Τα προφίλ των Ρόζενμποργκ - Χαρτς

Από sdna.gr: Ο ΠΑΟΚ έμαθε το ζευγάρι που θα αντιμετωπίσει στα Play Off του Conference League, αν προκριθεί από την Χάιντουκ Σπλιτ. Το SDNA αναλύει την Ρόζενμποργκ και την Χαρτς...
Πηγή: sdna.gr
Τα προφίλ των Ρόζενμποργκ - Χαρτς

Νορβηγία ή Σκωτία θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ στα play off του Conference League, αν φυσικά προσπεράσει το εμπόδιο της Χάιντουκ Σπλιτ και το SDNA σκιαγραφεί τα προφίλ των Ρόζενμποργκ και Χαρτς, που είναι πιθανό να βρει μπροστά του ο Δικέφαλος.

Ρόζενμποργκ: Αναζητώντας την χαμένη αίγλη της

Η μία από τις δύο ομάδες που απαρτίζουν το ζευγάρι που θα αντιμετωπίσει είτε ο ΠΑΟΚ, είτε η Χάιντουκ, είναι η Ρόζενμποργκ. Η ομάδα της Νορβηγίας, διανύει ένα αρκετά κακό πρωτάθλημα για την ίδια, καθώς βρίσκεται στην 8η θέση με 25 βαθμούς, 16 πίσω από την πρώτη Μπόντο Γκλιμτ.

ροζενμποργκ

Βρίσκεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση καθώς πέρσι βγήκε τρίτη, ενώ στον προηγούμενο γύρο, «ίδρωσε» πολύ για να περάσει την Κρουσέιντερς από την Βόρειο Ιρλανδία, με συνολικό σκορ 5-4 στην παράταση. Σίγουρα είναι θετικό για την ίδια ότι έχει πολλά ματς στα πόδια της καθώς στη Νορβηγία το πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη.

Είναι το πιο ιστορικό κλαμπ στην χώρα της με 26 πρωταθλήματα και 12 κύπελλα, έχοντας 106 χρόνια ζωής.

Το ρόστερ και ο γνωστός Νίλσεν Περέιρα

Η χρηματηστηριακή αξία της Ρόζενμποργκ είναι περίπου στα 20 εκατομμύρια, με τον πιο ακριβό παίκτης της να κοστολογείται στα 3.500.000 και να είναι ο εξτρέμ Νέλσον, ο οποίος έως τώρα έχει 2 γκολ και 5 ασίστ. Πρώτος σκόρερ είναι ο 5 γκολ είναι ο Όλε Σάτερ. ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι στα 24 έτη. Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχει και ο γνωστός στον ΠΑΟΚ, Αντριέν Νίλσεν Περέιρα, τον οποίο πούλησε ο Δικέφαλος στη Ρόζενμποργκ το καλοκαίρι του 2021 έναντι 500.000 ευρώ.

ροζεροστερ1

ροζεροστερ2

Ο προπονητής

Η φετινή κακή εκκίνηση στη σεζόν οδήγησε στην απόλυση του Κιέτιλ Ρέκνταλ και στην πρόσληψη του Σβέιν Μάαλεν ως υπηρεσιακού τεχνικού από τα μέσα Ιουνίου. Η αλλαγή προπονητή άλλαξε και τον σχηματισμό, με τον Ρέκνταλ να προτιμάει τρεις στην άμυνα (3-4-3 ή 3-5-2), αλλά στα τελευταία παιχνίδια να γίνεται χρήση του 4-3-3.

Η ενδεκάδα του τελευταίου αγώνα:

ροζεσυστημα

Η έδρα

Η έδρα της Ρόζενμποργκ είναι το «Λέρκενταλ» στο Τρόντχαϊμ, χωρητικότητας 22.000 θεατών.

ροζεγηπεδο

Χαρτς: Στο... μάτι δεν τρομάζει, αλλά...

Το ζευγάρι της Ρόζενμποργκ συμπληρώνει η Χαρτς από την Σκωτία, η οποία τερμάτισε στην 4η θέση πέρσι με 48 βαθμούς, μπαίνοντας κατευθείαν στον τρίτο προκριματικό του Conference. Στο νέο πρωτάθλημα ξεκίνησε με νίκη απέναντι στην Σεντ Τζόνστον με 0-2.

χαρτς

Έχει ιδρυθεί το 1874 (!), μετρώντας 4 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και 4 σούπερ καπ, τα οποία όμως είναι πριν από πολλά χρόνια, με τελευταίο της τίτλο αυτόν του κυπέλλου το 2012. Ενδεικτικά, το τελευταίο πρωτάθλημα είναι το 1960.

Το ρόστερ της

Η αξία της ομάδας ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια, με τον επιθετικό Λόρενς Σάνκλαντ να είναι ο πιο ακριβός (1.300.000), ο οποίος είναι και το αστέρι του κλαμπ, πετυχαίνοντας πέρσι 28 γκολ σε 47 ματς!

Στο ρόστερ υπάρχει και ο κορυφαίος τερματοφύλακας της Σκωτίας τα τελευταία 20 χρόνια, ο Κρεγκ Γκόρντον, αλλά είναι τραυματίας και στα 40 του δεν υπολογίζεται ως βασικός.

χαρτςροστερ1

χαρτςροστερ2

Μέσος όρος ηλικίας, είναι τα 25 έτη.

Ο προπονητής

Προπονητής της ομάδας είναι από αυτό το καλοκαίρι ο 49χρονος Φράνκι Μακ Αβόι, με μικρή εμπειρία, έχοντας κοουτσάρει μόνο την Πρέστον πριν την Ρόζενμποργκ.

χαρτςπροπο

Παρακάτω η ενδεκάδα που παρέταξε στο τελευταίο ματς.

χαρτςσυστημα

Η έδρα

Έδρα της, είναι το "Tynecastle Park" του Εδιμβούργου, χωρητικότητας 19,852 θεατών.

χαρτςγηπεδο

Η... σύνδεση των δύο ομάδων

ροζενμποργκχαρτς

Η Χαρτς έχει έντονο ασπρόμαυρο στοιχείο στο παρελθόν, καθώς εκεί έχουν αγωνιστεί τόσο ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Χρήστος Καρυπίδης (2006-2009), όσο και ο Αλέξανδρος Τζιόλης (2017).

Διαβάστε ακόμη...