Σποράρ: Από Τότεναμ και... Λίβερπουλ, στο κατώφλι του ΠΑΟΚ!

Από sdna.gr: Ποδοσφαιρικό όνειρό του είναι να φορέσει τη φανέλα της Λίβερπουλ, αντιγράφει τον Μάριο Μπαλοτέλι και οι συμπατριώτες του τον στέλνουν στον ΠΑΟΚ. Το SDNA παρουσιάζει τον Αντράζ Σποράρ.
Πηγή: sdna.gr
Σποράρ: Από Τότεναμ και... Λίβερπουλ, στο κατώφλι του ΠΑΟΚ!

Δεν υπάρχει αφιέρωμα στον 21χρονο Σλοβένο στο οποίο να μην αναφέρεται η μεγάλη αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Είναι όνειρό του να φορέσει την κόκκινη φανέλα, να μπει στο «Άνφιλντ», να ακούσει το «You will never walk alone». Η παρουσία στην Πρέμιερ Λιγκ είναι κάτι το οποίο θέλει πολύ να πετύχει ο Σποράρ, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε δοκιμαστεί στην Τότεναμ. Οι άνθρωποι του αγγλικού συλλόγου έκριναν τότε ότι δεν μπορούν να τον πάρουν στις ακαδημίες τους, αλλά αυτό καθόλου δεν απογοήτευσε τον Σλοβένο, ο οποίος αντίθετα πείσμωσε περισσότερο...

Έβαλε το κεφάλι κάτω και στρώθηκε στη δουλειά. «Είμαι πολύ φιλόδοξος και οι στόχοι μου είναι μεγάλοι. Θα είμαι χαρούμενος μόνο όταν φορέσω τη φανέλα της ομάδας που υποστηρίζω από μικρό παιδί: της Λίβερπουλ» θα πει χωρίς δισταγμό πριν από μερικά χρόνια σε μια συνέντευξή του.

Γεννήθηκε στη Λιουμπλιάνα στις 27 Φεβρουαρίου 1994 και άρχισε να παίζει μπάλα στα τσικό της Ολίμπια. Ωστόσο επαγγελματικό ντεμπούτο το 2011 έκανε με τη φανέλα της Ίντερμπλοκ, στην ομάδα νέων της οποίας είχε αγωνιστεί από το 2009 μέχρι το 2011. Μόνο μία σεζόν ήταν αρκετή για τον νεαρό επιθετικό να δείξει ότι μπορεί μια ομάδα να επενδύσει σε αυτόν. Σε 21 παιχνίδια με την Ίντερμπλοκ πέτυχε δέκα γκολ και το καλοκαίρι του 2012 πήρε μεταγραφή στην Ολίμπια, την ομάδα στην οποία ο πατέρας του, Μίχα, υπήρξε αρχηγός πολλά χρόνια πριν. 

Τρία χρόνια στην Ολίμπια Λιουμπλιάνας και παρά το νεαρό της ηλικίας του τα έχει καταφέρει εξαιρετικά πετυχαίνοντας 42 γκολ σε 91 παιχνίδια. Πέρυσι, μάλιστα, η εικόνα του έγινε... viral παγκοσμίως όταν μιμήθηκε τον πανηγυρισμό του Μάριο Μπαλοτέλι  όταν στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης με τη Μάριμπορ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ. 

Με το βιογραφικό του ακόμα να... γεμίζει, καθώς είναι μόλις 21 ετών, έχει πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην Ολίμπια και ετοιμάζεται και για το ντεμπούτο του στην εθνική ανδρών της Σλοβενίας. Βήμα βήμα οι στόχοι του κατακτώνται...

 

Διαβάστε ακόμη...