Εύκολη επιστροφή στις νίκες
SHARE:
Στο άδειο λόγω τιμωρίας PAOK SPORTS ARENA, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Καβάλα. Οι Καβαλιώτες οι οποίοι πέρσι πέρασαν από το ΠΑΛΑΤΑΚΙ, με τον Παλάσιο να κάνει όργια και φέτος είναι σε καλή κατάσταση, ήθελαν τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του, που μέχρι χθες αφοσιώθηκε στις διαμαρτυρίες για τη διαιτησία του παιχνιδιού με τον Κολοσσό και το χαμένο DVD, ήθελε να κρατήσει αλώβητη την έδρα του και να πάρει άλλο ένα ροζ φύλλο αγώνα.
Το παιχνίδι ξεκίνησε μέσα στη νεκρική σιγή που επικρατούσε στο γήπεδο, με τον γραφικό πια τύπο του μικροφώνου να φωνάζει χωρίς λόγο. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά σε άμυνα και επίθεση και πήρε τα πρωία στο σκορ. Με τον Γκρέι σε καλή μέρα και την άμυνα να μην δίνει την δυνατότητα στην Καβάλα να πετύχει εύκολους πόντους ο ΠΑΟΚ έκλεισε το 1ο δεκάλεπτο με 22-12.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο η ομάδα του Δικεφάλου μπήκε ακόμα καλύτερα. Με τον Γκετσέφσκι να κάνει όργια σε άμυνα και επίθεση, πέτυχε 15 πόντους στο 2ο δεκάλεπτο με 3/3 βολές – 3/3 δίποντα και 2/2 τρίποντα, και την ομάδα να μην χάνει το πάθος της, το παιχνίδι έμοιαζε τελειωμένο. Με την διαφορά στους 20 και πλέον πόντους ο Μαρκόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής και στον Καλαμπάκα, με την 5άδα να συμπληρώνουν οι Γιαννακίδης, Αποστολίδης, Καλλές και Ντόζιερ. Σκορ πρώτου ημιχρόνου 46-26.
Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε με την Καβάλα να κάνει ένα σερί και να μειώνει στους 14. Το 4ο φάουλ του Παλάσιο που ήταν ο υπεύθυνος της μείωσης του σκορ φτάνοντας τους 13 αλλά και του Γιόροβιτς ο οποίος πέτυχε 2 συνεχόμενα 3ποντα φτάνοντας τους 14, έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα να επαναφέρει τη διαφορά στους 20 πόντους. Παπαδόπουλος και Μάρσαλ τράβηξαν τον ΠΑΟΚ επιθετικά με τον πρώτο να φτάνει τους 11 πόντους και τον δεύτερο τους 13. Το 3ο δεκάλεπτο έλειξε με τον πίνακα να δείχνει 68-49.
Στο 4ο δεκάλεπτο δεν άλλαξε τίποτα. Το μόνο που αξίζει να σημειωθεί είναι ο αρκετός χρόνος που δόθηκε στον πιτσιρικά τον Δημήτρη Αράπη από το 3ο κιόλας δεκάλεπτο, με τον μικρό να δείχνει πάθος και τσαμπουκά, με καλές άμυνες και διεκδικήσεις σε άμυνα και επίθεση. Το εύκολο απόγευμα που είχε ο ΠΑΟΚ στο ΠΑΛΑΤΑΚΙ του έδωσε το ροζ φύλλο αγώνα και τους 2 βαθμούς της νίκης. Τελικό σκορ 92 - 55.
Tα δεκάλεπτα: 22-12, 46-26, 68-49, 92-55.
ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 13 (1), Αράπης 2 Αποστολίδης 9 (1τρ., 5ρ., 3ασ., 4κλ.), Δέδας 7 (1), Ντόζιερ 12 (8ρ.), Γκρέι 10 (1τρ., 4ρ., 5ασ.) Παπαδόπουλος 13 (9ρ.), Γιαννακίδης 2, Καλλές 4, Γκετσέφσκι 18 (2τρ., 6ρ.), Καλαμπάκας 2.
ΚΑΒΑΛΑ: ΜακΙντος 8, Παλάσιο 13, Κοστόβ 2, Χαφ 2, Σίμονς 16 (7ρ.), Γεωργάκης, Γιόροβιτς 14 (2), Καραποστόλου, Αγγελόπουλος.
Όσον αφορά την τιμωρία των 4 αγωνιστικών το μόνο που θα πω είναι πως, οι πυρσοί και τα καπνογόνα που έπεσαν μέσα στη βδομάδα στο παο-οσφπ τιμωρήθηκαν με 2 αγωνιστικές. Από εκεί και πέρα ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του . . . Για μένα φταίει αποκλειστικά και μόνο η διοίκηση της ομάδας.
Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .
Με τιμή, Roume