Μόνο ο Ιβάν έπιασε το νόημα
SHARE:

αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ήταν ίσως ο μόνος που είπε κάτι ουσιαστικό σχετικά με το τι μπορεί να γίνει άμεσα για να μην ξανασυμβούν επεισόδια σαν αυτά στη Λεωφόρο και να μπει φρένο στην κατρακύλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
«Συμφωνία κυρίων» ενώπιον του Πρωθυπουργού από τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων που θα δεσμευτούν ότι θα κάνουν τα πάντα για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, χωρίς καμία ενέργεια που να υποθάλπει τη βία.
Σ' αυτή τη φάση μόνο έτσι μπορεί να σπάσει το κλίμα καχυποψίας που υπάρχει και να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση με την ΕΠΟ και τα όργανά της. Η Κυβέρνηση έχει σωστές σκέψεις για το τι πρέπει να γίνει στο ποδόσφαιρο,
αλλά χθες το απόγευμα ο Σταύρος Κοντονής ομολόγησε ότι η ισχύουσα νομοθεσία δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρέμβασης. Και για να αλλάξει το υπάρχον καθεστώς χρειάζεται αρκετός χρόνος.
Αν δεσμευτούν, λοιπόν, Μαρινάκης, Σαββίδης, Αλαφούζος και Μελισσανίδης πάνω σε συγκεκριμένες συμπεριφορές τότε μπορεί να γίνει ένα πρώτο βήμα. Και μία από τις πρώτες κινήσεις τους θα μπορούσε να είναι η επιλογή προέδρου κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ που θα διοικήσει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Αν συμβεί αυτό και η ΚΕΔ και οι Πειθαρχικές Επιτροπές μπορούν να διαμορφωθούν σε σωστό πλαίσιο.