To αδίκημα της "εκβίασης" στη διαιτησία διερευνά ο εισαγγελέας

Από soccerplus.gr: Ο αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών και πλέον υπέυθυνος άσκησης πειθαρχικών διώξεων της ΕΠΟ. Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, διέταξε, σύμφωνα με τη "Δίκη στο ΣΚΑΪ" προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση της φερόμενης ως "πυραμίδας" στην ελληνική διαιτησία, κάτι που είχε "προαναγγείλει" το Soccerplus σε ρεπορτάζ που αναφερόταν στις εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις του ποδοσφαίρου που θα ανοίξουν τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: soccerplus.gr
To αδίκημα της "εκβίασης" στη διαιτησία διερευνά ο εισαγγελέας

Ο κ. Σιμιτζόγλου, με αφορμή ανώνυμη καταγγελία που του εστάλη και διερευνά αν και με ποιον τρόπο οργανώθηκε η οικονομική πυραμίδα και αν και για ποιο λόγο μετείχαν διαιτητές. Ο εισαγγελέας θα διερευνήσει αν προκύπτει το αδίκημα της εκβίασης. Επίσης η ίδια εκπομπή ανέφερε ότι ο εισαγγελέας Αθηνών Γιώργος Νούλης ερευνά κακουργηματικές πράξεις και ατασθαλίες σε βάθος 15ετίας στην ΕΠΟ, ζήτησε και έλαβε κρίσιμα έγγραφα από την Ομοσπονδία για χρήματα που ελήφθησαν από τα κρατικά ταμεία ως επιχορηγήσεις. Παράλληλα έλαβε από τη ΓΓΑ και άλλη έκθεση ελέγχου της ΕΠΟ που συντάχθηκε το 2004, για την οποία -όμως- ο συνάδελφός του και σημερινός υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έχει ήδη ασκήσει κακουργηματικές ποινικές διώξεις σε συμβούλους της Ομοσπονδίας, μεταξύ των οποίων και ο τότε ταμίαςκαι σήμερα πρόεδρος Γιώργος Γκιρτζίκης.

Μάλιστα η δικογραφία εκκρεμεί στο γραφείο του ειδικού ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή. Η έρευνα Νούλη χαρακτηρίστηκε κατεπείγουσα και ήδη παραδόθηκε ολοκληρωμένη από την πταισματοδίκη Κυριακή Φλωρίδου.

Διαβάστε ακόμη...