«Υπάρχουν και άλλοι σαν τον Κουλιεράκη»

Απο paok24.com: Ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας Calcetto για τη συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και τον Χανιώτη στόπερ!
Πηγή: paok24.com
«Υπάρχουν και άλλοι σαν τον Κουλιεράκη»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα zougla.gr παραχώρησε ο ιδιοκτήτης της ακαδημίας Calcetto, Νότης Ματηγάκης, αναφερόμενος μεταξύ άλλων τόσο στη συνεργασία της ακαδημίας του με τον ΠΑΟΚ αλλά και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη ο οποίος προέρχεται από αυτή.

Αναλυτικά, είπε:

Για τον Κουλιεράκη: «Η αλήθεια είναι ότι ο Ντίνος ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία, τον έφερε η οικογένειά του στην Ακαδημία μας. Από τα πρώτα χρόνια έδειχνε μία ξεχωριστή ωριμότητα και ποιότητα σε αυτά που έκανε μέσα στο γήπεδο. Ηταν ένα παιδί που είχε πολύ υψηλό επίπεδο IQ. Νομίζω ότι αυτός είναι και ο μεγάλος παράγοντας που τον κάνει σήμερα να ξεχωρίζει σε τόσο νεαρή ηλικία και να μπορεί να στέκεται επάξια».

Για το ότι είναι αριστεροπόδαρος και "ξέρει" ποδόσφαιρο: «Αυτά είναι τα προσόντα που του έχεις στείλει ο Θεός, τον έχει προικίσει. Εχει σωματικά και νοητικά προσόντα πάρα πολύ υψηλού επιπέδου. Ομως δεν αρκούν μόνο αυτά... Εχει γίνει πάρα πολύ καλή δουλειά απ' όλους τους παράγοντες που αφορούν ένα παιδί στην εξέλιξη του, όπως είναι, ας πούμε, η οικογένεια του και οι άνθρωποι που είναι κοντά του. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που σε καθοδηγούν σωστά. Εμείς που ασχολούμαστε με Ακαδημίες γνωρίζουμε πάρα πολλά παιδιά που ενώ έχουν εξίσου πολύ καλά προσόντα με τον Κουλιεράκη, δε βλέπουμε την εξέλιξη που θα θέλαμε... Αρα και οι υπόλοιποι παράγοντες είναι καθοριστικοί για μένα. Πάνω απ' όλα είναι η οικογένεια. Ο Ντίνος όπου πάει, αφήνει το στίγμα για την πολύ καλή ανατροφή που έχει πάρει».

Για τη συνεργασία της ακαδημίας Calcetto με τον ΠΑΟΚ: «Η συνεργασία που ξεκινήσαμε πριν από μερικά χρόνια με τον ΠΑΟΚ είναι ουσιαστική, αποδίδει. Δίνει χώρο και ευκαιρίες σε παιδιά όπως ο Ντίνος, αλλά και σε άλλα παιδιά που έχουμε στείλει στον ΠΑΟΚ όπως είναι ο Γρηγόρης Πολιτάκης και ο Λευτέρης Κοντελάς ενώ υπάρχουν κι άλλα παιδιά που βρίσκονται στα ραντάρ του συλλόγου του ΠΑΟΚ και ίσως μετακομίσει κιόλας κάποιο πάνω. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να υπάρχει αυτή η ευκαιρία για τα παιδιά των Χανίων. Ο ΠΑΟΚ επιβεβαιώνει την πάρα πολύ σοβαρή δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια στις Ακαδημίες.

Σοβαρή δουλειά γινόταν αρκετά χρόνια στις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά δεν υπήρχε η οργάνωση και το σχέδιο πώς τα παιδιά, τελειώνοντας από την Ακαδημία να μπορούν να κάνουν τη μετάβαση. Τα τελευταία χρόνια με την παρουσία και του κ. Λουτσέσκου ο ΠΑΟΚ δείχνει ότι έχει ένα οργανωμένο πλάνο, το οποίο το πιστεύουν πάνω απ' όλα οι άνθρωποι του συλλόγου και μετά μας κάνουν κι εμάς να αισιοδοξούμε ότι ίσως κι άλλα παιδιά στο μέλλον από τις σχολές μας γιατί υπάρχει ένα πανελλήνιο δίκτυο στον ΠΑΟΚ, δεν είμαστε μόνο εμείς στα Χανιά, ότι θα μπορέσουν να φτάσουν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ».

Για την ακαδημία του: «Η Ακαδημία μας από το 2016 είναι συνεργαζόμενη με το δίκτυο του ΠΑΟΚ. Εχουμε μια πάρα πολύ καλή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας, με όλο το κομμάτι της Ακαδημίας, με το τμήμα σκάουτινγκ, τους διευθυντές, τους τεχνικούς διευθυντές, με όλους που βρίσκονται στην Ακαδημία. Μας εμπιστεύονται γιατί έχουν δει δείγματα της δουλειάς μας. Κερδίζουμε κι εμείς από αυτή τη συνεργασία στο κομμάτι της τεχνογνωσίας. Το τελευταίο διάστημα γίνονται και κάποιες κινήσεις που θ' αναβαθμίσουν κατά πολύ το δίκτυο. Φαντάζομαι σε λίγο καιρό θα τα δημοσιοποιήσει ο ΠΑΟΚ, οπότε θα τα μάθετε από αυτούς. Γενικά είμαστε μια Ακαδημία μακριά από τη Θεσσαλονίκη, ίσως η πιο μακρινή σε όλη την Ελλάδα, αλλά με πάρα πολύ καλή επαφή με την ομάδα του ΠΑΟΚ».

Διαβάστε ακόμη...