«Μόνο ο Αναστασιάδης με στήριξε»

Από thessports.gr: Ο Γιώργος Κατσικάς έκανε χθες ντεμπούτο στην Ολλανδία, στο παιχνίδι Γκρόνινγκεν – Τβέντε 1-1, κερδίζοντας τις εντυπώσεις...
Πηγή: thessports.gr
«Μόνο ο Αναστασιάδης με στήριξε»

Μετά το παιχνίδι, τον συναντήσαμε έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας του και μίλησε στο Thessports για την εμπειρία του αυτή, αλλά και για τα όσα έγιναν στο παρελθόν και τον οδήγησαν στην ποδοσφαιρική μετανάστευση...
– Η απόφασή σου να φύγεις από τον ΠΑΟΚ φαίνεται να ήρθε σε μία περίοδο που έπαιζες και φαινόταν ότι θα έχεις θέση στην ομάδα. Γιατί πήρες αυτή την απόφαση;
"Κοιτάξτε, δεν θέλω να κρύψω και τις δικές μου ευθύνες, αλλά συνολικά τα τελευταία χρόνια στον ΠΑΟΚ ήταν πολύ δύσκολα. Ουσιαστικά, ο μόνος που με εμπιστεύθηκε ήταν ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος με προώθησε, μου έδωσε χρόνο συμμετοχής και με στήριξε"
– Πώς έφτασες στην απόφαση να αποχωρήσεις;


"Ίσως εάν είχα μείνει και τη νέα σεζόν στον ΠΑΟΚ να κέρδιζα θέση βασικού, ίσως και όχι, δεν ξέρω πώς σκέφτονται οι άνθρωποι που έφτασαν πρόσφατα στην ομάδα. Αποφάσισα όμως να προχωρήσω σε κάτι καινούριο στην καριέρα μου, να δοκιμάσω να παίξω στο εξωτερικό, να αναζητήσω περισσότερη σταθερότητα και πιστεύω ότι έπραξα σωστά".
-Έφυγες με παράπονο από κάποιον στον ΠΑΟΚ;
"Δεν θέλω να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις. Πήρα την απόφαση να φύγω, τελείωσε. Έχω προχωρήσει και δοκιμάζω κάτι διαφορετικό. Δεν σκέφτομαι επιστροφή στον ΠΑΟΚ ή γενικότερα στην Ελλάδα, θέλω να πετύχω στο ολλανδικό πρωτάθλημα".
– Πώς είναι η πρώτη σου εμπειρία στο εξωτερικό και την Τβέντε;
"Αν και είμαι εδώ μόλις έναν μήνα, είμαι πολύ ευχαριστημένος. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Η ομάδα κάνει μια νέα αρχή και έχουν γίνει πολλές αλλαγές, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν είναι τόσο έντονη η πίεση εδώ, οι ποδοσφαιριστές ευχαριστιούνται περισσότερο το ποδόσφαιρο από ότι στην Ελλάδα"
– Έκανες το ντεμπούτο σου ως βασικός στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος...
"Ναι, είμαι χαρούμενος που με εμπιστεύθηκε ο προπονητής. Η ομάδα μας ήταν κοντά σε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη αλλά ισοφαριστήκαμε στα τελευταία λεπτά, θα κρατήσουμε το βαθμό και θα συνεχίσουμε.
– Έχεις κάποιο μήνυμα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ;
Οι φίλοι του ΠΑΟΚ δημιουργούν φανταστική ατμόσφαιρα στην Τούμπα. Ωστόσο, ίσως είναι πολύ απαιτητικοί. Όλες οι ομάδες με υψηλούς στόχους έχουν πίεση και είναι λογικό αυτό, αλλά πιστεύω ότι ο κόσμος πρέπει να κάνει περισσότερη υπομονή".
– Άλλη μια πρώην ομάδα σου, ο Ηρακλής, επιστρέφει φέτος στη Σούπερ Λιγκ...
"Ναι, και μάλιστα ανέβηκε... τρένο. Προχώρησε πολύ και στο κύπελλο, κάτι που είναι πολύ δύσκολο από τη Football league να πας στα ημιτελικά. Η άνοδος του Ηρακλή είναι κάτι πολύ ευχάριστο, την άξιζε και η κατηγορία τον έχει ανάγκη".

Διαβάστε ακόμη...