Conference: Ο δρόμος για τον τελικό της Αθήνας

Από paok24.com: Ημερομηνίες «κλειδιά», κληρώσεις, ομάδες και όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για την συνέχεια της διοργάνωσης.
Πηγή: paok24.com
Conference: Ο δρόμος για τον τελικό της Αθήνας

Ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις 8 ομάδες που περιμένουν απευθείας στην φάση των 16 του Europa Conference League, μετά την κατάκτηση της πρωτιάς στον 7ο όμιλο της διοργάνωσης. Μαζί του, οι Άστον Βίλα, Φιορεντίνα, Φενερμπαχτσέ, Λιλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Βικτόρια Πλζεν και Μπριζ, ομάδες που περιμένουν επίσης να δουν την Play-Off φάση του Conference.

Φάση στην οποία θα λάβουν μέρος όσοι τερμάτισαν δεύτεροι στους ομίλους του Conference κι αυτοί που πέφτουν ως τρίτοι από το Europa League.

Αυτές που πήραν τη 2η θέση των ομίλων:

Λουντογκόρετς
Σλόβαν Μπρατισλάβας
Γάνδη
Ντινάμο Ζάγκρεμπ
Λέγκια
Φερεντσβάρος
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Μπόντο Γκλιμτ

Αυτές που υποβιβάστηκαν από το Europa:

Ολυμπιακός
Άγιαξ
Μπέτις
Στουρμ Γκρατς
Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ
Μακάμπι Χάιφα
Σερβέτ
Μόλντε

Για τον ΠΑΟΚ, ο αντίπαλος θα προκύψει από μια εκ των παραπάνω ομάδων. Στην φάση των 16 δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο ομάδα που τερμάτισε ως πρώτη στο Conference, αλλά και τον Ολυμπιακό, με τις ομάδες της ίδιας χώρας να μπορούν να διασταυρωθούν από τα προημιτελικά και μετέπειτα.

Η κλήρωση για την πρώτη φάση των νοκ-άουτ του Europa Conference League θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18/12 στις 15:00 στη Νιόν και θα περιλαμβάνει 16 ομάδες, οι οποίες θα στελεχώσουν τα λεγόμενα Play-Offs.

Δηλαδή, η οκτάδα που περιλαμβάνει και τον ΠΑΟΚ, με τις ομάδες που τερμάτισαν ως πρώτες στους ομίλους του Conference, θα παρακολουθήσουν όλη αυτή τη διαδικασία από το σπίτι τους. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί νέα κλήρωση, στην οποία θα μπουν οι νικητές των ζευγαριών από τα Play-Off και οι πρώτοι των ομίλων στο Conference.

Το πρόγραμμα του Conference League μέχρι τον τελικό

Κλήρωση για τα play-offs της φάσης των «16»: 18 Δεκεμβρίου

Play-offs για τη φάση των «16»: 15 και 22 Φεβρουαρίου

Κλήρωση για τη φάση των «16»: 23 Φεβρουαρίου

Παιχνίδια για τη φάση των «16»: 7 και 14 Μαρτίου

Προημιτελικοί: 11 και 18 Απριλίου

Ημιτελικοί: 2 και 9 Μαΐου

Τελικός: 29 Μαΐου, Αθήνα

Διαβάστε ακόμη...