"Πολύ καλή επιλογή ο Στανόγεβιτς" (audio)

Ο Σλάτζαν Σπάσιτς μίλησε στο paokmania web radio για τον νέο προπονητή του Δικεφάλου, Αλεξάντερ Στανόγεβιτς ...
"Πολύ καλή επιλογή ο Στανόγεβιτς" (audio)

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον Κώστα Γαλάνη ...

Για την πρόσληψη του Αλεξάντερ Στανόγεβιτς:

"Ο Στανόγεβιτς είναι ένας νέος καλός προπονητής που δούλεψε για αρκετά χρόνια στην Παρτιζάν κατακτώντας 2 πρωταθλήματα, δείχνοντας καλά στοιχεία, ύστερα πήγε στην Κίνα όπου και εκεί κυνήγησε το πρωτάθλημα. Πιστεύω ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή επιλογή με την πρόσληψη του Στανόγεβιτς"

Για τα δυνατά του σημεία ώς προπονητής:

"Είναι προπονητής που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, του αρέσουν οι παίκτες με προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Πιστεύω ο ΠΑΟΚ έχει καλό υλικό με νέους παίκτες οι οποίοι βοηθάνε πολύ και ποιοτικούς ξένους. Πιστεύω μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα στον ΠΑΟΚ."

Για την απομάκρυνση του από την Παρτιζάν:

"Δεν ξέρω ακριβώς τον λόγο απομάκρυνση του αλλά σίγουρα είχε καλές προτάσεις και από ευρωπαϊκές ομάδες αλλά και από την Κίνα. Αυτός επέλεξε την Κίνα και δείχνοντας και εκεί καλά στοιχεία. Αυτό μας δείχνει πως είναι ένας καλός προπονητής"

Για την καριέρα του στην Κίνα:

"Εκεί έκανε πάλι πρωταθλητισμό , χάνοντας το πρωτάθλημα για ελάχιστους βαθμούς. Μετά την Κίνα είχε πρόταση για να αναλάβει την εθνική Σερβίας, ωστόσο δεν γνωρίζω τον λόγο που δεν έγινε η συμφωνία."

Συγκρίνοντας τον με τον Βλάνταν Ίβιτς:

"Είναι και οι δύο προπονητές που παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο και έχουν τεράστια θέληση για να κερδίσει η ομάδα τους, κάτι που είναι απαραίτητο για κάθε προπονητή που είναι σε μια ομάδα με μεγάλες απαιτήσεις. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε προπονητή να του δίνονται κίνητρα και να παλεύει για το πρωτάθλημα και για το κύπελλο."

Για την φετινή χρονιά:

"Φέτος καταφέραμε να κατακτήσουμε ένα κύπελλο μετά από 14 χρόνια, ωστόσο το τέλος της χρονιάς απογοητευτήκαμε καθώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την θέση που θα οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League, αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο..."

Τι σύστημα παίζει:

"Του αρέσει να παίζει 4-4-2 αλλά και 3-4-3 ανάλογα φυσικά με τον αντίπαλο. Πιστεύω στον ΠΑΟΚ θα διαλέξει να παίξει το 3-4-3 γιατί έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά, έχει γρήγορα άκρα και για σέντερ φορ τον Πρίγιοβιτς που είναι αλκτικός και με καλή τεχνική. Είναι προπονητής με νοοτροπία νικητή, κάτι το οποίο είχε και σαν παίκτης, θα κυνηγάει την νίκη σε κάθε ματς παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο."

Για τους νέους παίκτες:

"Του αρέσει να δουλεύει με νέους ποδοσφαιριστές, στην Παρτιζάν έδωσε ευκαιρίες σε παίκτες 17-18 χρονών , οι οποίοι μετά από λίγα χρόνια βγήκανε στο εξωτερικό και κάνανε εκεί την καριέρα τους. Πιστεύω θα βοηθήσει πολύ τους νέους παίκτες του ΠΑΟΚ, είναι σημαντικό για κάθε ομάδα να βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες τις οι οποίοι θα στελεχώνουν την πρώτη ομάδα."

Για τον Ίβιτς:

"Ο Ίβιτς έφτιαξε μια ομάδα η οποία έπαιξε όμορφο ποδόσφαιρο, δείχνοντας ένα πολύ καλό πρόσωπο. Στα play offs ωστόσο δεν τα πήγαμε τόσο καλά πράγμα που μου έκανε εντύπωση παρόλο που είχαμε μια έτοιμη ομάδα. Μετά την κατάκτηση του κυπέλλου η ομάδα έπεσε , χωρίς να μπορώ να βρω τον λόγο. Σίγουρα η κούραση έπαιξε κάποιο ρόλο, καθώς οι παίκτες έπαιξαν πάρα πολλά παιχνίδια."

Για το δέσιμο του Στανογεβιτς με τον κόσμο της Παρτιζάν:

"Ήταν παλιός παίκτης της Παρτιζάν, πήρε πρωταθλήματα με αυτήν και ο κόσμος τον αγάπησε."

Αν έπρεπε να τον παρομοιάσει με ένα προπονητή:

"Πιστεύω μοιάζει πάρα πολύ με τον Σπαλλέτι της Ρόμα. Δείχνει ενθουσιασμένος σε κάθε παιχνίδι, δίνει τα πάντα."

Για τους παικτες και την νέα σεζον:

"Πιστεύω ο Πρίγιοβιτς θα βοηθήσει πάρα πολύ, ήταν ήδη καλός φέτος, αλλά θα είναι ακόμα καλύτερος του χρόνου. Οι ξένοι παίκτες αλλά και οι νέοι όπως ο Πέλκας και ο Μυστακίδης είναι καλοί παίκτες αλλά με την βοήθεια του προπονητή θα γίνουν ακόμα καλύτεροι."

Ποια στιγμή στον ΠΑΟΚ του έμεινε αξέχαστη:

"Πέρασα υπέροχα χρόνια στον ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσα ποτέ να ξεχάσω αυτήν την ομάδα, την αγαπάω και την παρακολουθώ. Έζησα πολλές ωραίες στιγμές, θα ξεχώριζα τα κύπελλα που κατακτήσαμε ενάντιας τον Ολυμπιακό και τον Άρη, τότε ζήσαμε κάτι απίστευτο."

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

"Να είστε δίπλα στην ομάδα, όπου και αν είναι, να στηρίζετε τους παίκτες, τον προπονητή και τον πρόεδρο"

Διαβάστε ακόμη...