Έχει ελπίδες στο Champions League!

Την Τετάρτη ο Δικέφαλος ρίχνεται στη μάχη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αντιμετωπίζοντας για την πρεμιέρα την γαλλική Τουρ εκτός έδρας.
Πηγή: inpaok.com
Έχει ελπίδες στο Champions League!

Στη συνέχεια υποδέχεται στις 18/11 την ιταλική Τρεντίνο και κλείνει το πρόγραμμα του πρώτου γύρου για τη φάση των ομίλων στη 1/12 πηγαίνοντας στο Βέλγιο για να αντιμετωπίσει τη Νόλικο Μαασέικ.

Οι στόχοι του ΠΑΟΚ ως πρωτοεμφανιζόμενος στη διοργάνωση είναι κατά κύριο λόγο η αποκομιδή εμπειριών και παραστάσεων για την ίδια την ομάδα αγωνιστικά αλλά και οργανωτικά. Για τον οργανισμό του Δικεφάλου οι αναμετρήσεις, η φιλοξενία, η σύναψη σχέσεων με ομάδες από πιο προηγμένα πρωταθλήματα είναι μια πρόκληση, ώστε να καθιερωθεί η ομάδα στην ευρωπαϊκή ελίτ.

Οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσει η ομάδα του Δικεφάλου είναι μπαρουτοκαπνισμένοι και έμπειροι στα μεγάλα σαλόνια, έχοντας συμμετοχές σε τελικούς, αλλά και κατακτήσεις τροπαίων.

Οι δυνατότητες όμως της ομάδας και η στελέχωση του ρόστερ από παίχτες με μεγάλη διεθνή εμπειρία όπως ο Βασίλης Κουρνέτας και οι Κουβανοί σταρ Σεπένταα και Χιμένες επιτρέπουν στο Δικέφαλο να μην αντιμετωπίσει την παρθενική συμμετοχή του στο Champions League σαν ένα ευχάριστο ταξίδι αναψυχής.

Οι παραστάσεις των παικτών αυτών σε παγκόσμιο επίπεδο ανεβάζουν τη δυναμική της ομάδας, καθιστώντας εφικτό το στόχο της πρόκρισης.

Το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρώτη θέση του ομίλου είναι η Τρεντίνο, η οποία είναι και φαβορί για την κατάκτηση του θεσμού. Για τη δεύτερη θέση θα γίνει «μάχη» καθώς οι υπόλοιπες 3 ομάδες (Τουρ, ΠΑΟΚ, Νόλικο Μαασέικ) βρίσκονται περίπου στο ίδιο επίπεδο δυναμικότητας. Τις ίδιες πιθανότητες για τη δεύτερη θέση διεκδικούν η Τουρ με τη τεράστια ευρωπαϊκή εμπειρία αλλά με πολύ κακό ξεκίνημα για το πρωτάθλημα Γαλλίας (1 νίκη 2 ήττες) και ο ΠΑΟΚ με το απόλυτο των νικών σε πρωτάθλημα και Λιγκ καπ αλλά και τον ενθουσιασμό του πρωτάρη. Η Νόλικο Μαασέικ με το πολύ καλό ξεκίνημα στο Βελγικό πρωτάθλημα και Κύπελλο (3 στα 3) απότελεί ερωτηματικό, καθώς το ρόστερ της είναι αλλαγμένο στα 2/3 σε σχέση με πέρσι.

Η μέχρι τώρα εικόνα της δείχνει ότι θα αποτελέσει το ρυθμιστή του ομίλου και αν τα αποτελέσματα την ευνοήσουν, μπορεί να διεκδικήσει και την πρόκριση επί ίσοις όροις από ΠΑΟΚ και Τουρ.

Ο όμιλος των ασπρόμαυρων, είναι ο πιο ισορροπημένος στη διοργάνωση, με ένα ξεκάθαρο φαβορί (Τρεντίνο) και τις υπόλοιπες ομάδες να διεκδικούν τις ίδιες πιθανότητες πρόκρισης.

Το βέβαιο είναι ότι ο κόσμος του Δικεφάλου θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει βόλει υψηλού επιπέδου στο Παλατάκι, να παρακολουθήσει μεγάλες αναμετρήσεις αλλά και να βοηθήσει την ομάδα να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο θεσμό.

Διαβάστε ακόμη...