Ζ. Ζίβκοβιτς: «ΠΑΟΚ-Παρτίζαν έχουν αδερφική σχέση»

Από forzaonline.gr: Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς αναφέρθηκε στο πανό κατά της Σερβίας που σηκώθηκε από τους οπαδούς της Χάιντουκ, στη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, αλλά και στην υποδοχή της κροατικής ομάδας από τον κόσμο του ΠΑΟΚ.
Πηγή: forzaonline.gr
Ζ. Ζίβκοβιτς: «ΠΑΟΚ-Παρτίζαν έχουν αδερφική σχέση»

Αναλυτικά:

Για το πανό στο γήπεδο της Χάιντουκ που είχε αναφορά στην τελευταία μάχη ανάμεσα σε Κροάτες και Σέρβους το 1995:

«Είδα το πανό και μπορώ να πω ότι δεν ήταν ευχάριστο εκείνη τη στιγμή. Ήμουν παιδί όταν συνέβαιναν όλα αυτά μεταξύ των δύο χωρών, αλλά αυτό δεν μειώνει τίποτα. Ο εκφωνητής στο γήπεδο προειδοποίησε αμέσως τους φιλάθλους να το αφήσουν και να μην πετάξουν φωτοβολίδες στον αγωνιστικό χώρο.

Η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετική και ήταν καλοί οικοδεσπότες, εκτός από το να τραγούδησαν μερικά τραγούδια αφιερωμένα στην Παρτιζάν, γιατί είναι γνωστό ότι η Παρτίζαν και ο ΠΑΟΚ είναι αδερφοί σύλλογοι, ότι έχουν τους ίδιους οπαδούς, πολύ μεγάλο λαό και μεγάλη αλληλοϋποστήριξη».

Για το φόνο του φιλάθλου της ΑΕΚ στην Αθήνα:

«Νομίζω ότι όλοι πρέπει να μιμούνται τα πρωταθλήματα όπου οι ποδοσφαιρόφιλοι έρχονται στα γήπεδα μαζικά, με παιδιά, μωρά... Έχω επίγνωση του τι συνέβη και καταδικάζω κάθε είδους βία. Δεν είχαμε δυσάρεστες καταστάσεις στο Σπλιτ.

Δεν μπορώ βέβαια να πω ότι μας υποδέχτηκαν αδελφικά, αλλά ήταν όπως κάθε άλλη επίσκεψη. Πρέπει να πω ότι αφαίρεσαν αμέσως αυτό το πανό μετά την προειδοποίηση. Στο δεύτερο παιχνίδι μας στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει καυτή ατμόσφαιρα και δεν θα είναι ευχάριστη για την Χάιντουκ».

Διαβάστε ακόμη...