Διούδης vs Γλύκος

Άρης και ΠΑΟΚ έχουν να παρουσιάσουν δύο πολύ δυνατά χαρτιά κάτω από τις εστίες τους στο αποψινό ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης": τους Σωκράτη Διούδη και Παναγιώτη Γλύκο.
Πηγή: sport24.gr
Διούδης vs Γλύκος

Μπορεί η πορεία του ΠΑΟΚ και του Άρη τη φετινή σεζόν να έχει εντελώς αντίθετους δρόμους, αλλά ένα κοινό στοιχείο που έχουν οι δύο ομάδες είναι οι τερματοφύλακες τους. Παναγιώτης Γλύκος και Σωκράτης Διούδης είναι στυλοβάτες στις ομάδες τους και σίγουρα έχουν συμβάλλει τα μέγιστα, παρότι ο γκολκίπερ των "κιτρίνων" έχει βρεθεί πάρα πολλές φορές εκτεθειμένος από την άμυνα του.

Ωστόσο, το γεγονός ότι οι δύο τους στα τελευταία παιχνίδια των Εθνικών ομάδων Ανδρών και Ελπίδων ήταν βασικοί, δείχνει την αξία τους και το ταλέντο τους.

Ήρθε απ' τον πάγκο και... έριξε άγκυρα

Η περίπτωση του Παναγιώτη Γλύκου έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ μπήκε από σπόντα στην ενδεκάδα μετά τα πειθαρχικά παραπτώματα του Σανθ Χακόμπο. Αυτήν τη στιγμή ίσως να μην μιλούσαμε καθόλου για τον Έλληνα γκολκίπερ αν η συμπεριφορά του Ισπανού ήταν επαγγελματική.

Αυτό, όμως, δεν απασχολεί πλέον τους ανθρώπους, αφού ο Γλύκος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις ειδικά το τελευταίο διάστημα και τρανή απόδειξη είναι ότι βρίσκεται συνεχώς στην πρώτη θέση της προτίμησης των οπαδών του ΠΑΟΚ για τις κρίσιμες και αποτελεσματικές αποκρούσεις του.

Ο Γλύκος τη φετινή σεζόν μετρά 17 συμμετοχές, έχοντας 48 αποκρούσεις και 43 επεμβάσεις. έχει δεχθεί 18 τέρματα, ενώ πέντε φορές κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Το ανερχόμενο ταλέντο

Ο Σωκράτης Διούδης στα 21 του χρόνια είναι βασικό και αναντικατάστατο μέλος του Άρη, μετρώντας τη φετινή σεζόν 26 συμμετοχές. Ο τερματοφύλακας των "κιτρίνων" είναι από τα ανερχόμενα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι ο βασικός τερματοφύλακας της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων.

Βέβαια, τη φετινή σεζόν έχει κρατήσει λίγες φορές ανέπαφη την εστία του, αλλά αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αμυντική γραμμή που διαθέτουν οι "κίτρινοι", καθώς ο ίδιος σε πολλές περιπτώσεις έχει βοηθήσει την ομάδα του. Ο Διούδης έχει 89 αποκρούσεις και 105 επεμβάσεις, ενώ έχει δεχθεί 39 γκολ.

Διαβάστε ακόμη...