«Νίκη την Κυριακή, στήριξη και εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Από paok24.com: Aπό τα τσιμέντα της Τούμπας, στα «τσικό» του ΠΑΟΚ, εν συνεχεία στο παιδικό, στο εφηβικό, στους ερασιτέχνες, στην «πρώτη» ομάδα ως ημιεπαγγελματίας αρχικά, αργότερα ως επαγγελματίας και μετέπειτα αρχηγός και σύμβολο του Δικεφάλου, στα μέσα της δεκαετίας του ΄90.
Πηγή: paok24.com
«Νίκη την Κυριακή, στήριξη και εμπιστοσύνη στην ομάδα»

Ο λόγος φυσικά για τον Γιώργο Τουρσουνίδη, ο οποίος αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο του ΠΑΟΚ, έχοντας φορέσει τα «ασπρόμαυρα» από το 1988 έως το 2000, καταγράφοντας 313 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια και 41 γκολ!

Με την ζωή να κάνει κύκλους, ο «Τουρσούν» έχει επιστρέψει στα... τσιμέντα της Τούμπας και κάθε γηπέδου όπου αγωνίζεται ο Δικέφαλος, παρακολουθώντας ξανά ως οπαδός την ομάδα που αγάπησε και αγαπάει σε υπέρτατο βαθμό και περιμένοντας να έρθει η στιγμή που θα χειροκροτήσει στην Τούμπα τον 15χρονο ανιψιό του, Κωνσταντίνο Τουρσουνίδη, γιο του αδερφού του, Ζαχαρία.

Με αφορμή το επικείμενο ΠΑΟΚ – Άρης, το PAOK24 επικοινώνησε με τον Γιώργο Τουρσουνίδη, ο οποίος φυσικά και έχει «γράψει» το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία των παιχνιδιών μεταξύ των δύο ομάδων, με τα δύο γκολ που πέτυχε στην εμφατική νίκη του Δικεφάλου στο γήπεδο Χαριλάου, στις 7 Δεκεμβρίου 1994! «Τα γκολ αυτά τα πανηγύρισα όπως ακριβώς ήθελα. Ως ΠΑΟΚτσής και όχι ως ποδοσφαιριστής» δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του!

toursounidis

«ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΑ ΚΑΛΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, MVP Ο ΑΝΤΡΙΓΙΑ»

Η κουβέντα, ξεκίνησε από την... αρχή του φετινού καλοκαιριού. «Εννοείται πως υπήρξε προβληματισμός στο ξεκίνημα, με την καθυστέρηση των μεταγραφών, την φυγή βασικών ποδοσφαιριστών. Τελικά, έγιναν αυτό που έπρεπε να γίνουν, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε όπως έπρεπε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, πήρε την πρόκριση παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε και με δύο νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Μοναδικό μελανό σημείο, είναι η ήττα στην Κρήτη, δεν είδαμε τον ΠΑΟΚ που όλοι περιμέναμε, αλλά θέλω να πιστεύω πως η εμφάνιση στο Ηράκλειο θα είναι μια κακή παρένθεση. Σίγουρα πάντως, το ξεκίνημα ήταν ιδανικό, ίσως και ανέλπιστα» τόνισε αρχικά ο Γιώργος Τουρσουνίδης, ο οποίος κληθείς να αναδείξει τον δικό του πρωταγωνιστή σε αυτή τη σειρά αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη, σημείωσε:

«Αντανακλαστικά μου βγαίνει να πω Κωνσταντέλιας, δεν έχω κρύψει ποτέ την αγάπη μου γι΄ αυτό το παιδί. Τα στοιχεία που έχει είναι εξαιρετικά. Ταλέντο, ποιότητα, τεχνική, ευστροφία, όλα σε υψηλό βαθμό. Νομίζω όμως πως ο MVP, αν πρέπει οπωσδήποτε να είναι ένας καθώς όλοι οι ποδοσφαιριστές έκαναν αυτό που έπρεπε στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, θα επέλεγα τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς. Και λόγω των γκολ που πέτυχε και λόγω της γενικότερης παρουσίας του. Διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα και εμπειρία, δίνει και την ψυχή του για την ομάδα. Έχει συνδέσει το όνομά του με τον ΠΑΟΚ, το δείχνει και με τη στάση του στο γήπεδο, είναι απαραίτητοι τέτοιοι ποδοσφαιριστές σε μία ομάδα».

«Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ»

Επόμενη ερώτηση, η σύνθεση του ομίλου του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League και το κατά πόσο ο Δικέφαλος μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση στους «16» του θεσμού. «Φαινομενικά, η Ελσίνκι και η Αμπερντίν είναι κατώτερες ομάδες από τον ΠΑΟΚ. Δεν θα είναι βέβαια εύκολοι αντίπαλοι, αυτό είναι σίγουρο. Ασφαλώς και η Αϊντραχτ είναι το φαβορί για την πρωτιά, αλλά στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει στην Ευρώπη πως δεν φοβάται κανέναν, εάν κάνει αυτό που πρέπει στα ματς με τους υπόλοιπους δύο, ασφαλώς και μπορεί να διεκδικήσει την πρώτη θέση!».

toursounidis2

«ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ»

Ως προς το αν θεωρεί πως το υπάρχον ρόστερ του ΠΑΟΚ μπορεί να ανταπεξέλθει σε Ελλάδα και Ευρώπη και το αν είναι ικανό να διεκδικήσει την κορυφή της Super League, ο Γιώργος Τουρσουνίδης τόνισε:

«Οι κινήσεις που έγιναν, ήταν καλές. Το ρόστερ έχει δυνατότητες, έχει ποιότητα. Πολλά εξαρτώνται βέβαια από τα προβλήματα που προκύπτουν για κάθε ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν. Αν λοιπόν ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα με τραυματισμούς και κάρτες, είμαι σίγουρος πως η ομάδα θα ανταπεξέλθει, καθώς διαθέτει πολλά παιδιά από την ακαδημία που ήδη έχουν πάρει τον χρόνο τους αλλά και πολλούς έμπειρους. Το κλειδί κατά την προσωπική μου άποψη είναι το κατά πόσο οι καινούργιοι θα μπουν γρήγορα στο πνεύμα της ομάδας και θα αφομιώσουν τη φιλοσοφία του προπονητή.

Με βάση πάντως την εικόνα που έχουμε από τον ΠΑΟΚ αλλά και από τους τρεις της Αθήνας, οι διαφορές θα έλεγα πως είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές. Όπως και πέρσι, το πρωτάθλημα θα το διεκδικήσουν η ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα που θα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια, δίψα, ενότητα και φυσικά τύχη, θα φτάσει μέχρι το τέλος.

Δεν θέλω να μιλήσω για το παρασκήνιο και τι μπορεί να συμβεί, αναφέρομαι μόνο στο κομμάτι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί τη δεδομένη χρονική στιγμή η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός να δείχνουν πιο «δεμένες» ομάδες, όμως είδαμε πως ο ο ΠΑΟΚ είναι σε καλή κατάσταση, ακόμα και χωρίς ολοκληρωμένο ρόστερ»

«ΣΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Ο ΠΑΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ»

Πως περιμένει όμως ο ίδιος το κυριακάτικο ματς της Τούμπας; «Πάντα κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου ένα ΠΑΟΚ – Άρης. Νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση και διαθέτει μεγαλύτερη ποιότητητα και προσωπικότητα ως ομάδα, ενώ θα έχει και τον κόσμο στο πλερό του.

Σε αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να βγάλεις την απαραίτητη ένταση και να έχεις την απαιτούμενη αποφασιστικότητα. Η ομάδα θέλει και χρειάζεται τη νίκη προκειμένου να μην χάσει κι άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα, ο κόσμος επίσης το θέλει πολύ, το θέλουμε όλοι μας και θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα είναι ο νικητής το βράδυ της Κυριακής».

toursounidis3

«ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ Η ΤΟΥΜΠΑ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ»

Σε ότι αφορά το κατά πόσο η Τούμπα έχει βοηθήσει έως τώρα την ομάδα, ο Γιώργος Τουρσουνίδης είχε να πει τα καλύτερα! «Ο κόσμος του ΠΑΟΚ πάντα στηρίζει, έχει στηρίξει την ομάδα και σε πολύ άσχημες καταστάσεις. Η φετινή Τούμπα, στα τρία ευρωπάϊκά ματς και στα δύο του ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν λίγο διαφορετική σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Πιο ζεστή, πιο ένθερμη, πιο συμμετοχική θα έλεγα. Έπαιξε και ο κόσμος μπάλα το καλοκαίρι, μακάρι αυτό να συνεχιστεί σε όλη τη σεζόν.

