«Εικόνα μεγάλης ομάδας ο ΠΑΟΚ»

 Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Βασιλάκος και μίλησε για τον νέο ΠΑΟΚ, το υλικό της ομάδας αλλά και τα πρώτα δείγματα.
«Εικόνα μεγάλης ομάδας ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον φετινό ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει, είναι μια σοβαρή ομάδα και κυνηγάει τα μεγάλα παιχνίδια για να πάρει αυτό που θέλει να πάρει. Δείχνει μια εικόνα πραγματικής ομάδας. Οι άτυχες στιγμές υπάρχουν στο ποδόσφαιρο και δεν πρέπει να στιγματίζουν ανθρώπους και καταστάσεις. Υπάρχουν δύο παιχνίδια για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και δεν πρέπει να βγάζουμε αρνητικά συναισθήματα προς ανθρώπους και την ομάδα».

Για τα όσα ακούστηκαν για τον Αθανασιάδη:

«Ο Κλάους βρίσκεται μέσα στις φάσεις και αυτό θέλει ταλέντο. Μπορεί να έχασε κάποιες φάσεις αλλά βρέθηκε εκεί. Υπάρχει μια εμετική στάση στον Κλάους. Είναι ένας παίκτης που πέτυχε πολλά πράγματα και σε λίγο καιρό θα είναι ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ. Χρεώνουμε την απογοήτευση από τον αποκλεισμό σε έναν παίκτη. Βρέθηκε μέσα στις φάσεις και αυτό είναι πολύ θετικό. Χρόνια έχει ο ΠΑΟΚ να βγάλει φορ που είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα. Ο Αθανασιάδης το κατάφερε πολύ γρήγορα και θα γίνει γρήγορα και πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ».

Για το πλάνο της ομάδας:

«Η ομάδα βαδίζει σε καλό δρόμο και έχει πάρει καλούς παίκτες. Είναι πειθαρχημένη αγωνιστικά η ομάδα και αν και είναι αρχή δείχνει πολύ καλά δείγματα. Σιγά – σιγά νομίζω πως θα προσαρμοστούν και νέοι παίκτες».

Για την οπισθοχώρηση του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο με τον Άγιαξ:

«Η ομάδα δεν είναι 100% έτοιμη. Ο ΠΑΟΚ τώρα αποκτά ένα πλάνο ενώ ο Άγιαξ έχει αυτό το αγωνιστικό στυλ. Αν ο ΠΑΟΚ συναντήσει τον Άγιαξ τον Νοέμβριο θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Ο Άγιαξ έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, οι παίκτες παίζουν μαζί στις ακαδημίες και τεχνικά είναι πιο ώριμη ομάδα. Αυτό θα το έχει ο ΠΑΟΚ σε τρεις μήνες. Υπάρχει νέος προπονητής, νέοι παίκτες, πέρυσι ήταν μια άσχημη χρονιά και θεωρώ πως θα βελτιωθεί η εικόνα».

Για τα λάθη της άμυνας:

«Για να μπει γκολ πρέπει να γίνουν λάθη. Το δεύτερο γκολ που έβαλε ο Άγιαξ ήταν δύσκολο. Γενικά ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή έχει καλή συμπεριφορά αμυντικά».

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ που ξεχωρίζει:

«Θα ξεχωρίσω παίκτες όταν θα έχουν και ουσία. Ο Αθανασιάδης ναι μεν έχασε το εύκολο αλλά δεν είδα άλλους παίκτες να κάνουν ευκαιρίες. Ο στόχος σε μια ομάδα είναι να σκοράρουν πολλοί παίκτες».

Για το αν χρειάζεται επιθετικό ο ΠΑΟΚ:

«Εγώ θα προτιμούσα έναν μέσο που θα πατάει περιοχή παρά ένα σέντερ φορ. Αυτό που θέλει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ακριβό. Τα ονόματα που ακούγονται δεν είναι καλύτερα από τον Κλάους. Πρέπει να του δώσουμε ηθικό, να προσπαθήσει και αυτός παραπάνω και υπάρχει πίσω και ο Κουλούρης».

Για την έλλειψη του Μακ:

«Το πρόβλημα είναι το πως θα φέρουμε έναν κεντρικό που θα πατάει στην επίθεση. Για την θέση του Μακ υπάρχει και ο Τζαλμά και ο Ροντρίγκεζ. Ο Σακχόφ στο επιθετικό κομμάτι ήταν λίγος».

Για τον Μπίσεσβαρ:

«Έχει το σωστό στυλ αλλά λίγο που τον είδα είναι πολύ πίσω σε ετοιμότητα».

Για το Βαρέλα:

Ο Βαρέλα είναι στεγνός και αν είναι έτοιμος πρέπει να παίξει. Τον πήραμε για να παίζει. Έχει μεγάλο ποδοσφαιρικό βιογραφικό. Έχει να δώσει κάτι παραπάνω στην άμυνα από αυτό που έχουμε. Ο Τζαβέλλας και ο Κρέσπο ήταν καλοί με τον Βαρέλα και τον Μαλεζά η ομάδα πάει για το κάτι καλύτερο».

Για τον Κάνιας:

«Έχει την υποδομή του ισπανικού πρωταθλήματος και μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω. Υπάρχει και ο Τσίμτσιροτ που μπορεί να παίξει και πιο μπροστά».

Για τον Μπρκιτς:

Ο Μπρκιτς έχει την έξοδο και τον στυλ αλλά πρέπει να τον δούμε και άλλο. Ο Γλύκος βοήθησε πάρα πολύ τον ΠΑΟΚ στα πλέι – οφ καιθα υπάρχει ένας καλός ανταγωνισμός».

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει πρωτάθλημα:

«Όλα θα κριθούν στην αρχή. Αν πάρουμε τους βαθμούς στην αρχή μετά όλα είναι εύκολα. Έχει και υποδομές ο ΠΑΟΚ και όλα συντελούν ώστε η ομάδα μας να έχει την δυνατότητα να μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα κάνεις μια ομάδα και πας να το πάρεις... μουλωχτά. Απλά νικάς παιχνίδι – παιχνίδι χωρίς να μιλάς για πρωτάθλημα. Αν λες απευθείας πως πας για πρωτάθλημα, ξυπνάς τον αντίπαλο και κινητοποιείς αντανακλαστικά».

Για τον Κάτσε:

«Ο Κάτσε τα προηγούμενα χρόνια ήταν μια πάρα πολύ καλή μονάδα. Ο ΠΑΟΚ αλλάζει γραμμή και κάτι παραπάνω ξέρει ο προπονητής. Μπορεί να μην ταιριάζει στο στυλ και την εικόνα. Αυτά είναι προπονητικά ζητήματα. Αγωνιστικά για να πας κάπου παραπάνω ψάχνεις κάτι καλύτερο».

Διαβάστε ακόμη...