To… ασπρόμαυρο Κόπα Άφρικα!

Απο paok24.com: Πως και πότε θα επηρεάσει το.... Euro της Αφρικής τον ΠΑΟΚ!
Πηγή: paok24.com
To… ασπρόμαυρο Κόπα Άφρικα!

Την πρόκρισή τους στο 34ο Κόπα Άφρικα πανηγυρίζουν από χθες το βράδυ η Γκάνα και η Τανζανία, με την πρώτη να κερδίζει εντός έδρας την Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής με 2-1 και να κατακτά την πρωτιά στον 5ο όμιλο και τη δεύτερη να παίρνει "χρυσή" ισοπαλία στην έδρα της Αλγερίας και να τερματίζει δεύτερη στον 6ο όμιλο.

Κάπως έτσι, σε συνδυασμό με το ότι η Νιγηρία έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Κόπα Άφρικα πριν την 6η και τελευταία αγωνιστική, στο πλαίσιο της οποίας υποδέχεται την Κυριακή το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, οριστικοποιήθηκε πως ο ΠΑΟΚ θα έχει τρεις εκπροσώπους στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση της Αφρικής, γεγονός που από τη μία είναι τιμητικό για τον Δικέφαλο αλλά από την άλλη σαφέστατα και είναι... προβληματικό!

Και αυτό γιατί ο Ραζβάν Λουτσέσκου θα χρειαστεί στο ξεκίνημα του 2024 να πορευτεί για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες χωρίς τους Μπάμπα Ράχμαν, Γουίλιαμ Έκονγκ και Αλί Σαμάτα, οι οποίοι θα πρέπει να ενσωματωθούν στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα της Γκάνας, της Νιγηρίας και της Τανζανίας αντίστοιχα, τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 13 Ιανουαρίου!

Σημαντική λεπτομέρεια; Το ότι το 34ο Κόπα Άφρικα – που θα διεξαχθεί σε πέντε πόλεις και έξι γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού από τις 13 Ιανουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου 2024, ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον φετινό Ιούνιο και Ιούλιο, αλλά τελικά μετατέθηκε από την CAF στο ξεκίνημα του 2024, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών στην Ακτή Ελεφαντοστού το καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμη...