυνας, όπως ξεκαθαρίζει, όταν βρίσκεσαι στην Εθνική δεν υπάρχει απολύτως τίποτα άλλο στο μυαλό.

"Η Εθνική ομάδα είναι πάνω απ' όλες τις ομάδες, είμαστε όλοι εδώ για να εκπροσωπήσουμε το εθνόσημο. Για κανέναν παίκτη δεν είναι δύσκολο να... γυρίσει το τσιπάκι και να προσαρμοστεί στα "θέλω" της Εθνικής που είναι πολύ σημαντικά για μας. Με το που ερχόμαστε εδώ, αλλάζουν όλα, δεν υπάρχει καμία άλλη σκέψη, παρά μόνο να πετύχει η Εθνική ομάδα".

Όσο για την Ολλανδία που ακολουθεί: "Σίγουρα θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, το καλό θα είναι πως θα είναι στην έδρα μας, με τον κόσμο μας μαζί. Αλλά πρώτα απ' όλα πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς από την Ιρλανδία και μετά θα δούμε εκείνο το παιχνίδι".

Διαβάστε ακόμη...