Ολικό λίφτινγκ για τον ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξε σε 365 ημέρες

Από sdna.gr: Ένα χρόνο πριν, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο της Τούμπας τη Λαμία (1-0), έχοντας στην αρχική ενδεκάδα του εφτά ποδοσφαιριστές που αποτελούν σήμερα παρελθόν, κοινώς κάτι παραπάνω από τη μισή ομάδα!
Πηγή: sdna.gr
Ολικό λίφτινγκ για τον ΠΑΟΚ: Πόσο άλλαξε σε 365 ημέρες

Μετά τον τελικό Κυπέλλου, ο Δικέφαλος προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ του, πήρε γενναίες αποφάσεις και μπήκε από νωρίς στη διαδικασία «διαζυγίων» με ποδοσφαιριστές που φάνταζαν βασικοί και αναντικατάστατοι...

Έχοντας μία εικόνα του φετινού «ασπρόμαυρου» παζλ, είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ δεν θυμίζει σε τίποτα την περσινή ομάδα, έχοντας κρατήσει πολύ συγκεκριμένες μονάδες, τις οποίες πλαισίωσε με εμπειρία και προσωπικότητα, κάνοντας σαφές πως οι επιλογές του το καλοκαίρι θα κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τη Λαμία (1-0), ένα χρόνο πριν (σ.σ. και μία μέρα, 12/9), και η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ενδεικτική του ολικού λίφτινγκ που υπέστη ο Δικέφαλος μέσα σε περίπου 365 ημέρες. Μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές από τους παίκτες που επιστράτευσε ο Ρουμάνος, παραμένουν στο ασπρόμαυρο ρόστερ και πρόκειται για τους ακραίους μπακ (Βιεϊρίνια, Λύρατζης), τον Κουλιεράκη που έκανε με το... καλημέρα το «ξεπέταγμά» του καθώς και τον Κοτάρσκι, ως σημείο αναφοράς στα γκολποστ.

Από εκεί και πέρα, από τους βασικούς που χρησιμοποιήθηκαν από τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το παιχνίδι, παρελθόν αποτελεί ο Ίνγκι Ίνγκασον μετά την πώλησή του στη Μίντιλαντ, κάνοντας επιτακτική την ανάγκη απόκτησης δεξιού στόπερ, ενώ η μεσαία γραμμή με τους Ντάντας - Κούρτιτς και τον Αουγκούστο σε ρόλο «επιτελικού» έχει αλλάξει ριζικά, με τον Στέφαν Σβαμπ να φαντάζει από τους λίγους συνδετικούς κρίκους της παλιάς με τη νέα φουρνιά στον άξονα.

Στα πλάγια της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Μπίσεσβαρ - Νάρεϊ. Αμφότεροι έχουν αποχαιρετήσει καθώς ο Σουριναμέζος ολοκλήρωσε το συμβόλαιό του με τους Θεσσαλονικείς ενώ ο Γερμανός, εξαργύρωσε τα νούμερα που πέτυχε με τον ΠΑΟΚ, με μία μεταγραφή στη Σαουδική Αραβία.

Την επτάδα των ποδοσφαιριστών που βρέθηκαν στην αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ, ένα χρόνο πριν, ολοκληρώνει η παρουσία του Νέλσον Ολιβέιρα στην κορυφή της επίθεσης. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου δεν ανανεώθηκε και πλέον συνεχίζει την καριέρα του στην Τουρκία για λογαριασμό της Κόνιασπορ.

Συνεπώς, έχουμε και λέμε: Ίνγκασον, Ντάντας, Κούρτιτς, Νάρεϊ, Ντόουγκλας, Μπίσεσβαρ και Ολιβέιρα αποτυπώνουν σε μεγάλο βαθμό το ολικό λίφτινγκ που επιχειρήθηκε από τους ασπρόμαυρους μέσα σε μερικούς μήνες.

Προφανώς οι κινήσεις που έγιναν δεν του εξασφαλίζουν στα λόγια συμβόλαιο με την επιτυχία φέτος καθώς στις τάξεις του ΠΑΟΚ γνωρίζουν πως θα είναι μία δύσκολη και άκρως απαιτητική σεζόν, ωστόσο, έγιναν πράξη οι υποσχέσεις του καλοκαιριού περί αλλαγών...

Διαβάστε ακόμη...