Λουτσιάνο: «Βρήκε το… κουμπί του Τάισον ο Λουτσέσκου – Μόνο κέρδη θα΄χει μαζί του ο Κωνσταντέλιας»

Από sdna.gr: Ο Βραζιλιάνος άλλοτε μπαλαδόρος των ελληνικών γηπέδων, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, σχολιάζει στο SDNA τις υψηλές «πτήσεις» (δεύτερη εφηβεία) του Τάισον την τρέχουσα σεζόν, το ιδανικό...κούμπωμα με τους συμπαίκτες του στον ΠΑΟΚ και την ιδιαίτερη «χημεία» που έχει αναπτύξει με τον Γιάννη Κωνσταντέλια.
Πηγή: sdna.gr
Λουτσιάνο: «Βρήκε το… κουμπί του Τάισον ο Λουτσέσκου – Μόνο κέρδη θα΄χει μαζί του ο Κωνσταντέλιας»

Βραζιλιάνικη...υπογραφή έφερε στην ούγια η εύκολη νίκη (3-0) του ΠΑΟΚ επί του Βόλου στην Τούμπα το βράδυ της Τετάρτης (27/9).

Μπορεί ο Τάισον να μην σκόραρε, ωστόσο ο Βραζιλιάνος άσος «έφτιαξε» τα δύο πρώτα γκολ του Δικεφάλου κι έβαλε στο δρόμο της νίκης την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός έκανε ένα ακόμα σπουδαίο ματς την τρέχουσα σεζόν, με πνευμόνια, όρεξη και ενέργεια που παραπέμπουν (κυριολεκτικά κι όχι μεταφορικά) σε 20άρη ποδοσφαιριστή.

Τι πράγμα; Δεύτερη εφηβεία; That's it!

Για τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Τάισον, το ιδανικό...κούμπωμα με τους συμπαίκτες του και την ιδιαίτερη «χημεία» που έχει αναπτύξει με τον Κωνσταντέλια, το SDNA ζήτησε την άποψη του Βραζιλιάνου, Λουτσιάνο Ντε Σόουζα, άλλοτε βιρτουόζου άσου των ελληνικών γηπέδων που το διάστημα της πολύχρονης θητείας του στη χώρα μας, φόρεσε μεταξύ άλλων ομάδων και τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

luciano

«Ο Τάισον δεν είναι μεγάλος σε ηλικία. Παίκτες με την δική του ποιότητα και τις δικές του υψηλές παραστάσεις μπορούν εύκολα να κινηθούν σε υψηλά στάνταρ απόδοσης και να κάνουν τη διαφορά σε αυτή και ακόμα μεγαλύτερη ηλικία.

Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που έπαιξε πολλά χρόνια στην Σαχτάρ, διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία και φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Βραζιλίας με την οποία πήγε στο Μουντιάλ του 2018...» τόνισε αρχικά ο «Λούτσι» και πρόσθεσε:

taison

«Ο Τάισον δεν είναι ένας Βραζιλιάνος παίκτης που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη με τον ΠΑΟΚ. Παρά ταύτα ήταν λογικό να χρειάζεται κάποιο χρόνο προκειμένου να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον, να μπει στο αγωνιστικό πλάνο του Λουτσέσκου και να...δέσει με την υπόλοιπη ομάδα.

Θα έλεγα πως ο Λουτσέσκου βρίσκει το...κουμπί του και κάνει τον Τάισον ιδιαίτερα λειτουργικό και χρήσιμο για τον ΠΑΟΚ.

Το φετινό καλοκαίρι είχε τη δυνατότητα να κάνει προετοιμασία με τον ΠΑΟΚ κι αυτό παίζει το ρόλο του. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και σίγουρα από τον ποιοτικό Τάισον που βρίσκει τα πατήματά του έχει να κερδίσει πολλά ο ΠΑΟΚ».

«Γνωρίζει πως ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με πίεση και υψηλές απαιτήσεις»

- Για την μεγάλη ενέργεια που βγάζει στο χορτάρι αγωνιζόμενος ως έφηβος:

«Δεν θέλω να κάνω συγκρίσεις γιατί ο κάθε παίκτης είναι διαφορετικός, αλλά κι εγώ θυμάμαι πως στην ηλικία του Τάισον διακρινόμουνα στις ομάδες που έπαιζα κι ήμουν μέσα στους πρώτους σκόρερ.

Σημασία έχει να αγαπάς αυτό που κάνεις, να θέλεις να συνεχίζεις και να έχεις κίνητρο. Ο Τάισον γνωρίζει πως ήρθε σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ όπου υπάρχει πίεση και υψηλές απαιτήσεις.

Κι ακριβώς επειδή είναι 100% επαγγελματίας, καταφέρνει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο ρόλο του».

taison2

- Για το...δέσιμό του με τον Κωνσταντέλια και τη συμβολή του στην εξέλιξη του νεαρού άσου του ΠΑΟΚ:

«Ο Κωνσταντέλιας είναι ένα πραγματικά σπουδαίο ταλέντο που έχει όλο το μέλλον μπροστά του και θα παίξει κάποια στιγμή σε κλαμπ του εξωτερικού.

Μόνο κέρδη μπορεί να έχει ο Κωνσταντέλιας και κάθε παίκτης στην ηλικία του από την συνύπαρξή του με τον Τάισον, εντός κι εκτός γηπέδων».

- Για την εικόνα του φετινού ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ θα παλέψει για το πρωτάθλημα. Είναι μια ομάδα που σίγουρα θα κάνει καλύτερη πορεία από πέρυσι.

Έχει έναν βασικό κορμό παικτών, αρκετά νέα πρόσωπα και χρειάζεται χρόνο. Είναι σε καλό δρόμο, παιχνίδι με παιχνίδι παίζει καλό ποδόσφαιρο και θα είναι μέσα στους διεκδικητές του τίτλου».

Διαβάστε ακόμη...