Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Λουτσέσκου

Από forzaonline.gr:Έχοντας ολοκληρώσει έναν άκρως απαιτητικό κύκλο αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη ο ΠΑΟΚ βλέπει ξεκάθαρα πως καρπώνεται τα οφέλη των προσπαθειών του, καταλαμβάνοντας τόσο την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της Super League, όσο και την πρωτοπορία του ομίλου του στο UEFA Europa Conference League.
Πηγή: forzaonline.gr
Κανείς δεν πρέπει να έχει παράπονο από τον Λουτσέσκου

Αναμενόμενα η προσοχή όλων μετατοπίζεται στη διαχείριση του Ράζβαν Λουτσέσκου δεδομένου πως έχει μετατρέψει την αδυναμία πολλών ομάδων σε «υπερόπλο» του έχοντας επί της ουσίας την ευχέρεια να εναλλάσσει ποδοσφαιριστές χωρίς διαφορά στην τελική εικόνα.

Κάτι που έγινε φανερό στην εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης για την εξ αναβολής 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν οι παραγωγικότεροι παίκτες του – ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς των 11 γκολ και ο Τάισον των 8 ασίστ- τέθηκαν εκτός επιλογών λόγω ενοχλήσεων. Εκτός, όμως, από τους μεσοεπιθετικούς και τις υπό διαμόρφωση «τριπλέτες» που έχουν καταθέσει τα διαπιστευτήριά τους αφήνοντας εν πολλοίς το στίγμα τους, αξίζει κανείς να ρίξει μία ματιά και στη δεύτερη ζώνη άμυνας των «ασπρόμαυρων».

Χάρης Τσιγγάρας, Σουαλιό Μεϊτέ, Στέφαν Σβαμπ, Μάγκομεντ Οζντόεφ, Μάρκος Αντόνιο, Γιώργος Βρακάς, Φιλίπε Σοάρες συνθέτουν τους μέσους που έχει στα χέρια του ο Ράζβαν Λουτσέσκου με τη διευκρίνηση πως οι δύο τελευταίοι έχουν μείνει πολύ πιο πίσω στην ιεραρχία. Από την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας κιόλας κατέστη σαφές πως η συγκεκριμένη θέση θα απασχολούσε τους ασπρόμαυρους σε συνάρτηση με την αποχώρηση των Τιάγκο Ντάντας, Γιάσμιν Κουρτιτς, Ντόουγκλας Αουγκούστο με την υποσημείωση του Ομάρ Ελ Καντουρί που μετατοπιζόταν και στον άξονα.

Σε μία θέση που ο ΠΑΟΚ έχει «πληγωθεί», αναζητώντας ποιοτικές λύσεις που μπορούσαν να του προσφέρουν το κάτι παραπάνω σε νούμερα, σε πρώτη φάση επωφελήθηκε της επιστροφής του Χάρη Τσιγγάρα πόσω μάλλον στους πρώτους επίσημους αγώνες υπό την έννοια πως έψαχνε ισορροπία στο παιχνίδι του. Μαζί με τον Στέφαν Σβαμπ συνέθεσαν το βασικό δίδυμο στα χαφ το οποίο πιστώθηκε και τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην είσοδο στους ευρωπαϊκούς ομίλους από τη στιγμή που Μάγκομεντ Οζντόεφ και Σουαλιό Μεϊτέ ήρθαν στη Θεσσαλονίκη στις 7 και 27 Αυγούστου αντιστοίχως.

Μέχρι και την πλήρη ενσωμάτωσή τους, Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ μονοπωλούσαν στον άξονα έχοντας καταγράψει συνολικά μέχρι στιγμής 11 συμμετοχές ως δίδυμο σε βασική ενδεκάδα. Αναφορικά με τον πρώτο στην παρούσα φάση μετράει 921΄ αγωνιστικά λεπτά, ένα γκολ και μία ασίστ σε 16 εμφανίσεις εν αντιθέσει με τον αυστριακό χαφ που έχει ως απολογισμό 26 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ 1.525΄ αγωνιστικά λεπτά.

Κατά γενική ομολογία, ο Ράζβαν Λουτσέσκου ψάχτηκε αρκετά στον άξονα προκειμένου να «κουμπώσει» χαρακτηριστικά παικτών πόσω μάλλον τα διαστήματα των διακοπών για τις εθνικές ομάδες δεδομένου του χρόνου που του προσφέρθηκε, δοκιμάζοντας και αναθεωρώντας πιθανούς συνδυασμούς. Όπως φαίνεται μάλιστα και από τη συχνότητα των διδύμων στις αρχικές συνθέσεις στην παρούσα φάση έχει καταλήξει στα δίδυμα Χάρη Τσιγγάρα- Στέφαν Σβαμπ και Μαγκομέντ Οζντόεφ-Σουαλιό Μεϊτέ που συστήθηκε για πρώτη φορά στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Άρη.

Αυτό το δίδυμο έχει συνυπάρξει μαζί σε δέκα αγώνες ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως ο Ρουμάνος τεχνικός δεν έχει «διασταυρώσει» τον Γάλλο χαφ με κανέναν άλλο μέσο εκτός του Μάγκομεντ Οζντόεφ ενόσω ο 30χρονος Ρώσος έχει εκκινήσει ως βασικός τόσο με τον Στέφαν Σβαμπ, όσο και με τον Χάρη Τσιγγάρα σε πέντε και μία αναμετρήσεις αντιστοίχως.

