«Σπάνια βλέπεις τέτοια ωριμότητα από 20χρονο, έβαλε την ομάδα πάνω από τον ατομικό στόχο»

Από sdna.gr:Ο Ελβετός σκάουτ και area manager του Transfermarkt, Όλιβερ Τσέσιγκερ ανέλυσε στο SDNA την εκπληκτική ενέργεια του Γιάννη Κωνσταντέλια στη φάση του τέταρτου γκολ του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό σημειώνοντας πως σπάνια βλέπεις έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή με την ποδοσφαιρική ωριμότητα του άσου του ΠΑΟΚ
Πηγή: sdna.gr
«Σπάνια βλέπεις τέτοια ωριμότητα από 20χρονο, έβαλε την ομάδα πάνω από τον ατομικό στόχο»

Ο Όλιβερ Τσέσιγκερ, από τους πλέον καταρτισμένους και ενημερωμένους σκάουτ και παράλληλα Area Manager στο Transfermarkt έδωσε την δική του ερμηνεία για τις ποδοσφαιρικές εμπνεύσεις, σπάνιας ομορφιάς του Γιάννη Κωνσταντέλια, στη φάση του τέταρτου γκολ του ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό.

Η ωριμότητα διεθνή μεσοεπιθετικού ξεχειλίζει, ενώ η ποδοσφαιρική αντίληψη, ο τρόπος που κινείται δίχως την μπάλα, η γρήγορη σκέψη αλλά και η διορατικότητα του είναι στοιχεία που τον καθιστούν ως μια σπάνια περίπτωση για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Ελβετός σκάουτ και αναλυτής ποδοσφαίρου εστίασε στην ωριμότητα του «Ντέλια», αλλά και στο γεγονός πως οι ενέργειες του παραπέμπουν σε ποδοσφαιριστή που βάζει πάνω απ' όλα το συμφέρον της ομάδας του.

«Είναι κάτι σπάνιο να βλέπεις έναν 20χρονο να αγωνίζεται με τόση ωριμότητα στο παιχνίδι του. Πρώτον, στη φάση του γκολ, επιταχύνει την κατάλληλη στιγμή, έχει το σωστό τάιμινγκ δίχως να πιεστεί για να κάνει κάποια περιττή ενέργεια.

Στη συνέχεια το μυαλό του παραμένει συγκεντρωμένο έτσι ώστε να μην ολοκληρώσει την φάση από μία δύσκολη γωνία και δεν δείχνει καμία πρόθεση για αυτό.

Προτιμά να πασάρει στον συμπαίκτη του (Οζντόεφ) που βρίσκεται σε καλύτερη θέση και πατάει σωστά, έτσι ώστε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Διαπιστώνουμε πως ο Κωνσταντέλιας ιεραρχεί τον ομαδικό στόχο πάνω από τον ατομικό και δικαιώνεται».

Διαβάστε ακόμη...