Οι 569 ημέρες του Μπότο στην Τούμπα!

Από paok24.com: Ο απολογισμός της θητείας του Πορτογάλου στην Τούμπα και πως έφτασε στο σημείο να μην έχει αρμοδιότητες!
Πηγή: paok24.com
Οι 569 ημέρες του Μπότο στην Τούμπα!

29 Δεκεμβρίου 2021. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γνωστοποιεί επίσημα την πρόσληψη του Ζοσέ Μπότο στη θέση του αθλητικού διευθυντή, με μία ανακοίνωση 158 λέξεων!

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Ζοσέ Μπότο. Ο Πορτογάλος αναλαμβάνει τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή της ΠΑΕ για τα επόμενα 2,5 χρόνια. Ο Ζοσέ Μπότο γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου του 1966 στο Λούρες, μία περιοχή κοντά στη Λισαβόνα. Ξεκίνησε να ασχολείται ως μάνατζερ με την τοπική ομάδα της γενέτειράς του, πέρασε κι από τη Σακαβενέσε και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Μπενφίκα. Από το 2007 έγινε σκάουτερ, ενώ το 2010 έγινε επικεφαλής του σχετικού τμήματος, ρόλο τον οποίο διατήρησε μέχρι το 2018, όταν κι αποχώρησε από τον πορτογαλικό σύλλογο.

Το 2018 μετακόμισε στην Ουκρανία κι έγινε ο αθλητικός διευθυντής της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έχοντας μεγάλο μερίοδο ευθύνης για τη δημιουργία του ρόστερ. Η Σαχτάρ μ' αυτόν επικεφαλής κατάφερε να πανηγυρίσει τίτλους και να διαγράψει εξαιρετικές πορείες στο UEFA Champions League. Ο Μπότο αποδέχθηκε την πρόκληση του ΠΑΟΚ και πλέον αναλαμβάνει τον ρόλο του Αθλητικού Διευθυντή του Δικεφάλου για τα επόμενα 2,5 χρόνια" ανέφερε η ανακοίνωση, με την οποία ξεκίνησε η εποχή του Πορτογάλου στη θέση του προϊστάμενου του "ασπρόμαυρου" αγωνιστικού τμήματος!

Σήμερα, 569 ημέρες μετά, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα την λύση της συνεργασίας της με τον Ζοσέ Μπότο, εξέλιξη που δεν προκάλεσε την παραμικρή έκπληξη σε όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός της ομάδας. Άλλωστε, από το τέλος της περσινής σεζόν έως και σήμερα, οι αρμοδιότητες του Πορτογάλου είχαν μειωθεί στο ελάχιστο και ουσιαστικά ο ίδιος δεν είχε κανένα χαρτοφυλάκιο, έχοντας απωλέσει την εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη, είτε λόγω αποτυχημένων μεταγραφικών κινήσεων που κόστισαν πολλά χρήματα είτε λόγω συμπεριφορών του το τελευταίο διάστημα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Μπότο "αδυνάτισε" πολύ με την επιλογή των Νίκολας Κουαλιάτα και Φιλίπε Σοάρες, ενώ έως τώρα δεν έχουν βγάλει και... μάτια οι Γιοάν Σάστρε, Ιβάν Νάσμπεργκ και Ράφα Σοάρες, τη στιγμή που δεν "βγήκε" η επένδυση πολύ χαμηλού κόστους με Αντρέ Ρικάρντο και Ραούλ Μορικέλι!

Από την άλλη βέβαια, πιστώνονται στον Πορτογάλο αθλητικό διευθυντή οι πολύ σωστές επιλογές των Ντομινίκ Κοτάρσκι, Κάλεντ Νάρεϊ κατά πρώτο λόγο και του Τιάγκο Ντάντας κατά δεύτερο, με τον ίδιο να μπορεί να επικαλεστεί ως ελαφρυντικό το ότι ούτε την απόλυτη ελευθερία κινήσεων είχε ούτε και το μπάτζετ που είχε συνηθίσει σε Μπενφίκα και Σαχτάρ Ντόνετσκ, όταν καλούνταν να εντοπίσει ποδοσφαιριστές με ποιότητα, προσωπικότητα και υπεραξία, είχε!

Βέβαια, η θέση στην οποία κατέληξε ο Μπότο, δηλαδή να μην έχει ουσιαστικά αρμοδιότητες και πεδίο δράσης το τελευταίο τρίμηνο, όντας ουσιαστικά... διακοσμητικός, έχει να κάνει και με τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που τον ήθελαν να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων όπως η Νάπολι, η Ρόμα και η Σπέτσια, αλλά και τα πρόσφατα δημοσιεύματα και τις πρόσφατες αναρτήσεις ιταλικών ιστοσελίδων και Ιταλών δημοσιογράφων, που ουσιαστικά ήταν... αγγελίες του Πορτογάλου για εύρεση νέας ομάδας!

Το δημοσίευμα δε ιταλικής ιστοσελίδας την περασμένη Τρίτη, προφανώς με... παραγγελία του Μπότο, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ουσιαστικά επίσπευσε το "διαζύγιο", το οποίο ενδεχομένως να λάμβανε χώρα στο τέλος Αυγούστου.

Aπό την άλλη βέβαια, πρέπει να σημειωθεί πως ο Ζοσέ Μπότο υποστήριξε από την πλευρά του πως το όλο εγχείρημα δεν προχώρησε με ευθύνη του ΠΑΟΚ και της λειτουργίας του και δη της δομής που υπάρχει γύρω από το ποδοσφαιρικό τμήμα, γεγονός που – πάντα σύμφωνα με τον Πορτογάλο – τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και τον οδήγησε στην προ ημερών παραίτηση...

Διαβάστε ακόμη...