Καρυπίδης: «Πέρασα υπέροχα στην Χαρτς - Απολαμβάνω την δουλειά στον ΠΑΟΚ»

Συνέντευξη σε σκωτσέζικο ΜΜΕ έδωσε ο υπεύθυνος λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης, με αφορμή τις αναμετρήσεις του Δικεφάλου με την Χαρτς για το Conference και την πάλαι πότε παρουσία του στην ομάδα των... καρδιών.
Πηγή: sdna.gr
Καρυπίδης: «Πέρασα υπέροχα στην Χαρτς - Απολαμβάνω την δουλειά στον ΠΑΟΚ»


Πιο συγκεκριμένα, είπε:

«Είχα πολύ καλές σχέσεις με όλους στον σύλλογο, οι φίλαθλοι μου έδειξαν μεγάλο σεβασμό σε μένα και την οικογένεια μου. Ακόμα και στην προσωπική μου ζωή, πέρασα όμορφα. Η κόρη μου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη κι ήταν μόλις τριών μηνών όταν μετακομίσαμε στο Εδιμβούργο. Νιώθω χαρούμενος που θα επιστρέψω».

Για την καλύτερη του ανάμνηση από τη θητεία του στη Χαρτς:

«Η καλύτερη μου ανάμνηση ήταν στην τελευταία μου σεζόν στην ομάδα. Εξασφαλίσαμε την τρίτη θέση και την πρόκριση στο Europa League. Είχα αποφασίσει να πάρω μεταγραφή στην Κύπρο, για να βρίσκομαι πιο κοντά στην Ελλάδα. Το τελευταίο μου εντός έδρας παιχνίδι ήταν με τη Νταντί Γιουνάιτεντ, και κερδίσαμε με 3-0. Στο 89′ ο, τότε προπονητής, Λάζλο Κσάμπα με έκανε αλλαγή, και οι φίλαθλοι σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, και άρχισαν να με αποθεώνουν, τραγουδώντας το όνομα μου. Ήταν κάτι εκπληκτικό.

Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι. Είδα τον αριθμό 5 στο ταμπελάκι και ήξερα ότι θα γίνω αλλαγή. Αναρωτήθηκα «Γιατί ο Λάζλο με βγάζει από το παιχνίδι, έχει σχεδόν τελειώσει. Αλλά ο κόουτς είχε ήδη στο μυαλό του ότι ήθελε να επιτρέψει στους οπαδούς να με χειροκροτήσουν. Τότε οι συμπαίκτες μου άρχισαν να έρχονται και να με αγκαλιάζουν. Αυτό ήταν κάτι ιδιαίτερο. Δεν υπάρχει περίπτωση να με αποθεώσουν τώρα (σ.σ. είπε γελώντας ο Χρήστος Καρυπίδης).

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις ελληνικές σημαίες στο γήπεδο. Μετά το παιχνίδι, όταν είπα το αντίο στον κόσμο, αυτός με ευχαριστούσε και μου έδινε δώρα. Έχω ακόμα μια από αυτές τις σημαίες στο σπίτι μου. Γράφει στα ελληνικά «ευχαριστώ Χρήστο». Εγώ έπρεπε να τους ευχαριστήσω, όχι αυτοί έμενα.

Για τη γενικότερη παρουσία του στη Σκωτία:

«Δε μιλούσα αγγλικά όταν ήρθα στη Χαρτς, οπότε πίεσα τον εαυτό μου για να τα μάθω. Έπρεπε να επικοινωνώ με τους συμπαίκτες μου. Όταν πήγα στην Κύπρο, όλοι μου έλεγαν ότι μπορώ να μιλήσω καλά Αγγλικά. Γενικότερα, μου άρεσε ο χρόνος που πέρασα στη Σκωτία».

Για τη Θεσσαλονίκη, τον ΠΑΟΚ και τις συνθήκες που επικρατούν:

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε 35 βαθμούς αυτή τη στιγμή. Θα είναι δύσκολο. Όταν ζεις στη Σκωτία, οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Έχουμε καταπληκτική ατμόσφαιρα στην Τούμπα, είναι εξαιρετικά θερμή. Φυσικά είναι δύσκολη έδρα για τους αντιπάλους του, αλλά η πόλη είναι όμορφη.

Θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουν εδώ, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα. Η φιλοξενία μας είναι πολύ ωραία. Οι οπαδοί μας δημιουργούν μια εξαιρετική ατμόσφαιρα, αυτό είναι το δυνατό μας σημείο. Δημιουργούν ένα υπέροχο περιβάλλον για τους ποδοσφαιριστές μας και δεν ασχολούνται με τους αντιπάλους».

Για τον δικό του ρόλο στον ΠΑΟΚ:

«Εγώ συμμετάσχω στην οργάνωση της ομάδας. Είμαι κάθε μέρα στην προπόνηση, τους αγώνες, δίπλα στους ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ. Είναι δουλειά 24ων ωρών. Απολαμβάνω τη δουλειά μου, είναι ένας εξαιρετικός σύλλογος ο ΠΑΟΚ κι αυτή η θέση είναι τέλεια για εμένα».

Διαβάστε ακόμη...