Ίσως είναι ο μπούσουλας για τη νέα Τούμπα

Από forzaonline.gr: Με αφορμή τους αγώνες με την Αϊντραχτ και την επίσκεψη στη Φρανκφούρτη στο τέλος Νοεμβρίου, θα γνωρίσουμε και το εντυπωσιακό "Deutsche Bank Park", όπου θα γίνει ο αγώνας.
Πηγή: forzaonline.gr
Ίσως είναι ο μπούσουλας για τη νέα Τούμπα

Πρόκειται για το παλιό "Waldstadion" της Φρανκφούρτης, χωρητικότητας περίπου 50.000 θέσεων, το οποίο γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε στο ίδιο σημείο, χωρίς να αναγκαστεί η Αϊντραχτ να ξεσπιτωθεί!

Το γήπεδο, χωρητικότητας 51.500 θέσεων, ξαναχτίστηκε σταδιακά κερκίδα – κερκίδα μέσα σε 39 μήνες, από τον Ιούλιο του 2002 μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, η ανακατασκευή του έγινε σε 5 φάσεις και στοίχισε συνολικά 126 εκατομμύρια ευρώ.

Όποιος δει το σημερινό γήπεδο, δεν μπορεί να φανταστεί ότι στον ίδιο χώρο ήταν το παλιό, και η Άιντραχτ συνέχισε να παίζει κανονικά χωρίς να ξεσπιτωθεί ούτε για ένα παιχνίδι!

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ξαναχτίστηκαν τα περισσότερα γερμανικά γήπεδα. Το γήπεδο της Βέρντερ, της Κολωνίας, του Αμβούργου, της Ντίσελντορφ, της Στουτγάρδης, γήπεδα που είχαν στίβο κι ενώ οι ομάδες έπαιζαν μέσα, μετατράπηκαν σε καινούριες αρένες.

Και φυσικά, και το γήπεδο της Ντόρτμουντ, το οποίο κάποτε είχε ένα διάζωμα και χωρούσε 55.000 κόσμο και σήμερα χωράει 81.365 θέσεων και έχει δύο διαζώματα. Όλες αυτές οι ομάδες δεν ξεσπιτώθηκαν ούτε μία μέρα!

Είναι ξεκάθαρο ότι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αυτός θα μπορούσε να είναι ένας μπούσουλας για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, που με τα σημερινά δεδομένα, είναι σχεδόν αδύνατο να γίνει με βάση τον αρχικό σχεδιασμό.

Ίσως το κομμάτι κομμάτι να ήταν ο πιο καλός τρόπος για να δούμε σε κάποια χρόνια ένα καινούριο γήπεδο, μια νέα Τούμπα, χωρίς ο ΠΑΟΚ θα φύγει από την παλιά.

Διαβάστε ακόμη...