Νίκησε με 77-72 και ελπίζει....

Άγγιξε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ , σε βάρος της Εστουντιάντες, αλλά οι 13 χαμένες ελεύθερες βολές τον αναγκάζουν την άλλη Τρίτη να τα παίξει όλα στο Τρεβίζο
Νίκησε με 77-72 και ελπίζει....
Άγγιξε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ στην Paok Sports Arena, σε βάρος της Εστουντιάντες, αλλά οι 13 χαμένες ελεύθερες βολέςκαι το κακό 3ο δεκάλεπτο,  τον αναγκάζουν την άλλη Τρίτη να τα παίξει όλα για όλα στο Τρεβίζο κόντρα στην αδιάφορη Benetton

Ουσιαστικά λοιπόν εκεί θα κριθεί το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου μας, εκτός αν η Εστουντιάντες χάσει  εντός έδρας από τη Ροάν, κάτι σίγουρα πολύ δύσκολο.

Η Εστουντιάντες μπήκε καλύτερα στο παρκέ και προηγούνταν μέχρι τα μισά του 10λέπτου. Ο ΠΑΟΚ όμως ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του πήρε το προβάδισμα  στο σκορ και το κρατούσε  σταθερά , προσπαθώντας μάλιστα να το διευρύνει όσο περνούσε η ώρα. Το αξιοπερίεργο είναι αυτό φυσικά, διότι ο ΠΑΟΚ έδειξε τον τελευταίο καιρό πως, η μεγαλύτερη αιτία των καλών του εμφανίσεων, ήταν η άμυνα. Το 23-18 του 1ου δεκαλέπτου έδειχνε πως ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά κυρίως στην επίθεση, αφού η ομάδα φέτος πετυχαίνει 73 πόντους μέσο όρο. Ένας βασικός παράγοντας που η ομάδα δεχόταν καλάθια, ήταν και τα πολλά χαμένα ριμπάουντ που έδιναν την ευκαιρία στους Ισπανούς να εκδηλώνουν νέες επιθέσεις. Χαρακτηριστική η εικόνα του ΠΑΟΚ με 3 ψηλούς στην 5άδα Ντόζιερ στην θέση 3, Γκετσέφσκι στην θέση 4 και Παπαδόπουλου στην θέση 5.

Στο 2ο δεκάλεπτο η ομάδα άλλαξε άρδην το αγωνιστικό της πρόσωπο. Η άμυνα έσφιξε, πράγμα που οδήγησε την Εστουντιάντες σε πολλά λάθη, ενώ επιθετικά η ομάδα βρήκε πολλούς πόντους από τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα στο ημίχρονο οι Ντόζιερ με 9, Παπαδόπουλος και Μάρσαλ με 8 και ο Γκρέι με 7, που έκλεισε με τον Δικέφαλο να προηγείται με 40-29, καλύπτοντας και τους 11 πόντους της διαφοράς του πρώτου αγώνα.

Το 3ο δεκάλεπτο ξεκίνησε και πάλι νωθρά για τον ΠΑΟΚ, όπως το 1ο. Η άμυνα χαλάρωσε, ο Παπαδόπουλος και ο Γκρέι έκαναν από 2 γρήγορα φάουλ και 1 ο Γκετσέφσκι, κάποια από αυτά τα είδε μόνο το διαιτητικό τρίο, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να έχουν από νωρίς δικαίωμα για ελεύθερες βολές. Οι κακές επιθετικές επιλογές για τον ΠΑΟΚ και 3 ελευθέρα σουτ τριών πόντων κατέβασαν τη διαφορά στους 4 (56-52 1 λεπτό πριν το τέλος.) Το δεκάλεπτο έκλεισε με 57-56 και τον ΠΑΟΚνα χρειάζεται ένα πολύ ισχυρό ηλεκτροσόκ. Οι Ισπανοί είχαν επιστρέψει για τα καλά, βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση από λάθη αμυντικά κυρίως του ΠΑΟΚ, αλλά ταυτόχρονα σκόραραν οι 11 από τους 12 παίκτες που είχαν στο ρόστερ.

Ο Δικέφαλος μπήκε αποφασισμένος στο 4ο και τελευταίο δεκάλεπτο. Αρκετά φάουλ δεν δόθηκαν στον Λάζο αλλά και όσα δόθηκαν πετάχτηκαν στα σκουπίδια από τις άστοχες βολές. Η εκρηκτική ατμόσφαιρα έδινε στον ΠΑΟΚ το προβάδισμα άλλα όχι αυτό που θα κάλυπτε και την διαφορά των 11 πόντων. Κάτι έλειπε . . . Το τελικό 77-72, δεν δείχνει την πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολύ πιο εύκολα. Η μεγάλη διαφορά ήταν πως ο ΠΑΟΚ, εν αντιθέσει με τους Ισπανούς, δεν έβαλε τα ελεύθερα τρίποντα. Όπως επίσης το γεγονός πως ΠΑΟΚ έχασε αρκετές βολές. Η ομάδα πλέον καλείται να πάρει διπλό μέσα στο Τρεβίζο. Πράγμα όχι εύκολο, ούτε και ακατόρθωτο όμως αν η ομάδα παίξει αυτό πουμπορεί. Άλλωστε η Μπενετόν έχει περάσει και θα είναι μαλλον αδιάφορη.

Επίσης είναι ώρα να θίξουμε 2 θέματα. Δεν ξέρω αν αυτός που χρησιμοποιεί το μικρόφωνο είναι ο ίδιος που βάζει και τα ηχητικά, αλλά και τα 2 είναι απαράδεκτα. Η μεν μουσική είναι πολύ δυνατά και μας παίρνει τα αυτιά, ο δε τύπος φωνάζει σαν τρελός και γελοιοποιεί την κατάσταση. Καλό θα ήταν να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις . . .

Δεκάλεπτα: 23-19, 40-29, 57-56, 77-72

ΠΑΟΚ: Μάρσαλ 18 (2/7 τρίποντα, 4/8 δίποντα), Αράπης, Μακ Γκραθ 12 (4/5 τρίποντα), Αποστολίδης, Δέδας 3 (1), Ντόζιερ 11 (8 ριμπάουντ), Παπαδόπουλος 13 (11 ριμπάουντ, 5/8 δίποντα, 3/10 βολές), Γκρέι 11 (1), Γιαννακίδης, Καλές, Γκετσέφσκι 9 (1), Καλαμπάκας.

ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΕΣ: Όλιβερ, Έλις 3 (1), Ντρίσεν 3 (1), Άσελιν 8, Ουέλς 2, Κλαρκ 16 (2), Γκρέιντζερ 10, Γκάμπριελ 13 (2), Γιάσεν 6, Σάντσεζ 5 (1), Μπλάντς, Κέινερ Μέντλι 2.

Ο ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ . . .

Με τιμή,  Roume

Διαβάστε ακόμη...