Άγγιξε το τέλειο παιχνίδι ο Εκόνγκ (vid)

Από sdna.gr: Ηγετικό παιχνίδι από τον Γουίλιαμ Τρόοστ Εκόνγκ, εκτελώντας από την άσπρη βούλα την Ακτή Ελεφαντοστού - Άγγιξε το... τέλειο παιχνίδι ο στόπερ του ΠΑΟΚ.
Πηγή: sdna.gr
Άγγιξε το τέλειο παιχνίδι ο Εκόνγκ (vid)

Με γκολ του Εκόνγκ, η Νιγηρία πήρε μία μεγάλη νίκη στον «τελικό» των «Σούπερ Αετών» με την διοργανώτρια του Copa Africa, Ακτή Ελεφαντοστού. Παραμένει «ζωντανή» και έχει βάσιμες ελπίδες για να συνεχίσει το ταξίδι της στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Εκείνος που έχει πολλούς λόγους για να χαμογελά είναι αναμφίβολα ο Εκόνγκ...

Όπως υπογραμμίζουν και τα ΜΜΕ της χώρας, η εμφάνιση του 30χρονου αμυντικού αποτελεί μία προσωπική δικαίωση του ποδοσφαιριστή καθώς βρέθηκε το προηγούμενο διάστημα στο περιθώριο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ενώ επικρίθηκε σφοδρά και για την επιλογή του να «μετακομίσει» στον ΠΑΟΚ.

Κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού, ο υψηλόσωμος κεντρικός άγγιξε το τέλειο παιχνίδι στην τριάδα της άμυνας του Ζοσέ Πεσέιρο, έχοντας επιβλητική παρουσία στα μετόπισθεν. Ο Εκόνγκ ήταν πανταχού παρών, «διαβάζοντας» πανέξυπνα τον τρόπο παιχνιδιού του αντιπάλου με πολλές κερδισμένες «μονομαχίες», τάκλιν, κοψίματα, μαζεύοντας πολλά... σκουπίδια μπροστά από την εστία της Νιγηρίας. Κοινώς, ο MVP της αναμέτρησης.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ.

Το αξιοσημείωτο της παρουσίας Εκόνγκ ήταν το γκολ που πέτυχε καθώς ήταν εκείνος που έστησε την μπάλα και «εκτέλεσε» από τα 11 βήματα, σε μία Εθνική που μετρά πολλούς αστέρες στην επιθετική της γραμμή. Ακόμη και ο επίσημος λογαριασμός της Αφρικανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου υποκλίθηκε στον στόπερ του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για τον... William Troost-EKING.

Το βέβαιο είναι πως οι επιτελείς του Δικεφάλου παρακολουθούν με πολύ μεγάλη ικανοποίηση τα πεπραγμένα του ποδοσφαιριστή τους, έχοντας αντιληφθεί εξ αρχής τι σήμαινε για τον ίδιο η συγκεκριμένη διοργάνωση και με πόση ανυπομονησία το περίμενε. Γνωρίζουν καλά πως επιστρέφοντας στον ΠΑΟΚ με ψυχολογία στα ύψη μετά από ένα «καλό» τουρνουά για τον ίδιο, μόνο ωφέλιμο για την ομάδα θα αποδειχθεί...

Δείτε τις εικόνες ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμη...