Τριλυράκης: «Ο ΠΑΟΚ ούτε BAN θα έχει, ούτε κατηγορία θα πέσει»

Από forzaonline.gr: Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Βασίλης Τριλυράκης απάντησε μέσω social media αναφορικά με το μπάτζε του Δικεφάλου τη φετινή σεζόν, την επόμενη μεταγραφική κίνηση των «ασπρόμαυρων», αλλά και τον αγώνα που γίνεται για τη εξυγίανση.
Πηγή: forzaonline.gr
Τριλυράκης: «Ο ΠΑΟΚ ούτε BAN θα έχει, ούτε κατηγορία θα πέσει»

Το πρώτο του σχόλιο σε μπασκετική σελίδα αναφέρει:

Tην πρώτη χρονιά με την ομάδα που έφτιαξε ο Μέξας είχαμε μπάτζετ 500 χιλιάδες και πήραμε και για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο τα χρήματα από την φορολόγηση του στοιχήματος.

Την δεύτερη χρονιά που αναφέρεσαι κάναμε λίγο ακριβότερο μπάτζετ γύρω στις 550 χιλιάδες, λόγω του ότι όλες οι ομάδες από τα χρήματα που πήραν από το στοίχημα ανέβασαν τα μπάτζετ τους 10-20% και σαν συνέπεια ανέβηκαν και οι απαιτήσεις των παικτών ειδικά των Ελλήνων. Επίσης εκείνη την χρονιά λόγω τραυματισμών και αλλαγών των παικτών πληρώσαμε αναγκαστικά άλλες 50.000 περίπου. Και το αποτέλεσμα εκείνης της χρονιάς; Δεν δόθηκαν τα λεφτά από το στοίχημα στις ομάδες και βγήκαμε και 9η στο πρωτάθλημα. Πέρυσι το μπάτζετ της ομάδας ήταν στις 520 χιλιάδες και το αποτέλεσμα και την πορεία της ομάδας το είδατε. Φέτος το μπάτζετ της ομάδας είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ελπίζουμε οι επιλογές που γίνανε να είναι επίσης μια ομάδα αθλητική και αξιόμαχη που να τα δίνει όλα στο παρκέ.

Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο από την μέρα που αναλάβαμε πληρώνει κατά μέσο όρο, ένα με ενάμιση εκατομμύριο για τα παλιά χρέη που σημαίνει ότι αν δεν τα είχαμε αυτά θα είχαμε μπάτζετ τουλάχιστον τριπλάσιο από το σημερινό.

Ο στόχος της διοίκησης του Θανάση Χατζόπουλου ήταν, είναι και θα είναι, η πλήρης εξόφληση όλων των χρεών, σε συνδυασμό με μια ομάδα που για τα χρήματα που θα στοιχίζει να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Και κάτι ακόμη, το γεγονός ότι βρίσκουμε παίκτες με χαμηλές αμοιβές και μετά από μια καλή χρονιά σε εμάς παίρνουν μεγάλη υπεραξία διπλές και τριπλές αμοιβές. ( Love, Jones, Hands, Renfro ) δείχνει πόσο ψάχνουμε τους παίκτες και το value for money για τον καθένα, πολλές φορές βγαίνει, άλλες όχι.

Δεν μπορείς όμως να πληρώσεις την υπεραξία αυτών των παικτών και δεν πρέπει στην φάση που είμαστε. Επίσης είναι πολύ δύσκολο να κάνεις διετές συμβόλαια σε τέτοιου είδους παίκτες γιατί για την δεύτερη χρονιά ζητάνε τουλάχιστον 50% επάνω στο συμβόλαιο τους. Κάτι τέτοιο θα μπορεί να γίνει όταν ξεχρεώσουμε για να φτιάχνεις ταυτόχρονα και κορμό στην ομάδα.

Είναι κουραστικό για τον κόσμο να ακούει τόσα χρόνια για εξυγίανση και για χρέη το καταλαβαίνουμε, αλλά δυστυχώς είναι μονόδρομος και τώρα πλέον είμαστε στην τελική ευθεία. Ας γεμίσουμε λοιπόν το γήπεδο και με αυτό τον τρόπο δίνουμε και οικονομική βοήθεια στην ομάδα και κίνητρο στους παίκτες να παλέψουν, θα έρθει η ώρα να πάρουμε πάλι χαρές....

Όσον αφορά για τον παίκτη που θα κλείσει το ρόστερ σημείωσε:

Το ρόστερ κλείνει με έναν παίκτη combo guard 2/1. Τα έσοδα αν έρθουν τα επιπλέον πάνε στα παλιά χρέη της ομάδας, πάντα!

Για τα BAN άλλων ομάδων και τον ΠΑΟΚ τόνισε:

Αυτή είναι διαφορά μας με τους άλλους, ότι ο ΠΑΟΚ ούτε BAN θα έχει, ούτε κατηγορία θα πέσει. Για να συμμετέχεις στο πρωτάθλημα αν έχεις BAN πρέπει να έχεις χαρτί από την FIBA ότι τα χρέη σου είναι ρυθμισμένα και πληρώνονται. Η ΑΕΚ θα κληθεί φέτος να πληρώσει τουλάχιστον 1 – 1,5 εκατομμύριο σε διακανονισμούς πριν την συμμετοχή της στο πρωτάθλημα, για τον Άρη δεν ξέρω τι υποχρεώσεις έχει, αλλά ισχύουν τα ίδια ως προς την FIBA.

Διαβάστε ακόμη...