Μπάμπα Ράχμαν: Ψάχνοντας την ποδοσφαιρική Ιθάκη (vids)

Από paok24.com: Ο Μπάμπα Ράχμαν αναμένεται την Κυριακή (9/7) στη Θεσσαλονίκη, όπως διαβάσατε στο PAOK24, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια να ταξιδέψει στην Ολλανδία, ώστε να ενσωματωθεί στην προετοιμασία της ομάδας.
Πηγή: paok24.com
Μπάμπα Ράχμαν: Ψάχνοντας την ποδοσφαιρική Ιθάκη (vids)

Στα 29 του χρόνια, ο Γκανέζος αριστερός μπακ ψάχνει πλέον την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, μετά από μια σειρά πολλών δανεισμών από την Τσέλσι σε άλλες ομάδες. Συγκεκριμένα, ο Μπάμπα αποκτήθηκε από τους «Μπλε» του Λονδίνου έναντι 23 εκατομμυρίων ευρώ, το καλοκαίρι του 2015. Όσα είναι τα εκατομμύρια της μεταγραφής, τόσες είναι και οι εμφανίσεις του με την πρώτη ομάδα της Τσέλσι.

Στα 8 χρόνια παρουσίας του εκεί, δόθηκε δανεικός 7 (!) φορές. Δυο θητείες σε Σάλκε και Ρέντινγκ και από μια σε Ρεν, Μαγιόρκα και ΠΑΟΚ. Και πριν την Τσέλσι είχε προλάβει να αγωνιστεί σε αρκετές ομάδες, ξεκινώντας από τη χώρα του και τις Ντριμς, Ασάντε Κοτόκο, πριν μετακομίσει στην Γερμανία για τις Γκρόιτερ Φιρτ και Άουγκσπμπουργκ. Οι εμφανίσεις του στην τελευταία, ανάγκασαν την Τσέλσι να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Όλα τα παραπάνω έχουν διαμορφώσει ένα προφίλ, με τον παίκτη να έχει αγωνιστεί συνολικά 209 φορές -σε επίπεδο ανδρών- μετρώντας 5 γκολ και 14 ασίστ. Από την καριέρα του δεν έχουν λείψει και οι τραυματισμοί, με τον Μπάμπα να έχει τον πιο σοβαρό τη σεζόν 2019/20. Κατά τον δανεισμό του στην Μαγιόρκα, τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο, χάνοντας σχεδόν όλη τη χρονιά. Ενδεικτικό το γεγονός πως αγωνίστηκε μόλις 3 φορές με την ισπανική ομάδα.

Γενικότερα έχει ταλαιπωρηθεί στα γόνατα, φτάνοντας μάλιστα το 2021 να αποκαλύψει σε συνέντευξη του πως είχε φτάσει ένα βήμα πριν την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο, επειδή δεν άντεχε άλλο.

Η πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες για τον ίδιο. Άλλωστε με το -τότε- σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, έχει κερδίσει και τον μοναδικό του τίτλο στην Ευρώπη, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ουσιαστικά στον Δικέφαλο του Βορρά εύχονται για μια επανάληψη της καλής του παρουσίας στην ομάδα το 2021. Με τη διαφορά πως τώρα ο ποδοσφαιριστής θα ανήκει στον ΠΑΟΚ ή ακόμη καλύτερα θα είναι για πρώτη φορά ελεύθερος από το συμβόλαιο που τον δέσμευε στην Τσέλσι.

Διαβάστε ακόμη...