"Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ίδιος με εκείνον του παρελθόντος"

Ο Νίκος Βεζυρτζής με αφορμή το πρωτάθλημα του 1992, μίλησε σε ιστοσελίδα για τον εκείνο τον τίτλο, τον τελικό της Γενεύης καθώς και τον παιχνίδι με την Μπενετόν.
"Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ίδιος με εκείνον του παρελθόντος"

Στο contra.gr δήλωσε ο Νίκος Βεζυρτζής:

Αρχικά για το πρωτάθλημα απέναντι στον Ολυμπιακό, είπε:

"Θυμάμαι το πάθος και την επιθυμία που υπήρχε για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Το έβλεπα αυτό από το ξεκίνημα της σεζόν. Το κακό για εμάς ήταν πως έτυχε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα μέσα στην Αθήνα και όχι στο Παλέ για να το χαρεί περισσότερο ο κόσμος μας. Θέλαμε να το κατακτήσουμε μπροστά στους φιλάθλους μας. Μετά βέβαια κάναμε μια γιορτή στο Παλέ, στην οποία τιμήσαμε και καλαθοσφαιριστές από το προηγούμενο πρωτάθλημά μας. Στην κυριολεξία έγινε χαμός στο γήπεδο. Ηταν γεμάτο και δεν υπήρχε εισιτήριο".

Οσο για την υποδοχή του κόσμου; "Θυμάμαι επίσης την υποδοχή. Πολύς κόσμος μας περίμενε από την Αθήνα και στο αεροδρόμιο έβλεπες άλλον να κλαίει, άλλον να αγκαλιάζεται με άλλους. Ηταν πραγματικά το κάτι άλλο και ευχάριστες στιγμές", δήλωσε ο Βεζυρτζής, ο οποίος όταν τον ρωτήσαμε για το ένιωθε... σίγουρος για εκείνο το πρωτάθλημα, απάντησε:

"Εγώ κατάλαβα πως πήραμε το πρωτάθλημα όταν έληξε ο τελικός με τον Ολυμπιακό. Οταν χάνεις, όπως την προηγούμενα χρονιά τον τίτλο με τον Αρη στα τελευταία τρία δευτερόλεπτα δεν μπορείς να είσαι εφησυχασμένος. Αυτό προσπαθούσα να το περάσω σε όλους μέσα στην ομάδα μέσα στην σεζόν. Μόλις έληξε το ματς, τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Ήμουν μαζεμένος, όχι σίγουρος για το πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν λόγω ακριβώς της προηγούμενης και των αγώνων με τον Αρη".

"Χάθηκε το σακάκι μου στα πανηγύρια..."

Ακόμη ο ίδιος θυμάται τα πανηγύρια και το... χαμένο σακάκι. "Στην συνέχεια επικράτησε χαμός. Υπήρξαν ατελείωτα πανηγύρια στα αποδυτήρια. Μάλιστα θυμάμαι είχα αγοράσει ένα καινούριο σακάκι τότε και όταν επέστρεψα στην Θεσσαλονίκη διαπίστωσα πως δεν το είχα πια. Είχε χαθεί μέσα στους πανηγυρισμούς...".

Το Κύπελλο της Γενεύης ή το πρωτάθλημα Ελλάδας το πιο σημαντικό;

"Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο τρόπαιο. Και αυτό στην Γενεύη ήταν πολύ σημαντικό όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το ελληνικό μπάσκετ. Τελευταία φορά που είχε κατακτήσει ευρωπαικό τίτλο ελληνική ομάδα ήταν πριν πολλά χρόνια η ΑΕΚ, σε άλλες συνθήκες τότε όμως, σε ανοιχτό γήπεδο και το μπάσκετ εκείνης της εποχής να είναι υπανάπτυκτο", είπε ο ίδιος, ο οποίος έδειξε μεγάλη υπομονή στο να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ σε τρόπαια. Τι λέει γι' αυτό;

"Περιμέναμε χρόνια αυτή την στιγμή. Και εγώ που το είχα βάλει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οπως είχα βάλει στόχο και το ευρωπαικό, την εκθρώνιση του Αρη και την κατασκευή του γηπέδου. Ο,τι στόχο και να έβαζα ήθελα να τον πετυχαίνω".

"Προσπάθησα να ξαναδώ το ματς με την Μπενετόν, αλλά..."

Ο στόχος του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ωστόσο δεν επετεύχθη. Η συζήτηση μας έφτασε στο... αξέχαστο ματς με την Μπενετόν, για το οποίο ο ίδιος ακόμη δεν μπορεί να το ξεχάσει. Προσπάθησε να το ξαναδεί μετά από τόσα χρόνια την Μ. Παρασκευή, όπως μάς τόνισε, αλλά... δεν άντεξε.

"Δεν μπορώ να το βλέπω εκείνο το ματς. Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια προσπάθησα να δω ξανά το ματς με την Μπενετόν την Μ. Παρασκευή. Δεν μπόρεσα όμως, δεν άντεξα. Παίζαμε διαστημικό μπάσκετ εκείνη την σεζόν, είχαμε μεγάλους παίκτες και τελικά πικραθήκαμε. Εάν παίρναμε τότε το τρόπαιο ίσως να άλλαζε η ιστορία του συλλόγου.

Εγιναν φοβερά πράγματα σε εκείνο το ματς. Κοιμήθηκε ο Θεός για να χάσουμε. Πιστεύω πως εάν το φάιναλ φορ δεν γινόταν στην Ελλάδα θα παίρναμε το τρόπαιο. Δεν ήταν καλό για εμάς που έγινε στην Αθήνα. Μας έδωσαν όλοι τον τίτλο του φαβορί, ο κόσμος μας γέμισε με πίεση. Υπήρχε επίσης κακώς η σιγουριά πως εμείς θα κατακτήσουμε το τρόπαιο". Πλέον ο ΠΑΟΚ δεν είναι ο ίδιος με την ομάδα του παρελθόντος. Αν ήταν πρόεδρος τώρα τι θα έκανε; "Δεν ξέρω. Εγώ αποκλείεται να ήμουν πρόεδρος με μια τέτοια ομάδα", ήταν η αφοπλιστική απάντηση του Βεζυρτζή.

Διαβάστε ακόμη...