«Καυτός» ΠΑΟΚ: Είχε την 2η καλύτερη επίθεση στους ομίλους του Conference

Η διαδρομή στον 7ο όμιλο του Europa Conference League ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τον ΠΑΟΚ που έβγαζε «φωτιές» μπροστά, έχοντας την 2η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης.
Πηγή: sdna.gr
«Καυτός» ΠΑΟΚ: Είχε την 2η καλύτερη επίθεση στους ομίλους του Conference

Με το πρωτοφανές - για τα ελληνικά δεδομένα- ρεκόρ των 16 βαθμών έκλεισε το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ στους όμιλους του Conference League. Για την ιστορία, μόνο μία ομάδα κατάφερε να μαζέψει περισσότερους βαθμούς και συγκεκριμένα η Βικτόρια Πλζεν που τερμάτισε πρώτη στον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης, έχοντας το απόλυτο και στις έξι αγωνιστικές, όπου απέσπασε μόνο νίκες.

Ο ΠΑΟΚ με πέντε νίκες και μία ισοπαλία, είχε τη 2η καλύτερη συγκομιδή μαζί με την Κλαμπ Μπριζ που συγκέντρωσε 16 βαθμούς.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της UEFA, στη στατιστική ανάλυση των αγώνων του ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς κατέγραψαν 16 γκολ (2.67 ανά ματς) και είχαν την 2η καλύτερη επίθεση μαζί με τη Γάνδη, σε μία σχετική λίστα όπου στην κορυφή φιγουράρει η Νόρτζελαντ με τα 17 γκολ. Περισσότερες προσπάθειες για την Φιορεντίνα με 109.

Στα επιμέρους στατιστικά του Δικεφάλου, το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δεχθεί 10 γκολ (1.67 ανά ματς), με κατοχή μπάλας 56.17%, 10 κίτρινες (1.67 ανά ματς) και 1 κόκκινη κάρτα, 63 τάκλιν. Έχει 82.17% ποσοστό στις σωστές μεταβιβάσεις (2478 πάσες από τις 2981), έκανε 54 φάουλ και του έκαναν 65.

 

 

Ο Ντόμινικ Κοτάρσκι κατέγραψε το απόλυτο στις συμμετοχές του ΠΑΟΚ καθώς αγωνίστηκε και στα 540 λεπτά στους ομίλους. Ο Κωνσταντέλιας διακρίθηκε στην κατηγορία με τις περισσότερες προσπάθειες (14) ενώ ο Κουλιεράκης μπήκε... σφήνα στη λίστα με τους σκόρερ Ντεσπόντοφ και Αντρίγια που έχουν από δύο γκολ.

 

Διαβάστε ακόμη...