Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης της 1ης αγωνιστικής της Super League Interwetten 2021-22 στο γήπεδο της Τούμπας.
Facts & Figures για το ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου κόντρα στην ομάδα της Ηπείρου και την προϊστορία της ομάδας σε πρεμιέρες πρωταθλήματος, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην αφετηρία του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής για 64η φορά. Είναι μαζί με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό οι μοναδικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει σε όλες τις διοργανώσεις από την θέσπιση της Α' Εθνικής, το 1959.

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1959-60, στις 25 Οκτωβρίου 1959 είχε αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης στο γήπεδο της Τούμπας. Ο Λέανδρος Συμεωνίδης είχε σημειώσει το πρώτο γκολ του Δεικαφάλου στο 32ο λεπτό, ενώ ακολούθησαν αυτά του Κιουρτζή (34′) και Κουϊρουκίδη (47′). Από την ομάδα της Κατερίνης είχαν σκοράρει οι Καραφουλίδης (27′) και Τουλουμτζίδης (75′).

Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει 2.035 αγώνες και ο απολογισμός του είναι 1.003 νίκες, 520 ισοπαλίες και 512 ήττες, ενώ τα γκολ είναι 3.117–1.977.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ σε πρεμιέρα πρωταθλήματος για δεύτερη φορά στην ιστορία, με την πρώτη να είναι στις 6 Σεπτεμβρίου 1981. Τότε γηπεδούχος ήταν ο ΠΑΣ και η αναμέτρηση τελείωσε με λευκή ισοπαλία.

Συνολικά έχουν γίνει 52 αναμετρήσεις για την Α' Εθνική ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να έχει 29 νίκες, τον ΠΑΣ 12 και 11 αγώνες να έχουν τελειώσει ισόπαλοι.
Ως γηπεδούχος ο ΠΑΟΚ έχει 18 νίκες απέναντι στα Γιάννινα, τέσσερις αγώνες έχουν τελειώσει ισόπαλοι και η ομάδα της Ηπείρου έχει φύγει τέσσερις φορές νικήτρια από εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Στα επτά τελευταία ματς μεταξύ τους ανεξάρτητα έδρας, ο ΠΑΟΚ έχει ισάριθμες νίκες, με τις τέσσερις να είναι εκτός και οι τρεις στην Τούμπα.

Στις 8 Ιανουαρίου 2017 ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 1-0 στην Τούμπα με γκολ του Τζημόπουλου στο 16ο λεπτό. Από τότε ο Δικέφαλος έχει επτά νίκες και στα τέσσερα παιχνίδια δεν έχει δεχθεί ούτε γκολ.

3 γκολ για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν σημειώσει Νέτο Γκουερίνο, ο Κλάους Αθανασιάδης και ο Αλεξάντραρ Πρίγιοβιτς.

Διαβάστε ακόμη...