Επέστρεψε και στοχεύει ψηλά

Το προφίλ της ΑΕΚ, οι δηλώσεις από το αντίπαλο... στρατόπεδο και τα τελευταία νέα πριν την αναμέτρηση με τον Δικέφαλο για την 4η αγωνιστική της Super League.
Πηγή: paokfc.gr
Επέστρεψε και στοχεύει ψηλά

Δύο χρόνια μετά την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της, η ΑΕΚ επιστρέφει στην μεγάλη κατηγορία και δείχνει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει από την πρώτη κιόλας χρονιά. Η περιπλάνηση στις μικρές κατηγορίες συσπείρωσε τον κόσμο της ομάδας κι επανέφερε στα διοικητικά τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος παρέλαβε την Ενωση απαλλαγμένη από τα οικονομικά βάρη του παρελθόντος έπειτα από τη διάλυση και την εκκαθάριση της ΠΑΕ.

Οι δύο προβιβασμοί ήρθαν πολύ εύκολα καθώς το επίπεδο και το μπάτζετ της ΑΕΚ ήταν εκτός κάθε λογικής για τα δεδομένα των συγκεκριμένων κατηγοριών. Πλέον, όμως, τα πράγματα αλλάζουν για την Ένωση που βρίσκεται και πάλι στα σαλόνια της Super League και θέτει υψηλούς στόχους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Τραϊανός Δέλλας παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας, εξαργυρώνοντας τις δύο πετυχημένες σεζόν στο... αγροτικό της ΑΕΚ κι έχει την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να τα καταφέρει κι ως προπονητής στο ανώτερο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στο τεχνικό τιμ δεν υπήρχαν αλλαγές, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για το ρόστερ.

Δέκα νέοι ποδοσφαιριστές ήρθαν να προστεθούν στο υπάρχον υλικό με το ζητούμενο να είναι η βελτίωση της ποιότητας της ομάδας που πλέον χρειάζεται να έχει βάθος στον πάγκο. Τα δύο ονόματα που ξεχώρισαν είναι αυτά του διεθνή μέσου από τη Βενεζουέλα Ρόναλντ Βάργκας και του Αργεντινού Ντιέγκο Μπουονανότε που ορίζουν το ρυθμό και το στυλ παιχνιδιού της ΑΕΚ στη μεσαία γραμμή, ενώ βοηθούν ενεργά και στο σκοράρισμα έχοντας από δύο γκολ. Στα αξιοσημείωτα του καλοκαιριού θα πρέπει να προστεθεί και η επιστροφή του Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος τραυματίστηκε και θ' απουσιάσει για μεγάλο διάστημα.

Βλέποντας κανείς τα τρία πρώτα παιχνίδια της ΑΕΚ στην Super League διαπιστώνει ότι η Ένωση αγωνίζεται με 4-3-3. Κάτω από την εστία βρίσκεται ο νεοφερμένος Μπαρόχα, με τους Γκάλο και Σοϊλέδη να καταλαμβάνουν τα άκρα της άμυνας, στο κέντρο της οποίας βρίσκονται οι Κολοβέτσιος και Τζανετόπουλος. Στον χώρο του κέντρου οι Γιόχανσον και Σιμόες είναι τα δύο βασικά αμυντικά χαφ με τον Μπουονανότε να παίζει μπροστά τους, τους Βάργκας, Πλατέλλα στα άκρα, τον Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης και τον Μπαρμπόσα να έρχεται συνήθως ως μπαλαντέρ από τον πάγκο για να παίξει είτε ως εξτρέμ είτε ως σέντερ φορ.

Εντός έδρας η ΑΕΚ επιδιώκει να παίζει ποδόσφαιρο κυριαρχίας, έχοντας αυτή την κατοχή της μπάλας, όπως φάνηκε στις αναμετρήσεις κόντρα σε Πλατανιά και ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτός έδρας όμως κόντρα στην Ξάνθη έδειξε μπλοκαρισμένη και δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Το παιχνίδι της στηρίζεται πολύ στις προσωπικές ενέργειες των επιθετικών της, ενώ παράλληλα οι ακραίοι παίζουν για την διείσδυση στην περιοχή και την αναζήτηση χώρων για σουτ, καθώς από την Ένωση λείπει ένας φορ περιοχής. Τέλος ένα στοιχείο που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι το κέντρο της άμυνας στο οποίο αγωνίζονται ο 24χρονος Κολοβέτσιος και ο 20χρονος Τζανετόπουλος, δύο πολύ ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές που δεν διαθέτουν όμως την απαραίτητη εμπειρία.

