Αριθμοί: ΠΑΟΚ mateco – Περιστέρι bwin

Από esake.gr: Σε τρεις ισόποσες δόσεις δύο παιχνιδιών μοιράζεται η 3η αγωνιστική της Basket League. ΠΑΟΚ mateco και Περιστέρι bwin θα κάνουν την αρχή το Σάββατο (21/10, 17:15, ΕΡΤ3), δίνοντας συνέχεια στις αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκλήρωσαν την περασμένη σεζόν, με τους μικρούς τελικούς αλλά και στη συνάντηση τους στον μικρό τελικό του Super Cup.
Πηγή: esake.gr
Αριθμοί: ΠΑΟΚ mateco – Περιστέρι bwin

Ο ΠΑΟΚ mateco άρχισε την προσπάθεια του στη φετινή Basket League με μία εντός έδρας ήττα (Προμηθέας) και μία εκτός έδρας νίκη (Μαρούσι). Θα πρέπει να νικήσει το Σάββατο το Περιστέρι bwin προκειμένου να μην μπει στο Πρωτάθλημα με δύο εντός έδρας ήττες στα ισάριθμα πρώτα παιχνίδια του, για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια. Αυτό είχε γίνει στην περίοδο 2015-16 όταν ο Δικέφαλος έχασε ως γηπεδούχος στη 2η αγωνιστική από την Κηφισιά (67-73) και στην 4η από τον Ολυμπιακό στην παράταση (99-104).

Το Περιστέρι bwin από την πλευρά του είναι μία από τις τέσσερις ομάδες που έχασαν και τα δύο πρώτα παιχνίδια τους στη φετινή Basket League. Οι ήττες από τον Κολοσσό H Hotels εκτός και τον Παναθηναϊκό εντός έδρας, το έβαλαν σε αυτήν τη θέση (0-2) για πρώτη φορά μετά την εκκίνηση της σεζόν 2002-03 και για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Περιστέρι bwin έχει «τρέξει» ένα εντυπωσιακό σερί στα τελευταία δύο χρόνια απέναντι στον ΠΑΟΚ mateco. Έκανε το 7/7 στην Basket League (2/2 στη σεζόν 2021-22, 5/5 στη σεζόν 2022-23) ενώ τον νίκησε στην περασμένη σεζόν για το Κύπελλο και φέτος στον μικρό τελικό του Super Cup.

Ο ΠΑΟΚ mateco, ως γηπεδούχος κόντρα στο Περιστέρι bwin στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, νίκησε στα 19 από τα 21 πρώτα παιχνίδια τους. Η αθηναϊκή ομάδα όμως έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με το διπλό στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις της. Ο Δικέφαλος σε αυτό το διάστημα νίκησε μόνο στο ματς της σεζόν 2020-21 (85-66).

Μετά το σερί νικών που έκανε στα δύο προηγούμενα χρόνια, το Περιστέρι bwin έφερε σε απόλυτη ισορροπία τα αποτελέσματα των αγώνων στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αλλά ο ΠΑΟΚ mateco διατηρεί τον πρώτο λόγο συνολικά από καταβολής Α' Εθνικής.

Συνοπτικά οι αριθμοί των αγώνων των δύο ομάδων...

ΠΑΟΚ MATECO

MILESTONE

* Δύο αμυντικά ριμπάουντ χωρίζουν τον Βαγγέλη Μαργαρίτη από τα 900 στην καριέρα του στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θα πραγματοποιήσει την 375η εμφάνιση του στην Basket League. Έτσι θα «πιάσει στην 27η θέση της σχετικής λίστας από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64) τους Νίκο Γκάλη, Γιάννη Γεωργαλλή και Δημήτρη Χαριτόπουλο.

* Ο Έλβαρ Φρίντρικσον είναι πρώτος μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ mateco σε πόντους (42), ασίστ (15), κλεψίματα (4) και ranking (44).

* Ο Σκάιλερ Φλάτεν είχε τον χειρότερο συντελεστή ranking των δύο αγωνιστικών, γράφοντας -8. Ο Αμερικανός έχει και την αρνητική πρωτιά των τριπόντων μετρώντας 0/7, ενώ τον ακολουθούν Κάιλ Γκάι και Σακ Μπιουκάναν με 0/6.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Δικέφαλος είχε 27 επιθετικά ριμπάουντ στις δύο πρώτες αγωνιστικές, τα περισσότερα από τις 12 ομάδες της Basket League. Στην περασμένη σεζόν ήταν 3ος με μέσο όρο 9,1 ανά αγώνα.

- Με 33 εύστοχα δίποντα, ο ΠΑΟΚ mateco είχε τη δεύτερη μικρότερη επίδοση των δύο πρώτων αγωνιστικών. Στην περσινή σεζόν είχε την ίδια θέση της κανονικής περιόδου με 16,9 ανά αγώνα.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

MILESTONE

* Ο Νίκος Χουγκάζ είναι οχτώ πόντους μακριά από τους 500 στην Basket League.

FACTS / RANKINGS / ΣΕΡΙ

* Ο Νέιτ Ρένφρο που πέρασε σχεδόν δύο σεζόν στο «παλατάκι» επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος σε αυτό. Ο Αμερικανός συνεχίζει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός από μέση και κοντινή απόσταση αφού στις δύο αγωνιστικές είχε 11/13 δίποντα. Με αυτά, σε συνολικά 39 αγώνες στην Basket League, μετράει 119/169 (70,41%).

* Ο Λεωνίδας Κασελάκης χρειάζεται τρία αμυντικά ριμπάουντ για να γίνει ο 49ος στην ιστορία του Περιστερίου bwin στην Basket League, που θα φτάσει τα 100.

* Ο Τζόε Ράγκλαντ έχει το 40% των ασίστ του Περιστερίου bwin, μοιράζοντας τις 14 από τις 35.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ 18 λάθη καταγράφηκαν στη στατιστική του Περιστερίου bwin, τα λιγότερα από τις 12 ομάδες της κατηγορίας στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

- Οι «κυανοκίτρινοι» εκτέλεσαν με 28,26%, το δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό ευστοχίας τριπόντων στις δύο πρώτες «στροφές» του Πρωταθλήματος.

Διαβάστε ακόμη...