Αυτά τα στατιστικά οδηγούν ανακριτή και εισαγγελέα!

Aπό sdna.gr: Όπως διαβάσατε στο πόρισμα Κορέα για την «εγκληματική οργάνωση», οι αποφάσεις των διαιτητών πέρασαν από μικροσκόπιο.
Πηγή: sdna.gr
Αυτά τα στατιστικά οδηγούν ανακριτή και εισαγγελέα!

Ασφαλείς πληροφορίες του SDNA αναφέρουν πως το ίδιο κάνει και ο ανακριτής που «τρέχει» την υπόθεση! Δείτε τι στοιχεία εντοπίζει!

Μπορεί τα στατιστικά να μη λένε πάντα την αλήθεια, ωστόσο δεν λένε και ψέματα! Δείτε πόσες κάρτες έχει η Νίκη Βόλου που αποχώρησε από το πρωτάθλημα, πόσες ο Ολυμπιακός και πόσες οι συνδιεκδικητές του τίτλου και θα καταλάβετε τι εννοούμε. Χώρια τα φάουλ, τα πέναλτι και λοιπά στοιχεία...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του SDNA, ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς, Γιώργος Ανδρεάδης, που «τρέχει» την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», βλέπει DVD αγώνων της Superleague και διαβάζει και τα στατιστικά! Ποια στοιχεία, όμως, μπορεί να εντυπωσιάζουν, τόσο έναν ανακριτή όσο και τον τελευταίο, απλό φίλαθλο;

To πρωτάθλημα έχει μπει στην τελική του ευθεία. Μόλις τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας, ο πρωταθλητής έχει ήδη κριθεί και μένουν πλέον να ξεκαθαρίσουν οι θέσεις πλέι οφ και υποβιβασμού. To SDNA καταγράφει όλα τα παράδοξα που απορρέουν από τον πίνακα με τις κάρτες και τα φάουλ που έχουν γίνει μετά και την ολοκλήρωση της 30ής αγωνιστική της Superleague.

Πώς δηλαδή μπορεί ο 2ος της βαθμολογίας να είναι... 4ος στις κάρτες ή μία ομάδα με 29 ματς στο ενεργητικό της να σχεδόν έχει ίσες κάρτες με κάποια άλλη που μετράει μόλις 14 ή ο 3ος του βαθμολογικού πίνακα να είναι 3ος και στις κάρτες, ενώ η 2η ομάδα της βαθμολογίας να είναι αυτή με τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ;

Πάρτε... θέσεις και δείτε αναλυτικά στοιχεία που -αν μη τι άλλο- προκαλούν αρκετά ερωτηματικά. Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του SDNA, αρκετά από αυτά οδήγησαν και τον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, στην έρευνά του για την «εγκληματική οργάνωση» στο ποδόσφαιρο, στην οποία μετράμε ήδη επτά διαιτητές κατηγορούμενους!

H... ισοπαλία Ολυμπιακού και Νίκης Βόλου

Το παιχνίδι με τη Βέροια στις 17 Δεκεμβρίου ήταν το τελευταίο που έδωσε η Νίκη Βόλου πριν αποφασίσει να αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 14 ματς στη Σούπερ Λιγκ, μαζεύοντας σε αυτό το διάστημα 38 κίτρινες κάρτες κι επιπλέον μία κόκκινη, στο σύνολο 39. Τόσες ακριβώς ωστόσο είναι κι αυτές (όλες κίτρινες) που έχει αντικρίσει ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός, που μετράει... 15 παιχνίδια περισσότερα, μιας και «χρωστάει» εκείνο με τον Πανθρακικό! Παράλληλα οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα μεταξύ τους ματς έχουν ακριβώς 60 κάρτες περισσότερες, κάτι ωστόσο που σε ένα βαθμό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί, αφού μιλάμε για ομάδα που παίζει ποδόσφαιρο κατοχής.

«Πρωταθλητισμό» στις κάρτες ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός!

Μέχρι πριν από λίγο καιρό «χτυπούσε» το πρωτάθλημα, βρισκόμενος στο... κατόπι του Ολυμπιακού. Πλέον θα συμβιβαστεί όπως όλα δείχνουν με τη 2η θέση (στο ευνοϊκότερο σενάριο) της κανονικής διάρκειας. Παρ' όλα αυτά ο Παναθηναϊκός, που προφανώς είναι ομάδα η οποία παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, ήτοι δεν αφήνει την κατοχή στον αντίπαλό του, είναι η 4η ομάδα της Σούπερ Λιγκ με τις περισσότερες κίτρινες κάρτες!

Συγκεκριμένα μετράει 84, όσες δηλαδή και ο... 16ος Εργοτέλης, που έχει πάντως και δύο κόκκινες. Μάλιστα οι αντίπαλοι του στα μεταξύ τους ματς, έχοντας λιγότερες, αφού δεν ξεπερνούν τις 78. Κι αν αναρωτιέστε για το ποιός βρίσκεται ακριβώς πάνω από τους «πράσινους», τότε θα πάμε στον 3ο της βαθμολογίας, ΠΑΟΚ! Οι Θεσσαλονικείς έχουν μαζέψει 89 κάρτες, ενώ οι αντίπαλοί τους 77. Παράλληλα μετρούν και τρεις απευθείας κόκκινες, έχοντας τις περισσότερες στο πρωτάθλημα μαζί με Βέροια, ΟΦΗ και Λεβαδειακό. Έπειτα μάλιστα τον ΟΦΗ των οχτώ αποβολών, ο Δικέφαλος είναι αυτός με τις περισσότερες (μαζί με την Καλλονή), μετρώντας επτά στο ενεργητικό του!

