Προβληματισμός στην Άιντραχτ για την άμυνα, κομβική η απουσία του Κοχ

Από sdna.gr: Αρκετά είναι τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά ζητήματα που απασχολούν την Άιντραχτ ενόψει ΠΑΟΚ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων τα επεισόδια πριν από το ματς με την Στουτγκάρδη - Προβληματισμός για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Πηγή: sdna.gr
Προβληματισμός στην Άιντραχτ για την άμυνα, κομβική η απουσία του Κοχ

Η Άιντραχτ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στον... τελικό της πρωτιάς στο όμιλο του Conference League, προερχόμενη από την εντός έδρας ήττα από την Στουτγκάρδη. Από το Σάββατο (25/11) όμως, το ποδόσφαιρο στην Φρανκφούρτη έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς τα εκτεταμένα επεισόδια κυριαρχούν στην επικαιρότητα της πόλης.

Υπάρχουν όμως και αγωνιστικά θέματα που απασχολούν τους επιτελείς των «αετών» της Γερμανίας. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Kicker, το μεγάλο ερώτημα για την ομάδα του Ντίνο Τόπμελερ είναι αν θα φανεί επηρεασμένη από την ήττα που γνώρισε από την Στουτγκάρδη που έβαλε τέλος σε ένα αήττητο σερί 15 αγώνων για την γηπεδούχο Άιντραχτ σε ό,τι αφορά το γερμανικό πρωτάθλημα.

Η φθίνουσα αμυντική σταθερότητα προκαλεί ανησυχία εντός της ομάδας. Την 9η αγωνιστική δέχθηκε τρία γκολ από την Ντόρτμουντ (3-3), την 11η αγωνιστική δύο στη Βρέμη (2-2) και τώρα πάλι δύο από την Στουτγκάρδη (1-2). Πριν από το παιχνίδι με την Ντόρτμουντ, σε οκτώ παιχνίδια, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ είχε μόνο έξι γκολ. Κόντρα στην Στουτγκάρδη, η Άιντραχτ ήταν εξαιρετικά αδύναμη στις μονομαχίες και ειδικά στα άκρα (Μπούτα, Μαξ, Εμπίμπε)

«Και τα δύο γκολ έπρεπε να είχαν αποφευχθεί, πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη», τόνισε χαρακτηριστικά ο αθλητικός διευθυντής της ομάδας, Μάρκους Κρέσε. Φαίνεται πως η απώλεια του αρχηγού και της κολόνας στην άμυνα, Ρόμπιν Κοχ, με τραυματισμό στη γάμπα, έχει κοστίσει στους Γερμανούς, με τον ποδοσφαιριστή να μην υπολογίζεται ούτε κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ της χώρας, η αντίπαλος του ΠΑΟΚ βρίσκεται υπό πίεση και μπαίνει σε ένα δύσκολο διάστημα με σερί παιχνίδια. Μετά την Ευρώπη, καλείται να παίξει στο Άουγκσμπουργκ, ακολούθως να πάει στο Σααρμπρίκεν (που απέκλεισε την Μπάγερν) για το Κύπελλο Γερμανίας, ενώ υπάρχει και το μεθεπόμενο Σάββατο το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου.

«Σε κάθε περίπτωση, η εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΟΚ θα δώσει μια ένδειξη για το αν η κατάρρευση κόντρα στη Στουτγκάρδη ήταν απλώς ένα χτύπημα ή άφησε βαθύτερα σημάδια», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Γερμανοί.

Διαβάστε ακόμη...