«Πρόβλημα οι απουσίες των τριών, κίνητρο η δίψα για τον τίτλο»

Το «Μ» ζήτησε την άποψη δυο έμπειρων προπονητών της Σούπερ Λίγκα για τον σημερινό τελικό καλώντας τους να απαντήσουν σε τρεις συγκεκριμένες ερωτήσεις που είναι στο μυαλό όλων των φιλάθλων.
Πηγή: metrosport.gr
«Πρόβλημα οι απουσίες των τριών, κίνητρο η δίψα για τον τίτλο»

Ο Γιάννης Μαντζουράκης και ο Μάκης Χάβος βοηθούν τον κόσμο να προσεγγίσει από μια άλλη ματιά τον σημερινό αγώνα απαντώντας σε τρια συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Υπάρχει "σημείο-κλειδί" για την αναμέτρηση;
2. Μπορεί η απουσία των τριών τιμωρημένων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ να παίξει ρόλο στην έκβαση του αγώνα;
3. Ποια είναι τα μειονεκτήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα των δυο αντιπάλων;

ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ: "Σημαντικές οι απουσίες του ΠΑΟΚ"

1. Σε έναν τελικό όπου τα λάθη απαγορεύονται και κρίνεται τίτλος, το σημείο κλειδί κατά την προσωπική μου άποψη είναι το ποια ομάδα θα αποδείξει μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι έχει την μεγαλύτερη θέληση για τη νίκη. Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικό και παίζει καθοριστικό ρόλο. Μένει να φανεί ποια ομάδα μπορεί στην πράξη να αποδείξει ότι έχει το ισχυρότερο.

2. Οι τρεις απουσίες των ποδοσφαιριστών είναι σημαντικές απώλειες για τον ΠΑΟΚ καθώς πρόκειται για τρεις παίκτες-κλειδιά στην απόδοση της ομάδας. Ο Κατσουράνης είναι ένας από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές της ομάδας με συμμετοχές σε σπουδαίες αναμετρήσεις. Ο Νάτχο έχει την ποιότητα με τις κάθετες πάσες να αλλάξει τη ροή του αγώνα και δείχνει ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Σε ότι αφορά τον Αθανασιάδη, είναι ο κορυφαίος επιθετικός περιοχής αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

3. Το πλεονέκτημα του ΠΑΟΚ είναι η δίψα του να κατακτήσει το κύπελλο αφού έχει έντεκα χρόνια να πανηγυρίσει κάτι τέτοιο. Δεύτερο πλεονέκτημα η παρουσία του Γεωργιάδη στον πάγκο, αφού η ομάδα άλλαξε πρόσωπο, οι παίκτες παίζουν στις σωστές θέσεις και παρουσιάζει η ομάδα στο παιχνίδι της αυτοματισμούς. Μειονέκτημα είναι οι τρεις απουσίες. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός είναι μια δουλεμένη ομάδα, με τον ίδιο προπονητή από το καλοκαίρι και αυτό είναι σημαντικό όπως και το ότι δεν άλλαξε πολύ το ρόστερ στην μεταγραφική περίοδο. Ως μειονέκτημα θα εντοπίσω τα συνεχόμενα παιχνίδια και την έλλειψη χρόνου στον προπονητή να προετοιμάσει όπως θα ήθελε την ομάδα του για τον τελικό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ: "Θα κρίνουν πολλά ποιοι θα καλύψουν τα κενά των τιμωρημένων"

1. Σε έναν τελικό, αυτό που έχει σημασία και το τονίζουμε όλοι οι προπονητές, είναι σε ποια μέρα θα βρεθεί στο σύνολό της η ομάδα και όχι ένας ή δυο παίκτες. Το ποδόσφαιρο παίζεται έντεκα εναντίον έντεκα και γίνεται αντιληπτό ότι όποια ομάδα βρεθεί στην καλύτερη μέρα θα έχει και ένα ισχυρό προβάδισμα για την κατάκτηση του κυπέλλου για το οποίο διψούν και μοχθούν και οι δυο ομάδες. Αυτό είναι το "κλειδί" η αγωνιστική κατάσταση του συνόλου για κάθε ομάδα και όχι συγκεκριμένων παικτών.

2. Είναι απουσίες που σίγουρα μπορεί να κρίνουν την αναμέτρηση. Δεν μιλάμε για τυχαίους ποδοσφαιριστές. Ο Κατσουράνης έχει την εμπειρία, ο Νάτχο είναι ο πλέον δημιουργικός παίκτης ενώ ο Αθανασιάδης είναι η ουσία του γκολ. Εμπειρία, δημιουργία, εκτέλεση. Αυτά τα τρία στοιχεία έχουν οι παίκτες που θα απουσιάσουν. Έτσι θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θα τους αντικαταστήσουν. Για παράδειγμα υπάρχει ο Βούκιτς που είναι παίκτης-προσωπικότητα και μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ και από τα στημένα

3. Το πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού είναι πως παρουσιάζει μια σταθερή απόδοση στον δεύτερο γύρο και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Ίσως το μειονέκτημα του να είναι πως αρκετοί παίκτες του θα παίξουν για πρώτη φορά τελικό και δεν έχουν παραστάσεις από τέτοια ματς. Στον ΠΑΟΚ ως μειονέκτημα θα σταθώ στις απουσίες των τιμωρημένων και ως πλεονέκτημα το ότι θέλει να πάρει το κύπελλο μετά από 11 χρόνια και αυτό είναι τεράστιο κίνητρο για κάθε παίκτη που θα κληθεί να αγωνιστεί.

Διαβάστε ακόμη...