Αλλάζει το τοπίο στο μπάσκετ!

Μια από τις αποφάσεις που πήρε το συμβούλιο της Τρίτης (19/6) του ΕΣΑΚΕ, ήταν και αυτή της συμμετοχής όχι τριών, αλλά πλέον έξι ξένων - αμερικανών σε κάθε ομάδα της Α1...
Αλλάζει το τοπίο στο μπάσκετ!
Μέχρι στιγμής αυτό που ίσχυε ήταν το 3+3 (τρεις Αμερικανοί και τρεις κοινοτικοί). Η απόφαση βέβαια για να τεθεί σε  ισχύ θα πρέπει να επικυρωθεί από την ΕΟΚ, κάτι που όπως αναφέρουν οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα θεωρείται τυπικό. Όπως και να 'χει οι άμεσα χαμένοι από την εξέλιξη θα είναι οι Έλληνες παίκτες (εκτός των ακριβοπληρωμένων φυσικά), των οποίων τα συμβόλαια αναμένεται να πάρουν τον κατήφορο.
Να σημειώσουμε βέβαια πως τη μεγάλη μπασκετική αγορά της Αμερικής δε θα είναι και τόσο εύκολο να την προσεγγίσουν πολλές ελληνικές ομάδες καθώς οι τιμές καλών παικτών είναι σε υψηλά οικονομικά στάνταρ κάτι που αποτελεί εμπόδιο στην μεταγραφή τους, από ομάδες με χαμηλό προϋπολογισμό.Επίσης να μην ξεχνάμε πως η παρουσία παικτών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο πρωτάθλημα της χώρας μας, έχει αποδειχτεί ιστορικά πως δεν είναι πάντα το καλύτερο, καθώς οι Αμερικανοί και ιδιαίτερα αυτοί που φεύγουν για πρώτη φορά από την πατρίδα τους συχνά φέρνουν μαζί και πολλά από τα προσωπικά τους προβλήματα (δυσκολία προσαρμογής), ενώ σε περιπτώσεις καθυστέρησης καταβολής των οφειλομένων συχνά πυκνά παίρνουν το πρώτο αεροπλάνο και ... γεια σας!Το μέτρο έχει ήδη εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Γερμανία) και αποδείχτηκε σε βάρος της εθνικής ομάδας των παραπάνω χωρών.

 

 

 

Διαβάστε ακόμη...