Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής των Play Offs της Super League Interwetten 2021-22 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στους Ηπειρώτες, αλλά και την παράδοση της ομάδας στην post season.

Αυτή είναι η 12η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στην διαδικασία των Play Offs που έχουν καθιερωθεί στην ελληνική πραγματικότητα από το 2007-08.

Ο Δικέφαλος δεν συμμετείχε μόνο την πρώτη τους χρονιά και στην συνέχεια δεν έχει λείψει από καμία, είτε μέχρι το 2016-17 που δεν συμμετείχε ο πρωταθλητής, είτε και στις τρεις σεζόν από 2019-20 μέχρι σήμερα που μπαίνουν όλες οι ομάδες της πρώτης εξάδας.

Διψήφιο αριθμό συμμετοχών σε αυτή τη διαδικασία έχει μόνο ο ΠΑΟΚ (12), ο Παναθηναϊκός (11) και η ΑΕΚ (10).

Συνολικά ο ΠΑΟΚ έχει δώσει 74 αγώνες, και έχει 32 νίκες, 17 ισοπαλίες και 25 ήττες, ενώ ο συντελεστής των γκολ είναι στο 76-65.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που θα συναντηθούν σε αγώνα Play Offs ο ΠΑΟΚ και ο ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα της Ηπείρου να έχει επικρατήσει στο πρώτο ματς που έγινε στην Τούμπα στις 19 Μαϊου 2013 με 1-0 χάρη στο γκολ του Λίλα στο 88ο λεπτό. Στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 στα Γιάννινα (31' Ντε Βινσέντι – 70' Κατσουράνης, 74 Σίλντενφελντ).

Ως γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ έχει 18 νίκες απέναντι στα Γιάννινα, 4 αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι και η ομάδα της Ηπείρου έχει φύγει 5 φορές νικήτρια από εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος ο ΠΑΣ Γιάννινα με τη νίκη του μέσα στην Τούμπα έσπασε ένα σερί με επτά διαδοχικές νίκες που είχε ο ΠΑΟΚ στα μεταξύ τους ανεξάρτητα έδρας. Ο Δικέφαλος είχε ισάριθμες νίκες, με τις τέσσερις να είναι εκτός και οι τρεις στην Τούμπα.

Η προηγούμενη φορά που είχε επικρατήσει ο ΠΑΣ Γιάννινα την Τούμπα ήταν στις 8 Ιανουαρίου 2017, πάλι με 1-0 με το γκολ του Τζημόπουλου στο 16ο λεπτό. Από τότε ο Δικέφαλος είχε επτά νίκες και στα τέσσερα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ.

Τρία γκολ για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν σημειώσει οι Νέτο Γκουερίνο, Κλάους Αθανασιάδης και Αλεξάντραρ Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...