Ασφαλώς και υπήρχε γκρίνια και προβληματισμός το καλοκαίρι, αλλά η Τούμπα είναι αυτή που δίνει το στίγμα. Δεν μου αρέσει καθόλου αυτό που γίνεται από μία μερίδα κόσμου, οι προσωπικές επιθέσεις με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά του προέδρου, του προπονητή, ορισμένων ποδοσφαιριστών. Υπάρχει αρρώστια, η οποία θα πρέπει να ελαχιστοποιηθεί εάν δεν είναι δυνατόν να εξαφανιστεί. Όταν αγαπάς την ομάδα όπως την αγαπάει ο κόσμος του ΠΑΟΚ, θα υπάρξει και έντονη κριτική, θα υπάρξει και στενοχώρια, θα υπάρξει και δυσφορία, αλλά όλα αυτά πρέπει να συμβαίνουν μέχρι ενός βαθμού.

Προσωπικά, βλέποντας τις κινήσεις που έχουν γίνει από τον Ιβάν Σαββίδη, τη δουλειά του προπονητή και την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, μόνο αισιόδοξος μπορώ να είμαι. Τα μηνύματα που έχουμε εισπράξει είναι πολύ θετικά, πρέπει αυτή η προσπάθεια να στηριχθεί».

«ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»

Έχοντας αποδεχθεί την πρόταση του Στέλιου Αγγελούδη να βρίσκεται στην «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», η οποία στις επικείμενες δημοτικές εκλογές θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Τουρσουνίδης διανύει ημέρες ενός διαφορετικού αγώνα από αυτούς που έχει συνηθίσει, ο οποίος όμως δεν θα είναι... πρωτόγνωρος!

«Υπήρξα υποψήφιος και πριν 25 χρόνια, με τον συνδυασμό του Σπύρου Βούγια. Ήμουν πιο μικρός τότε, είχα διαφορετικό τρόπο σκέψης, δεν το επανέλαβα τα επόμενα χρόνια παρότι είχα πολλές προτάσεις.

Η προσέγγιση και η πρόταση του Στέλιου Αγγελούδη, με έκαναν να πω το «ναι» χωρίς πολλή σκέψη. Χάρηκα που ταυτίζομαι σχεδόν σε όλα με τον κ. Αγγελούδη, ο οποίος πραγματικά σκέφτεται πολύ σωστά για το μέλλον της πόλης μας και έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα! Ο στόχος μας είναι ένας: Να καλυτερεύσει η Θεσσαλονίκη σε όλα τα επίπεδα. Στο κυκλοφοριακό, στην καθαριότητα, στις υποδομές, στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην ποιότητα ζωής και στην ασφάλεια των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης και φυσικά στον αθλητισμό».

toursounidis4

«ΝΑ ΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ»

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Τουρσουνίδης σημείωσε: «Μιλώντας για τον αθλητισμό, η πόλη αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα στις υποδομές. Δεν υπάρχουν γήπεδα για να προπονηθούν τα μικρά παιδιά κάτω από ιδανικές συνθήκες. Σε αυτό το πρόβλημα πρέπει να ρίξουμε βαρύτητα. Να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις σε κάθε περιοχή της Θεσσαλονίκης, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για να αγαπήσουν περισσότερο τα παιδιά τον αθλητισμό και να αποφύγουν τους κινδύνους που υπάρχουν».

«ΣΤΑΣΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ»

«Με στενοχωρεί που βλέπω τη Θεσσαλονίκη στάσιμη τα τελευταία χρόνια. Θα έλεγα πως η πόλη μας βρίσκετσι στη χειρότερη φάση της. Τα προβλήματα είναι τεράστια και αυτά τα προβλήματα πρέπει επιτέλους να τα λύσουμε. Δεν είμαι πολιτικός, ούτε πρόκειται να γίνω ποτέ. Έχω όμως τη διάθεση, στο πλευρό του Στέλιου Αγγελούδη, να κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αλλάξει η πόλη που όλοι αγαπάμε, μακριά από κομματικές ατζέντες!».

Διαβάστε ακόμη...