"Καλύτερος ο ΠΑΟΚ έχει το πρώτο λόγο"

Κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αύριο στο Παλατάκι και ο Γιάννης Πολίτης, από τις ιστορικές μπασκετικές προσωπικότητες του Δικεφάλου μίλησε στην εφημερίδα Metrosport...
Πηγή: basketplus.gr
"Καλύτερος ο ΠΑΟΚ έχει το πρώτο λόγο"

Είπε μεταξύ άλλων:

Για την σύγκριση των δύο ομάδων... "Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος από τον Άρη, παρά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Βγάζει καλύτερη ενέργεια και νομίζω ότι ατομικά και ομαδικά είναι πιο ποιοτικός...".

Για το πως βλέπει τον ΠΑΟΚ.."Ο ΠΑΟΚ θα έχει το πρώτο λόγο και για αυτό παίζει ρόλο και η έδρα. Μπορεί να έχασε εκεί στο κύπελλο αλλά αυτό δεν λέει πολλά. Ήταν νωρίς, είχε πρόβλημα με τον Πέιν και από τότε η ομάδα έκανε 10 επίσημα ματς παραπάνω, τα Ευρωπαικά, οπότε έχει καλύτερο δέσιμο. Αν τώρα έρθει αρνητικό αποτέλεσμα, θα είναι στις λεπτομέρειες που μπορούν να συμβαίνουν σε κάθε ματς... Δεν θα γίνει όμως αυτό, αν ο ΠΑΟΚ παίξει καλή άμυνα και ο προπονητής επιμένει σε αυτό το τομέα. Ούτε οι 49 πόντοι στην Ρόδο λένε κάτι, είχε η ομάδα μια κακή επιθετική μέρα... ".

Για την λογική αυτών των παιχνιδιών... "Το ματς με τον Άρη θα είναι πάντα ντέρμπι, είτε αφορούν το πρωτάθλημα, είτε την 5η η την 6η θέση στην βαθμολογία... Δεν έμειναν και πολλά να ενδιαφέρουν την Θεσσαλονίκη πια".

Για τους Έλληνες παίκτες... "Μπορεί υποσυνείδητα να ήθελα να παίξω, βλέποντας ένα ματς ΠΑΟΚ Άρη, αλλά όχι δεν μελαγχολώ... Χαίρομαι που βλέπω Έλληνες παίκτες να παλεύουν, να παθιάζονται, να βγάζουν ενέργεια στο παρκέ. Ίσως τελικά ακόμα και τώρα γνωρίζουν πια φανέλα φορούν... Ο Τσαιρέλης για παράδειγμα και ο Μαργαρίτης είναι τέτοιοι παίκτες"..

"Μου αρέσει η ομάδα, έχει αξίες"

Ο Γιάννης Πολίτης παρακολουθεί ευχάριστα, όπως λέει, τον φετινό ΠΑΟΚ. . "Προσωπικά μου αρέσει ο ΠΑΟΚ, τον παρακολουθώ ευχάριστα. Έχει αξίες, αν βγάλει και ενέργεια θα είναι δυνατός. Μπορεί να το κάνει με ένα ματς την εβδομάδα, αλλά νομίζω ότι και σε αυτό το κομμάτι θέλει χρόνο για να μπει στο νέο ρυθμό. Για αυτό και δεν είναι σταθερός σε απόδοση. Μπορεί να κάνει σούπερ ματς με τον Άρη και στο επόμενο με το Ρέθυμνο να είναι κακός..." σημείωσε ο Πολίτης.

Είπε ακόμα για παίκτες... "Μου αρέσει ο Μαργαρίτης. Είναι μαχητής, παίζει για την ομάδα... Και ο Τσαιρέλης παίζει καλά τελευταία. Όσο για τον Χαραλαμπίδη...; Είναι μεγάλη αξία, αλλά θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να ανεβάσει την απόδοση του. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την πολυτέλεια να διαθέτει βασικούς παίκτες σε χαμηλά στάνταρ. Νομίζω ότι το ντέρμπι μπορεί να τον εξιτάρει. Ο ίδιος όμως ξέρει να ζυγίζει τα ματς και λόγω ηλικίας".

Για το που θα κριθεί το παιχνίδι... "Νομίζω ότι κλειδί για τον ΠΑΟΚ θα είναι η άμυνα. Επιθετικά έχει περισσότερες δυνατότητες από τον Άρη και δεν αποπροσανατολίζει το ότι έμεινε στους 49 πόντους στην Ρόδο. Στην άμυνα όμως χρειάζονται καλύτερα αποτελέσματα. Και νομίζω ότι περιφερειακά ο ΠΑΟΚ είναι πιο ποιοτικός, οπότε αν το εκμεταλλευτεί αυτό, θα έχει το πρώτο λόγο".

Διαβάστε ακόμη...