Μανιάτης ο μοναδικός «ερυθρόλευκος» με κάρτες!

Για πολύ μεγάλο διάστημα, ο Ολυμπιακός παρέμενε η μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος που δεν είχε παίκτη ο οποίος να έχει συμπληρώσει το όριο των καρτών (4) για να εκτίσει ποινή. Το... σερί τελικά έσπασε στην 25η αγωνιστική, αφού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο ο Γιάννης Μανιάτης δέχτηκε την τέταρτη φετινή του κάρτα. Μέχρι και σήμερα είναι ο μοναδικός παίκτης των πρωταθλητών που έχει φτάσει στο συγκεκριμένο αριθμό, ενώ από εκεί και πέρα από τρεις κάρτες μετρούν οι Μποτία, Μήτρογλου, Κασάμι και Μαζουακού!

Την ίδια στιγμή σε έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές των Πειραιωτών, στον Παναθηναϊκό, ο πρώτος παίκτης που συμπλήρωσε (4) κάρτες φέτος, ήταν ο Κάρλος Ζέκα από τη... 10η αγωνιστική! Δύο «στροφές» αργότερα τις έφτασε κι ο Σίλντενφελντ, στην αναμέτρηση με τον Αστέρα.

Οσο για τον τρίτο διεκδικητή του τίτλου, ΠΑΟΚ, ο οποίος έκανε και το καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, οδηγώντας την κούρσα για μεγάλο διάστημα, ξεπέρασε και τους «πράσινους». Αυτό γιατί στην 9η κιόλας αγωνιστική, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι Βίτορ και Κάτσε συμπλήρωσαν από τέσσερις κάρτες!

Ο Παναθηναϊκός τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ!

Ακόμα ένα στοιχείο που προκαλεί πολύ μεγάλη εντύπωση, αφορά στα φάουλ που έχουν καταγραφεί μέχρι και την 30η αγωνιστική. Γιατί αν μη τι άλλο δημιουργεί ερωτηματικά πώς μπορεί ο 2ος της βαθμολογίας, και πάλι δηλαδή ο Παναθηναϊκός να είναι η ομάδα με τα λιγότερα κερδισμένα φάουλ! Ή μάλλον βρίσκεται στη 2η θέση, αφού η πρωτιά ανήκει στη... Νίκη Βόλου των 14 αγώνων. Πιο συγκεκριμένα οι «πράσινοι» μετρούν 343 υπέρ τους και 565 κατά, ήτοι έχουν αρνητικό πρόσημο που φτάνει στα 124 φάουλ, το οποίο είναι και το δεύτερο μεγαλύτερο στη Σούπερ Λιγκ! Τα σχετικά πρωτεία ανήκουν στον Παναιτωλικού, που βρίσκεται στο -176.

Όσο για τις άλλες ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, ο Ολυμπιακός με 431 υπέρ και 285 κατά, βρίσκεται στο +146, έχοντας το μεγαλύτερο θετικό πρόσημο της Σούπερ Λιγκ. Στο -70 ο ΠΑΟΚ (466 κατά/396 υπέρ), στο -115 ο Αστέρας (518 κατά/403 υπέρ) και στο -64 ο ΠΑΣ Γιάννινα (413 υπέρ/349 κατά).

Ενα ακόμα αξιοσημείωτο ωστόσο στοιχείο είναι ότι ο 11ος Πανιώνιος που παλεύει για τη σωτηρία του, έχει τα περισσότερα κερδισμένα φάουλ, μετρώντας 493! Δηλαδή 62 παραπάνω από τον Ολυμπιακό, 97 από τον ΠΑΟΚ και... 150 από τον Παναθηναϊκό! Παράλληλα συγκαταλέγεται και στις επτά μόλις ομάδες με θετικό πρόσημο στα φάουλ. Οι άλλες έξι είναι οι Ολυμπιακός, Κέρκυρα, Λεβαδειακός, Ατρόμητος, Καλλονή και Πανθρακικός.

Ολυμπιακός, ΟΦΗ και... οι άλλοι στα πέναλτι

Σε ό,τι αφορά τον καταλογισμό των πέναλτι, δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή. Ολυμπιακός και ΟΦΗ έχουν οδηγηθεί τις περισσότερες φορές από κάθε άλλη ομάδα στην άσπρη βούλα, αμφότεροι από επτά. Με τη διαφορά βέβαια πως ακόμα κι έτσι οι Κρητικοί έχουν αρνητικό πρόσημο, μιας και μετρούν οχτώ πέναλτι κατά! Σχετικά με τις άλλες ομάδες που έκαναν πρωταθλητισμό, αμφότερες βρίσκονται στο... -1.

 Ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο κερδισμένα (μόνο Λεβαδειακός και Ατρόμητος -εκτός της Νίκης Β.- έχουν λιγότερα!), ενώ ο ΠΑΟΚ τρία, παράλληλα όμως υπέπεσαν και οι ίδιοι σε τρία και τέσσερα αντιστοίχως. Παράλληλα στη 2η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Πανθρακικός με έξι κερδισμένα, με Πανιώνιο κι Αστέρα να ακολουθούν έχοντας από πέντε.

Διαβάστε ακόμη...