Υπό καθεστώς τεράστιας πίεσης ο ΠΑΟΚ

Από metrosport.gr: O ΠΑΟΚ ταξιδεύει σήμερα στη Μυτιλήνη για να δώσει μία ακόμη μάχη για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Μία μάχη που πρέπει να κερδίσει για να διατηρηθεί σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό και να διατηρήσει την απόσταση από Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης.
Πηγή: metrosport.gr
Υπό καθεστώς τεράστιας πίεσης ο ΠΑΟΚ

Η κατάσταση στον ΠΑΟΚ δεν είναι ιδανική. Για την ακρίβεια προπονητής και παίκτες περνάνε στιγμές έντασης το τελευταίο χρονικό διάστημα, απόρροια των κακών εμφανίσεων της ομάδας μετά το Καραϊσκάκη. Η εικόνα της Τρίπολης ήταν αυτή που ξεχείλισε το ποτήρι.

Εδώ και δύο μέρες η ομάδα προσπαθεί να συνέλθει, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως για να τα καταφέρει θα χρειαστεί μεγάλη δόση τύχης. Συζητήσεις μεταξύ ποδοσφαιριστών, συζητήσεις με αρκετή ένταση μεταξύ προπονητή και παικτών, βίντεο που κράτησαν πολύ ώρα και γενικά μία κατάσταση που δεν μπορεί να πει κανένας με σιγουριά πως είναι αναστρέψιμη.

Ο ΠΑΟΚ αύριο παίζει στη Μυτιλήνη, απέναντι σε μία ομάδα σκληρή στην άμυνα και κομμένη και ραμμένη για να του κάνει ζημιά. Καλή άμυνα, έξυπνες κόντρα επιθέσεις. Ο γνωστός ΠΑΟΚ των τελευταίων δύο μηνών, είναι σίγουρο πως θα αντιμετωπίσει προβλήματα.

Την ίδια στιγμή η ΚΕΔ ορίζει και πάλι διαιτητή που δεν θα έπρεπε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Μήτσιος είχε παίξει στο Καλλονή – Ολυμπιακός. Χρειάστηκε 25 λεπτά για να πείσει και τον τελευταίο παγκίτη των Νησιωτών πως δεν χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ. Πως είναι καταδικασμένοι σε ήττα.

Διάφορες ατάκες φημολογούνται για το ότι είπε ο Αναστασιάδης στη χθεσινή ομιλία. Δεν εκτιμώ πως η δημοσιοποίησή τους θα κάνει καλό ούτε στον ίδιο ούτε στην ομάδα.

Πάντως και ο ίδιος αισθάνεται πως η πίεση που ασκείται πάνω του είναι μεγάλη. Και αυτό γιατί δεν κατάφερε να βρει απαντήσεις στα αγωνιστικά ερωτήματα που με τόση ευκολία η ομάδα δημιουργεί στα τελευταία οκτώ επίσημα παιχνίδια.

Το σημαντικότερο, αφορά την ευκολία που η ομάδα χάνει την ισορροπία της, ο τρόπος που με ευκολία δέχεται γκολ, η αδυναμία να συγκεντρωθεί και να δημιουργήσει ρήγματα στον αντίπαλο εφόσον δεχτεί πρώτη γκολ.

Τελευταία, έχει χάσει και την φρεσκάδα της. Η δικαιολογία της κούρασης ακούγεται κάπως γραφική όταν ο Αστέρας που έβαλε σε ένα ημίχρονο τρία γκολ, έχει παίξει περισσότερα επίσημα παιχνίδια με μικρότερο ρόστερ. Προφανώς κάτι άλλο φταίει.

Κακή ψυχολογία, κακό κλίμα, ύποπτος ορισμός και μία αίσθηση πως ενδεχόμενη αποτυχία θα φέρει εξελίξεις. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει έτσι όπως είναι σήμερα αυτό το φορτίο;

Θα φανεί στην αυριανή αναμέτρηση. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξή της, κανένας δεν μπορεί να παρουσιαστεί υπέρμετρα αισιόδοξος.

Tου Στάυρου Κόλκα

Διαβάστε ακόμη...