Ρεσιτάλ... Ραζβάν

Από sdna.gr: Βραδιά προπονητικού θριάμβου για τον Ραζβάν Λουτσέσκου που εκπόνησε το τέλειο σχέδιο, στέλνοντας τον ΠΑΟΚ στους «16» της διοργάνωσης. Ένας «στρατηγός» με έτοιμους στρατιώτες.
Πηγή: sdna.gr
Ρεσιτάλ... Ραζβάν

Ούτε κάποια ανώτερη δύναμη ούτε οι πύλες του ανεξήγητου που χαρακτηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Τίποτα απ´όλα αυτά. Ένα τέλειο πλάνο στρατηγικής που εκτελέστηκε άψογα από τους παίκτες.

Όπως αποκάλυψε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το τέλος του θριάμβου, στο ματς της Τούμπας και στην πρώτη συνάντηση με την Άιντραχτ, αντιλήφθηκε/ένιωσε πως από την Γερμανία ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει με αποτέλεσμα.

Έχοντας μετρήσει καλά την ομάδα του Ντίνο Τόπμελερ, τις αδυναμίες, τα τρωτά της σημεία και συνυπολογίζοντας το γεγονός πως οι γηπεδούχοι θα έψαχναν για ρεβάνς και θα πόνταραν στη δυναμική της έδρας τους, ήθελε να πλάνο απορρόφησης της πίεσης που θα ασκούσαν οι γηπεδούχοι. Ένα ανθεκτικό πλάνο για την ομάδα του στο διάστημα της ορμής και της επιθετικότητας της Άιντραχτ.

Και εκ των πραγμάτων με την ενδεκάδα που «κατέβασε», πέτυχε διάνα. Ναι μεν η Άιντραχτ είχε τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, εκδηλώνοντας διαθέσεις απειλής με το... καλημέρα αλλά επί της ουσίας η μοναδική με αξιώσεις ευκαιρία σημειώθηκε από τον Μαρμούς που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κοτάρσκι απλώνοντας εξαιρετικά το σώμα του.

Οτιδήποτε άλλο δοκίμασε η Άιντραχτ δεν είχε καμία τύχη απέναντι σε ένα συμπαγές σύνολο με τρομερές αλληλοκαλύψεις όπως ήταν ο ΠΑΟΚ του α ´ημιχρόνου. Μάλιστα, ο Δικέφαλος κατέγραψε με τη σειρά του τη δική του αξιοσημείωτη ευκαιρία με τον Μουργκ, δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά του Τραπ.

Και από τη στιγμή που το πρώτο 45λεπτο βγήκε χωρίς... απώλεια για τους Θεσσαλονικείς, ήταν δεδομένο πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα επέμβει από τον πάγκο, ψάχνοντας την ενέργεια που θα ξεκλείδωνε το ματς. Και είχε πληθώρα επιλογών που θα μπορούσαν να το κάνουν. Κάθε επιλογή στην ενδεκάδα και κάθε αλλαγή ήταν μελετημένη.

Θεωρητικά το γκολ του Κεντζιόρα τον πρόλαβε, αν και η γρήγορη ισοφάριση των γηπεδούχων δεν άλλαξε το παραμικρό ως το πλάνο που είχε κατά νου ο Ρουμάνος. Η συνέχεια γράφτηκε από τον πάγκο. Από τη συνεργασία Κωνσταντέλια - Μπράντον για τον επερχόμενο Αντρίγια. Ομάδα με τα όλα της.

Και ναι, υπήρχαν σημεία του αγώνα, όπως στο φινάλε που ο ΠΑΟΚ υπέφερε και που ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός ειδικά στην τρομακτική ευκαιρία του Μαρμούς μετά το 1-2. Κάτι απολύτως φυσιολογικό από τη στιγμή που πήγε να παίξει στα ίσα το ματς, να τολμήσει τη νίκη, αν και βολευόταν και με το Χ, να ρισκάρει και να ορθώσει ανάστημα στην Άιντραχτ μέσα στο σπίτι της.

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε, ο Λουτσέσκου το είδε και οι παίκτες του... εκτέλεσαν. Γι αυτό και στον επίλογο αυτής της σπουδαίας βραδιάς για τους Θεσσαλονικείς, ο Ρουμάνος αποθέωσε τους ασπρόμαυρους «αυτοί υποφέρουν, αυτοί παλεύουν». Και μαζί με αυτούς, και εκείνος εκεί στην άκρη του πάγκου με τα άσπρα παπούτσια που φοράει για γούρι από την Χάιντουκ και έπειτα. Το... σκουφί του '23.

Διαβάστε ακόμη...