Η τελευταία επίσκεψη στην Κροατία (vid)

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ, η Ριέκα και η αναφορά των εγχώριων μέσων για την Χάιντουκ...
Πηγή: paok24.com
Η τελευταία επίσκεψη στην Κροατία (vid)

Ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Χάιντουκ Σπλιτ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, αν και εφόσον πρώτα περάσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Η τελευταία επίσκεψη του Δικεφάλου στην Κροατία, ήταν το καλοκαίρι του 2021, στο ξεκίνημα της μαγικής πορείας μέχρι τους "8" της Ευρώπης. Η διαδικασία των προκριματικών πέρασε από την Ριέκα, με την οποία οι «ασπρόμαυροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 στην Τούμπα, στον πρώτο αγώνα. Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μάλιστα ένα αυτογκόλ της αντιπάλου του στις καθυστερήσεις, για να πάρει της εντός έδρας ισοπαλία.

Στον επαναληπτικό, ο Δικέφαλος ήταν αποφασισμένος για την πρόκριση. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Λουτσέσκου είχαν ήδη δυο δοκάρια και ένα γκολ με Σβαμπ και Ελ Καντουρί. Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε την Ριέκα να τον απειλήσει σχεδόν καθόλου και στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να «κλειδώσει» την πρόκριση, με το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Τόμας Μουργκ για το τελικό 0-2.

Κάτι στο οποίο αναφέρθηκαν και οι Κροάτες, οι οποίοι σημείωσαν πως «ο ΠΑΟΚ είναι ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο στους χλοοτάπητες της Κροατίας. Ακριβώς πριν από δύο καλοκαίρια, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης σταμάτησε τη Ριέκα στο δρόμο για τους ομίλους της Conference League, σε δύο αγώνες που πρόσφεραν πολύ δράμα, ανατροπές και όλη τη γοητεία του ποδοσφαίρου», σε δημοσίευμα τους.

Παράλληλα, δεν παρέλειψαν να υπογραμμίσουν για την Χάιντουκ Σπλιτ πως θα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ, ώστε να μην την «πατήσει» όπως η Ριέκα το καλοκαίρι του 2021.

Διαβάστε ακόμη...