Ο Τραϊανός Δέλλας στις δηλώσεις του στάθηκε στο πόσο έχει λείψει από το ποδόσφαιρο αυτό το ντέρμπι, ενώ δήλωσε πως η ομάδα του θα πάει στην Τούμπα για την νίκη:

«Θα είναι ένα ντέρμπι που έχει λείψει πολύ και από εμάς και από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ είναι μια καλή ομάδα, παίζουμε στην έδρα του. Ξέρουμε όλοι ότι η Τούμπα είναι μια πολύ δύσκολη έδρα με την ατμόσφαιρα που επικρατεί εκεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει το σκεπτικό μας, ότι δηλαδή πρέπει να πάμε και να πάρουμε τρεις βαθμούς. Θεωρώ ότι στο ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας αυτά είναι τα πιο εύκολα ματς για έναν προπονητή. Δεν πρέπει να πει πολλά. Οι παίκτες καταλαβαίνουν πως πρέπει να προετοιμαστούν όταν έχουν μπροστά τους ένα ντέρμπι.

Εμείς πιστεύω ότι είμαστε έτοιμοι και σωματικά και ψυχολογικά για να ανταποκριθούμε σ' αυτό το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ μέχρι στιγμής έχει αλλάξει προπονητή, αλλά έχει και αρκετούς παίκτες από πέρυσι. Ακόμα όμως προσπαθεί να βρει τα πατήματά του. Είναι μια ιδιαίτερη ομάδα επειδή παίζει ένα διαφορετικό σύστημα απ' αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Εμείς προετοιμαστήκαμε όλο αυτό τον καιρό και θα είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις. Το μυστικό σ' αυτά τα παιχνίδια είναι η συγκέντρωση που πρέπει να έχουμε οι παίκτες καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Τα ντέρμπι συνήθως κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εκεί θα κριθεί το παιχνίδι. Στη συγκέντρωση που θα δείξουν οι ποδοσφαιριστές μας σε όλο το ματς.

Το παραμικρό λάθος μπορεί να το πληρώσεις. Πόσο μάλλον όταν έχεις απέναντί σου παίκτες που έχουν την εμπειρία και την κλάση να δημιουργήσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα. Η ποιότητα ποδοσφαιριστών όπως ο Μπουονανότε, ο Μπερμπάτοφ , ο Βάργκας και άλλων είναι μεγάλη, αλλά θα πρέπει όλα αυτά να τα δούμε στο γήπεδο. Εγώ πιστεύω πολύ στα παιδιά. Πιστεύω στην ομάδα μου και νομίζω ότι πάμε στην Τούμπα για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς

«.Από την πλευρά των παικτών της Ένωσης μίλησε ο Ντιέγκο Μπουονανότε, ο οποίος στάθηκε στην δύσκολη έδρα του ΠΑΟΚ δηλώνοντας αναλυτικά:«Αν και δεν έχω αποκτήσει γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχω καταλάβει ότι πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι. Έχω κατανοήσει τη σημασία αυτού του αγώνα. Όλοι θέλουν να παίζουν σ' αυτά τα καυτά ματς και πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα γι' αυτό. Ξέρουμε σε πόσο δύσκολη έδρα πηγαίνουμε και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις μας«.

Η αποστολή της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της Τούμπας αποτελείται από τους:Μπαρόχα, Ανέστη, Σοϊλέδη, Αρθο, Λαμπρόπουλο, Γκάλο, Ντίντακ, Κολοβέτσιο, Τζανετόπουλο, Κορδέρο, Σιμόες, Βάργκας, Γιόχανσον, Μάνταλο, Ανάκογλου, Πλατέλλα, Μπαρμπόσα, Αραβίδη, Κρισάντους, Μπουανανότε.

Διαβάστε ακόμη...