Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 3ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο.
Facts & Figures για το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Πράσινους.

Χωρίς ήττα είναι στα τρία τελευταία παιχνίδια του με τον Παναναϊκό ο ΠΑΟΚ, ανεξάρτητα έδρας. Στο φετινό πρωτάθλημα επικράτησε και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδι, με νίκη 3-1 στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας και 2-1 στην Τούμπα. Η τρίτη αναμέτρηση ήταν για τα περσινά Play Offs και τελείωσε με λευκή ισοπαλία στην Τούμπα.
Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν διεξαχθεί 72 αναμετρήσεις από το 1959-60 που καθιερώθηκε η Α' Εθνική. Σε αυτά τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός μετρά 46 νίκες, ο ΠΑΟΚ έχει εννέα νίκες και τα 17 έχουν τελειώσει ισόπαλα.
Αυτή είναι η δέκατη σεζόν που βρίσκονται αντιμέτωποι σε αγώνες για τα Play Offs ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό. Στα εννέα παιχνίδια που έχουν γίνει στην Αθήνα ανάμεσα στις δύο ομάδες υπάρχουν τρεις ισοπαλίες – δύο με 1-1 και μία με 0-0 – αλλά και πέντε νίκες για τον Παναθηναϊκό. Στις 17 Μαΐου 2017 – μετά τον τραυματισμό του Βλάνταν Ίβιτς – ο Παναθηναϊκός χρεώθηκε με ήττα με 3-0 άνευ αγώνα.
12 εμφανίσεις έχει το 2-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, αποτέλεσμα που είναι το δημοφιλέστερο στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Ακολουθεί το 1-0 με 8 εμφανίσεις, ενώ υπάρχουν επτά 0-0 και ακόμη τόσα 2-1 υπέρ της ομάδας της Αθήνας.
9 γκολ έχουν σημειώσει στα εντός έδρας ματς με τον ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαραβάκος και ο Κριστόφ Βαζέχα που είναι στην κορυφή του σχετικού πίνακα, ενώ για τον ΠΑΟΚ έχει σκοράρει τρεις φορές ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει δύο γκολ.
20 Ιανουαρίου 1985 ήταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναθηναϊκού σε εκτός έδρας αναμέτρηση και ήρθε στο ΟΑΚΑ με τον Πάπριτσα να γράφει το 0-1 στο 79ο λεπτό και να δίνει στον Δικέφαλο τη νίκη που ήταν καθοριστική για τον τίτλο του Πρωταθλητή Χειμώνα και στη συνέχεια το πρωτάθλημα.
3 ποδοσφαιριστές έχουν σκοράρει με τα χρώματα και των δύο ομάδων σε ματς που έγιναν με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό. Ο Κώστας Φρατζέσκος ήταν ο πρώτος, ακολούθησε ο Γιώργος Γεωργιάδης και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.

Διαβάστε ακόμη...