"Η χρονιά τελείωσε στο Ρέθυμνο"

Το πρώην μέλος του Δ Σ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Κωνσταντίνος Πανάκας με δηλώσεις του σε ραδιόφωνο της πόλης, τόνισε πως η χρονιά για την ομάδα τελείωσε με την ήττα στο Ρέθυμνο, αφού ο ΠΑΟΚ πλέον δεν κρατούσε την τύχη στα χέρια του.
"Η χρονιά τελείωσε στο Ρέθυμνο"

Αναλυτικά τα όσα είπε στο "libero 107,4":

Για τη χτεσινή παρουσία του ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο είπε: "Γενικά φέτος εκτός έδρας η ομάδα δείχνει μία αδυναμία, ειδικά στο Παλέ που είναι σκληρή έδρα λογικό είναι. Στον πρώτο γύρο και οι δύο ομάδες είχαν παίξει καταπληκτικό μπάσκετ. Ηταν διαφήμιση και σπάνια το βλέπουμε σε τοπικό ντέρμπι. Χθες η ομάδα έπαιξαν αυτό που μπορούν. Κέρδισε ο Αρης που ήταν καλύτερος. Ο σκύλος στην αυλή του δαγκώνει. Επαιξε με τον κόσμο του. Μακάρι να κερδίζαμε αλλά δε μπορέσαμε".

Για τη φετινή χρονιά, ανέφερε: "Η χρονιά τελείωσε στο Ρέθυμνο. Από εκεί και μετά δεν εξαρτιόμασταν από μας αλλά από αποτελέσματα άλλων ομάδων. Κανένας δεν αφήνει την ευκαιρία να φύγει. Η Καβάλα νίκησε και στον Ικαρο. Οταν μία ομάδα το θέλει πολύ, ανταμείβεται μέσα στο γήπεδο. Δίνω πολλά συγχαρητήρια στην Καβάλα. Είναι μία ομάδα με πολύ χαμηλό μπάτζετ, πολύ καλή οργάνωση, με πολύ καλή συγκέντρωση στο αποτέλεσμα. Οταν δύο ομάδες επί δύο χρόνια πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό, γιατί αυτό είναι η τρίτη θέση, κουβαλάνε βάρη και τα πόδια δεν αντέχουν. Οι άλλες ομάδες δεν έχουν αυτό το βάρος δεν έχουν και την πίεση του αποτελέσματος. Χθες μετά τη νίκη τα πρόσωπα των ανθρώπων του Αρη ήταν ανακουφισμένα. Ετσι ήταν και στο πρώτο γύρο τα δικά μας. Ο κόσμος δε δέχεται τέτοιες ήττες στην έδρα του".

Για το ότι ο κόσμος γύρισε την πλάτη στην ομάδα, τόνισε: "Δεν τους αρέσει, αλλά στο γήπεδο θα μπορούσαν να πηγαίνουν και περισσότεροι. Το έχω σκεφτεί πολύ το θέμα. Ο κόσμος δεν έρχεται στο γήπεδο, η γενιά των 40ρηδων που έχει ζήσει το μεγάλο ΠΑΟΚ, έχει δει άλλα πράγματα, η γενιά των 20ρηδων δεν έρχεται στο γήπεδο γιατί δεν είναι η ομάδα που θέλει, οπότε καταλαβαίνετε ότι μένει ένα μεγάλο κενό. Η ομάδα δεν ελκύει τον κόσμο στο γήπεδο. Η λέξη εξυγίανση δεν πουλάει. Ο οπαδός θέλει την ομάδα να κερδίσει πρωταθλήματα, να βλέπει Ευρώπη, την Τρίτη θέση".

Για τη φιλοξενία που έτυχε χτες ο ΠΑΟΚ στο Παλέ: "Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Οταν μαζεύεις 5.000 κόσμο θα βρεθούν και πέντε χαζοί με τις κροτίδες. Δε μπορούμε να γλιτώσουμε από αυτό. Πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Αν ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι φταίνε οι διοικήσεις; Αυτοί οι πέντε δεν αντιπροσωπεύουν τον κόσμο. Χθες ήταν μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα".

Για το στόχο της εξυγίανσης και την επόμενη μέρα, της ομάδας, συμπλήρωσε: "Ο ΠΑΟΚ πληρώνει 38 παίκτες. Πως να προχωρήσει μία ομάδα που πληρώνει 38 παίκτες; Οταν οι αντίστοιχες ομάδες πληρώνουν τους παίκτες της χρονιάς τους. Ο ΠΑΟΚ έδωσε χρήματα φέτος που τους χρωστούσε έξι και εφτά χρόνια. Βλέπεις την ικανοποίηση στα μάτια τους, όταν τα παίρνουν. Ο άλλος χρήματα που θα θεωρούσε χαμένα, τα παίρνει και είναι ευχαριστημένος. Εμείς που είμαστε μέσα στις ομάδες και καταλαβαίνουμε. Δεν ξέρω αν θα βγει το πλάνο της εξυγίανσης. Γίνεται μία προσπάθεια να «κουρευτεί» το χρέος με εγγυητή τον ΕΣΑΚΕ. Είναι απίστευτα δύσκολη η κατάσταση. Και τα χρόνια είναι δύσκολα. Παλιά πηγαίναμε σε κάποιους ανθρώπους και κάτι παίρναμε. Τώρα δεν υπάρχει ρευστότητα. Εχουμε ανάγκη από όλους να βοηθήσουν την προσπάθεια. Ο κόσμος πρέπει να είναι ρεαλιστές και να συνειδητοποιήσει ότι η ομάδα πρέπει να πληρώσει. Αν αποχωρήσουν οι δύο μεγάλοι της Αθήνας, θα έρθουν στο δικό μας επίπεδο. Και όλοι θα ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Δε νομίζω ότι αυτοί μπορούν να ζήσουν με αυτά τα προβλήματα. Σε εμάς έχει μπει στο πετσί το πως θα βγάζουν τη καθημερινότητα. Νομίζω πως ο χάρτης θα αλλάξει τα επόμενα χρόνια".

Διαβάστε ακόμη...