«Σπίτι του Χάρη ο ΠΑΟΚ, άξιζε το περιβραχιόνιο»

Από paok24.com: Στον ραδιοφωνικό σταθμό "City 106,1" και στην εκπομπή "Full Επίθεση", φιλοξενήθηκε σήμερα ο Παναγιώτης Κερμανίδης, με αφορμή το γεγονός πως ο Χάρης Τσιγγάρας φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα με τον Βόλο στην Τούμπα.
Πηγή: paok24.com
«Σπίτι του Χάρη ο ΠΑΟΚ, άξιζε το περιβραχιόνιο»

Ο βετεράνος άσος του Δικεφάλου και ιδιοκτήτης της ακαδημίας ποδοσφαίρου "Μπέμπηδες", στην οποία ο Τσιγγάρας πραγματοποίησε τα πρώτα του βήματα πριν "μετακομίσει" στον ΠΑΟΚ το 2010, σε ηλικία 10 ετών, είπε μεταξύ άλλων:

"Στην εποχή που αγωνιζόμουν εγώ ήταν λίγο πιο δύσκολο να φορέσεις το περιβραχιόνιο. Όταν υπήρχαν στην ομάδα ο Σαράφης, ο Κούδας, ο Αποστολίδης και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, θα έπρεπε να λείπουν όλοι μαζί για να πάρω εγώ το περιβραχιόνιο (σ.σ. γέλια). Το φόρεσα βέβαια μία φορά, στον τελικό του τότε Πρωταθλήματος ΟΠΑΠ που διεξαγόταν τα καλοκαίρια.

Αισθάνεσαι μεγάλη περηφάνια και συγκινείσαι όταν φοράς το περιβραχιόνιο του αρχηγού του ΠΑΟΚ. Συγκινήθηκε ο Χάρης, συγκινήθηκα και εγώ μαζί του, δεν το κρύβω. Ο Χαρούλης, όπως τον λέγαμε εμείς όταν βρίσκονταν κοντά μας, μεγάλωσε, έγινε άντρας, παίζει στον ΠΑΟΚ, έγινε και αρχηγός. Τον ζήσαμε στην ακαδημία για 5-6 χρόνια, πλέον βρίσκεται πάνω από 10 χρόνια στον ΠΑΟΚ. Είναι το σπίτι του, άξιζε αυτή την τιμή.

Όλα αυτά τα παιδιά, που από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ παίζουν στην πρώτη ομάδα, γνωρίζουν την ιστορία του ΠΑΟΚ, γνωρίζουν τον λαό του ΠΑΟΚ και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Είναι το όνειρό τους να παίξουν στον ΠΑΟΚ. Πρέπει ο σύλλογος και ο εκάστοτε προπονητής να πιστεύουν σε αυτά τα παιδιά, να τα εμπιστεύονται, να τα δίνουν ευκαιρίες. Βλέπουμε φέτος πως όχι μόνο παίζουν στην ομάδα παιδιά από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, αλλά έχουν και πρωταγωνιστικό ρόλο, κάτι που είναι αποτέλεσμα της φοβερής δουλειάς που γίνεται στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια".

Σε ότι αφορά την έως τώρα εικόνα του Δικεφάλου και το ντέρμπι της Κυριακής, ο Παναγιώτης Κερμανίδης σημείωσε: "Ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό δρόμο, ξεκίνησε καλά τη σεζόν. Έχω την εντύπωση πως ο προπονητής διαχειρίζεται καλά την ομάδα και τους παίκτες, ενώ και το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα.

Η ομάδα άρχισε να παίζει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, ενώ έχει και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές για τους οποίους αξίζει να πας στο γήπεδο και να τους δεις από κοντά. Εύχομαι όλο αυτό να συνεχιστεί.

Για το ντέρμπι της Λεωφόρου, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα, γιατί όχι και τη νίκη σύμφωνα με το πως τον βλέπουμε στα τελευταία ματς. Ο προπονητής θα προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα για ένα τέτοιο ματς, που μου θυμίζει τις δικές μου εποχές και το πως παίζαμε στη Λεωφόρο.

Πάντα παίζαμε με πάθος, αυτό το γήπεδο σε εμπνέει για κάτι τέτοιο και αν θυμάμαι καλά, στα 8 χρόνια που έπαιξα στον ΠΑΟΚ, 7 φορές φύγαμε χωρίς να χάσουμε".

Διαβάστε ακόμη...