Δείτε αναλυτικά τα δίδυμα που ξεκίνησαν από θέση ενδεκάδας στις μέχρι τώρα υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ:

27.07.2023 ΠΑΟΚ-Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

03.08.2023 Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ-ΠΑΟΚ: Ντόουγκλας Αουγκούστο και Στέφαν Σβαμπ

10.08.2023 Χάιντουν Σπλιτ-ΠΑΟΚ: Χάρης Τσιγγάρας και Φιλίπε Σοάρες

17.08.2023 ΠΑΟΚ-Χάιντουκ Σπλιτ: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

20.08.2023 ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρίπολης: Μάγκομεντ Οζντόεφ και Στέφαν Σβαμπ

24.08.2023 Χαρτς-ΠΑΟΚ: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

27.08.2023 ΠΑΟΚ-Κηφισιά: Μάγκομεντ Οζντόεφ και Χάρης Τσιγγάρας

31.08.2023 ΠΑΟΚ-Χαρτς: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

03.09.2023 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: Στέφαν Σβαμπ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

17.09.2023 ΠΑΟΚ-Άρης: Σουαλιό Μεϊτέ-Μαγκομέντ Οζντόεφ

21.09.2023 Ελσίνκι-ΠΑΟΚ: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

24.09.2023 ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

27.09.2023 ΠΑΟΚ-Βόλος: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

01.10.2023 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

05.10.2023 ΠΑΟΚ-Άιντραχτ: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

22.10.2023 ΠΑΟΚ-Ατρόμητος: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

26.10.2023 Αμπερντίν-ΠΑΟΚ: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

30.10.2023 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

05.11.2023 Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

09.11.2023 ΠΑΟΚ-Αμπερντίν: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

12.11.2023 ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

25.11.2023 ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός: Μάγκομεντ Οζντόεφ και Στέφαν Σβαμπ

30.11.2023 Άιντραχτ-ΠΑΟΚ: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

04.12.2023 ΠΑΟΚ-Λαμία: Χάρης Τσιγγάρας και Στέφαν Σβαμπ

07.12.2023 ΠΑΟΚ-Βόλος: Μάγκομεντ Οζντόεφ και Στέφαν Σβαμπ

14.12.2023 ΠΑΟΚ-Ελσίνκι: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

17.12.2023 Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ: Μάγκομεντ Οζντόεφ και Στέφαν Σβαμπ

21.12.2023 Κηφισιά-ΠΑΟΚ: Σουαλιό Μεϊτέ και Μάγκομεντ Οζντόεφ

Τι έκαναν όμως τα δύο μεταγραφικά χτυπήματα του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή; Επί του παρόντος, ο Μάγκομεντ Οζντόεφ έχει στις αποσκευές του έξι γκολ σε 25 εμφανίσεις και 1.450΄ λεπτά έχοντας συμβάλλει στην επιθετική συγκομιδή και αποδεικνύοντας πως οι «ασπρόμαυροι» χτύπησαν φλέβα χρυσού δεδομένου πως στο πρόσωπό του βρήκαν έναν χαφ με νούμερα. Στον αντίποδα, ο Σουαλιό Μεϊτέ μετράει 15 εμφανίσεις και 944΄αγωνιστικά λεπτά πετυχαίνοντας μία ασίστ ενώ άξιο αναφοράς είναι πως καταλαμβάνει την τρίτη θέση στα κλεψίματα ανά αγώνα με 1.1.

Προφανώς στην εξίσωση μπαίνει και ο Μάρκος Αντόνιο δεδομένου πως αφού υποχώρησαν οι ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούσαν φρόντισε να δώσει μία μικρή «γεύση» του πακέτου που διαθέτει, έχοντας ενεργοποιηθεί για πρώτη φορά στην εντός έδρας επικράτηση επί της Λαμίας για περίπου είκοσι λεπτά. Με την εκ νέου δραστηριοποίησή του αντιλαμβάνεται κανείς πως ο ανταγωνισμός στα χαφ είναι ιδιαίτερα υψηλός αλλά συγχρόνως υγιής με δεδομένες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν κάτι που δίνει ένα παραπάνω κίνητρο στους ποδοσφαιριστές για μία θέση στην ενδεκάδα.

«Στίγμα» που έδωσε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε προσωπικές του τοποθετήσεις δεδομένου πως επισήμανε ότι Μάρκος Αντόνιο και Φιλίπε Σοάρες θα δώσουν λύσεις προσεχώς, με τα παιχνίδια που έπονται σε Ελλάδα και Ευρώπη να το απαιτούν. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι να βλέπουμε να επιστρέφουν τα παιδιά στις προπονήσεις. Στη συνέχεια της σεζόν μπορεί να μας δώσουν σημαντικές λύσεις τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις. Ξέρουμε όλοι μας ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι μήνες με πολλά ματς, αν δεν κάνω λάθος 16 ματς και άρα όλοι παίκτες είναι απαραίτητοι και είμαστε χαρούμενοι που είναι τα παιδιά μέσα στο πρόγραμμα».

Διαβάστε ακόμη...