Κιτσάκης: «Δουλεύουμε σκληρά, περιμένουμε την ευκαιρία μας»

Από paok24.com: Aνήκει στον ΠΑΟΚ από το 2016, προερχόμενος από τον ΑΟ Γιάννινα!
Πηγή: paok24.com
Κιτσάκης: «Δουλεύουμε σκληρά, περιμένουμε την ευκαιρία μας»

Πλέον, στα 20 του, έχοντας στην “πλάτη” του και τη φετινή παρουσία του στη Super League 2 με τον ΠΑΟΚ Β (17 συμμετοχές), περιμένει με ανυπομονησία την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, περιμένοντας φυσικά την ευκαιρία του στην “πρώτη” ομάδα, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές των ακαδημιών του Δικεφάλου.

Ο λόγος για τον Βασίλη Κιτσάκη, ο οποίος μαζί με τον Λευτέρη Τασιούρα θα “σηκώσουν” το βάρος της υπεράσπισης του δεξιού άκρου της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον νεαρό αμυντικό να μιλάει στο PAOK24 για τη φετινή προσπάθεια του ΠΑΟΚ Β αλλά και επί… προσωπικού!

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον στόχο του ενόψει της νέας σεζόν: «Προσωπικά τη νέα σεζόν θα ήθελα να πάρω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ στα πόδια μου. Επίσης, να παίξω στη θέση μου αρχικά, καθώς την περασμένη σεζόν αγωνίστηκα σε διαφορετικές θέσεις. Φέτος θα ήθελα να παίξω δεξί μπακ. Συλλογικά, νομίζω ότι όλη η ομάδα έχει έναν κοινό στόχο, κι αυτός είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά».

Για την προοπτική της πρώτης ομάδας, κι αν τους δίνει κίνητρο η παρουσία αρκετών νεαρών σε αυτή: «Στον ΠΑΟΚ Β δουλεύουμε καθημερινά με στόχο την προετοιμασία μας για την πρώτη ομάδα. Αρκετά παιδιά ανεβαίνουν στην πρώτη ομάδα, αναλόγως και με τις ανάγκες της. Δουλεύουμε σκληρά, περιμένουμε την ευκαιρία μας για να πάμε στην πρώτη ομάδα και να αποδείξουμε ποιοι είμαστε».

Για τη Super League 2 κι αν θα άλλαζε κάτι οργανωτικά: «Πέρσι είχαμε σταματήσει πάρα πολλές φορές. Αυτό θα άλλαζα, να μην γίνονται διακοπές για διάφορους λόγους, και να μπορέσει το πρωτάθλημα να τελειώσει με ένα σωστό τρόπο».

Για το τι θα ήθελε να έχει πετύχει στο τέλος της σεζον: «Όπως είπα και πριν, να έχω πολλά παιχνίδια στα πόδια μου, να δουλεύω καθημερινά, να εξελίσσομαι, και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Πέρσι είχα ανέβει δύο φορές στην πρώτη ομάδα, για προπόνηση με τους εκτός αποστολής. Δουλεύω καθημερινά και περιμένω την ευκαιρία μου, όταν αυτή έρθει».

Για τον συναγωνισμό με τον Λευτέρη Τασιούρα, που αγωνίζονται στην ίδια θέση: «Με τον Λευτέρη είμαστε μαζί από την Κ16 και πάντα συναγωνιζόμασταν. Καθημερινά, μέσα από την προπόνηση, ο ένας βοηθά τον άλλον να γίνει καλύτερος. Είμαστε πέντε χρόνια μαζί και είμαστε πάρα πολύ καλοί φίλοι. Νομίζω έχουμε βοηθήσει ο ένας τον άλλον να βελτιωθούμε».

Για τα δυνατά του σημεία αλλά και τους τομείς που θεωρεί ότι χρειάζεται βελτίωση: «Νομίζω ότι το δυνατό μου σημείο από μικρός ήταν η αντοχή. Πηγαίνω πάνω- κάτω την πλευρά. Αμυντικά θεωρώ ότι είμαι αρκετά καλός, έχω ένα θέμα με την τεχνική, αλλά καθημερινά προσπαθώ να το βελτιώσω, δουλεύοντας ξεχωριστά μετά την προπόνηση, είτε στις σέντρες, είτε στο ανάποδο πόδι. Πιο μικρός, στην Κ14 έπαιζα εξτρέμ, στη συνέχεια γύρισα πίσω. Νομίζω ότι στις σέντρες θα ήθελα να βελτιωθώ, κι αν θα μπορούσα να πηγαίνω πιο συχνά σε καταστάσεις ένας με έναν».

Διαβάστε ακόμη...