Το PAOK Family λέει «Όχι στον ρατσισμό»

Το PAOK Family δημιουργήθηκε για να φέρει ξανά στο γήπεδο τις οικογένειες και να περάσει μηνύματα που θα βελτιώσουν το επίπεδο της νέας γενιάς φιλάθλων.
Το PAOK Family λέει «Όχι στον ρατσισμό»

Στον αγώνα με τη Λάρισα για το Κύπελλο Ελλάδας, το μήνυμα αυτό ήταν ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό.

ουλα από την Συρία μαζί με τους γονείς τους. Οι διοργανωτές της οικογενειακής κερκίδας πραγματοποίησαν μια σειρά δράσεων με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. Έλληνες και Σύροι, μικροί και μεγάλη φωτογραφήθηκαν αγκαλιά μαζί με το πανό που έγραφε «Football Unites» και «We are all refugees» και συμμετείχαν στις δραστηριότητες.

Στη συνέχεια έλαβε χώρα ένα μικρό θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Focus on what matters – Equal as humans» . Στο δρώμενο η Λευκή ξυπνάει δίπλα στον άγνωστο για αυτήν Μαύρο κι αρχίζει να ανακαλύπτει πόσο διαφορετική είναι όχι μόνο στο χρώμα των ρούχων, αλλά και στις σωματικές διαστάσεις, τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τον τρόπο που βλέπει εκείνη τα πράγματα, ακόμα και στο ντύσιμο.

Όσο αναλώνεται στο να βρίσκει διαφορές ή να προσπαθεί να τις εξομοιώσει καταλήγει σε αδιέξοδο, αφού δεν εστιάζει στη μια και σημαντικότερη αλήθεια της συνάντησης με τον άγνωστο. Δηλαδή, ότι παρά τις διαφορές είναι κι οι δύο άνθρωποι κι ως άνθρωποι είναι ίσοι.

Διαβάστε ακόμη...