Αυτή είναι η Κηφισιά…

Με αντίπαλο μία νέα, αλλά πολύ αξιόλογη όσο και επικίνδυνη ομάδα, ξεκινά ο ΠΑΟΚ την παρουσία του στα φετινά Playoffs.
Πηγή: paokbc.gr
Αυτή είναι η Κηφισιά…

Η ομάδας της Κηφισιάς μπορεί να αγωνίστηκε φέτος για πρώτη φορά στην Α1, αλλά κατάφερε να αποτελέσει μία από τις εκπλήξεις της Basket League και με την εντυπωσιακή της πορεία έφτασε ως την 5η θέση της κανονικής περιόδου.

Η Αθλητική Ένωση Νέα Κηφισιάς ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1994, πριν από 20 χρόνια δηλαδή. Την ιδέα για την ίδρυση του συλλόγου είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής του τοπικού 3ου Λυκείου Κηφισιάς και προπονητής μπάσκετ Στέφανος Μπίρδας. Καθοριστικό ρόλο στα πρώτα δύσκολα χρόνια έπαιξαν όλα τα ιδρυτικά μέλη και ιδιαίτερα οι κκ : Χρήστος Μπότσιος (πρώτος πρόεδρος της Α.Ε.Ν.Κ. έως το 2000), Δημήτρης Μπούτσικος (ζωγράφος, φιλοτέχνησε και το σήμα της ομάδας), Περικλής Ζαχαριάς (Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος της ομάδας τα πρώτα έτη), Γιώργος Δαλέζιος (βιοτέχνης), Βασίλης Βλάχος.

Η δημιουργία του ανδρικού τμήματος έγινε το 1996. Η πρώτη άνοδος ήρθε το 1999, όπου η ομάδα ανέβηκε στην Γ’ ΕΣΚΑ. Σταθμός για την ομάδα ήταν η ανάληψη της προεδρίας, το 2002, από τον σημερινό επίτιμο πρόεδρο και εμβληματική φυσιογνωμία για τον Σύλλογο, Παναγιώτη Λατσούδα.

Από την σεζόν 2004-05 και μετά η πορεία της ομάδας της Κηφισιάς ήταν εντυπωσιακή, καθώς μέσα σε εννέα σεζόν, πέτυχε έξι ανόδους, φτάνοντας ως την Α1. Στις περισσότερες από αυτές τις ανόδους, συμμετείχε ο νυν προπονητής της ΑΕΝΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, που είναι στην τεχνική ηγεσία της Κηφισιάς από την σεζόν  2007-08.

Το ρόστερ της ΑΕΝΚ, αποτελεί ένα κράμα πολλών έμπειρων παικτών, κυρίως Ελλήνων και ξένων καλαθοσφαιριστών, οι περισσότεροι από τους οποίους έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση με την παρουσία τους στο φετινό πρωτάθλημα. Η αναφορά τους αποδεικνύει πόσο ισχυρό σύνολο έχει η αντίπαλος του ΠΑΟΚ.

Στο εμπειρότατο ρόστερ της Κηφισιάς, ξεχωρίζουν ο αρχηγός της πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής ομάδας μπάσκετ το 2005, Μιχάλης Κακιούζης, που προστέθηκε στην πορεία της σεζόν στο ρόστερ της Κηφισιάς και αποτελεί (στα 38 του και αυτός, όπως και κατά μερικούς μήνες μεγαλύτερός του Κώστας Χαραλαμπίδης) μία πολύτιμη λύση για την ομάδα του. Υπάρχουν ακόμη ο δεινός σουτέρ Δημήτρης Τσαλδάρης (34, 1,94μ.), ο φόργουορντ Νίκος Μπάρλος (35, 2,03μ.) και ο πλέι μέικερ

Νίκος Λιακόπουλος (31, 1,88μ.)

Στο θέμα των ξένων, η Κηφισιά έχασε στη διάρκεια της σεζόν τον Αμερικανό φόργουορντ Tony Crocker (27, 2,01μ.) που όσο αγωνιζόταν είχε 16,3 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα. Ο Crocker τραυματίστηκε και πριν μερικές ημέρες αντικαταστάθηκε από τον συμπατριώτη του Ray Reese (27, 1,96μ.) που έκανε το ντεμπούτο του στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου με την Ελευσίνα. Λίγο νωρίτερα, προστέθηκε στο ρόστερ της Κηφισιάς και ο Αμερικανός φόργουορντ Brandon Peterson (24, 2,04μ.), που αγωνίστηκε μέχρι και τα τέλη Απριλίου στη Σουηδία. Ο Peterson πήρε την θέση του συμπατριώτη του Darius Garrett, που αποχώρησε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

Ο πολύ έμπειρος Σερβοβόσνιος γκαρντ Sasa Vasiljevic (35, 1,83μ.), o βρετανός γκαρντγ Ogooluwa Adegboye (27, 1,82μ.) και ο Αμερικανός σέντερ Tony Woods (24, 2,11μ.) συμπληρώνουν το «γκρουπ» των ξένων παικτών. Για τον Woods θα πρέπει να αναφερθεί ότι είναι ένας από τους τρεις παίκτες που συμμετείχαν στο περσινό Portsmouth Invitational Tournament το οποίο παρακολουθεί ανελλιπώς ο Νίκος Σταυρόπουλος. Οι άλλοι δύο είναι ο Chris Evans των Τρικάλων και ο D.J. Cooper του ΠΑΟΚ.

Το ρόστερ της Κηφισιάς συμπληρώνουν οι έμπειροι Έλληνες, Χρήστος Πετροδημόπουλος (34, 2,06μ.), Θοδωρής Σιούτης (34, 2,00μ.), Γιάννης Ψαθάς (31, 1,98μ.) και Δημήτρης Μενουδάκος (32, 1,90μ.).

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου είναι και προπονητής της Εθνικής ομάδας των Εφήβων και συνεπώς προπονητής των παικτών του ΠΑΟΚ Αντώνη Κόνιαρη και Θωμά Κώττα!

ΠΑΟΚ και Κηφισιά έχουν ήδη βρεθεί δύο φορές αντιμέτωποι στο φετινό πρωτάθλημα. Μοιρασμένες οι νίκες και οι διαφορές πόντων. Στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στην έδρα της Κηφισιάς, το Ζηρίνειο, ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί με 95-86, ενώ στο παιχνίδι του δευτέρου γύρου, ο «Δικέφαλος» επικράτησε με 92-83 στην παράταση.

Διαβάστε ακόμη...