Οταν το ΠΑΟΚ-Άρης ... δεν ήταν ντέρμπι

Από contra.gr: Η κάλυψη του -12 της ήττας στο Παλέ αποτελεί μια... ξεχωριστή αποστολή για τον ΠΑΟΚ και με αφορμή αυτό, "μαζέψαμε" πέντε ματς στα οποία ο "Δικέφαλος" νίκησε με μεγάλη διαφορά τον Αρη.
Πηγή: contra.gr
Οταν το ΠΑΟΚ-Άρης ... δεν ήταν ντέρμπι

Πρώτος στόχος για τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Αρη είναι φυσικά η νίκη. Υπάρχει όμως και ένας δεύτερος στόχος, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες κατά την διάρκεια του αγώνα. Να καλύψει ο "Δικέφαλος" την διαφορά των 12 πόντων (84-72) με την οποία είχε χάσει στο Παλέ έτσι ώστε να έχει το πλεονέκτημα απέναντι στους "κίτρινους" σε περίπτωση που ισοβαθμήσει μαζί τους. Με αφορμή αυτό, θυμηθήκαμε κάποια παιχνίδια στα οποία η διαφορά... ξέφυγε υπέρ του ΠΑΟΚ και ο όρος "ντέρμπι" υπήρχε μόνο στα χαρτιά.

Νίκη με 30 πόντους διαφορά και τεχνικό τον Μαρκόπουλο
Πολύ εύκολη νίκη για τον ΠΑΟΚ απέναντι στον Αρη την σεζόν 1993-94. Ο "Δικέφαλος" είχε κερδίσει με 86-56 έχοντας μάλιστα τότε ως τεχνικό τον Σούλη Μαρκόπουλο. Οι "ασπρόμαυροι" από το ημίχρονο είχαν βάλει τις βάσεις για το θετικό αποτέλεσμα αφού ήταν μπροστά με 19 πόντους (49-30). Έτσι το έργο τους έγινε ευκολότερο στην συνέχεια και ο Μαρκόπουλος μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ άλλων είχε πει: "Ο ΠΑΟΚ ήταν πάρα πολύ δυνατός στο πρώτο ημίχρονο και έλεγξε τα ριμπάουντ. Η άμυνα μας ήταν πολύ δυνατή και εκμεταλλεύτηκε ό,τι λάθος έκανε ο Άρης".

Με εξαιρετικό Πρέλεβιτς στο +32 ο ΠΑΟΚ
Στα πλέι οφ της σεζόν 1995-96 ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Άρη με 102-70. Ο "Δικέφαλος" άρχισε να "ανεβάζει" την διαφορά κατά την διάρκεια του παιχνιδιού (47-34 και 73-54) και το τέλος του αγώνα τον είχε βρήκε με αυτό το +32 απέναντι στους "κίτρινους". Σε εκείνο το ματς τεχνικός του Αρη ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος ενώ ο Μπάνε Πρέλεβιτς ήταν εξαιρετικός πετυχαίνοντας 29 πόντους.

Οι παίκτες του Αρη με τα... κίτρινα καπέλα και το +24
Την σεζόν 1998-98 ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει τον Άρη (προπονητής ο Μαρκόπουλος) με σκορ 78-54, σε ένα ματς που οι παίκτες των "κιτρίνων" είχαν μπει στο γήπεδο λίγο πριν την έναρξη του αγώνα με κίτρινα καπέλα. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο Παλέ βρισκόταν μόνο οπαδοί του "Δικεφάλου" οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να έχει πάρει αέρα 10 πόντων στο ημίχρονο (41-31) και τελικά να φτάνει στο +24 (78-54) στο τέλος.

Πριν τον τελικό, κέρδισε τον Αρη με 33 πόντους διαφορά
Ο ΠΑΟΚ το 1999 κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας "γονατίζοντας" στον τελικό την ΑΕΚ. Στον ημιτελικό είχε αντιμετωπίσει τον Αρη, τον οποίο είχε νικήσει εύκολα στο ΣΕΦ με σκορ 83-50. Μάλιστα η διαφορά των 33 πόντων ήταν μέχρι τότε η μεγαλύτερη στην ιστορία των αγώνων που έδωσαν οι δύο ομάδες. Μπαλογιάννης και Μπέρι είχαν ξεχωρίσει από τους "ασπρόμαυρους".

Με Μαρκόπουλο το ρεκόρ των 35 πόντων
Ματς ιστορικής σημασίας στο "Παλατάκι" την σεζόν 2009-10... Βλέπετε, ο "Δικέφαλος" επικράτησε του Αρη με 83-48 και αυτό το +35 ήταν η μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία των παιχνιδιών που έχουν δώσει οι δύο ομάδες. Ο Κρις Μονρό ήταν ο πρώτος σκόρερ των "ασπρόμαυρων" με 18 πόντους και προπονητής των "ασπρόμαυρων" ήταν -και- τότε ο Σούλης Μαρκόπουλος, σε ένα ματς που ο ΠΑΟΚ είχε "πιάσει" εξαιρετική απόδοση.

Διαβάστε ακόμη...