«Κόντρα» ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ για το Σούπερ Καπ

Από paok24.com: Συμφώνησαν οι δύο ομάδες για την πρώτη κούπα της νέας σεζόν...
Πηγή: paok24.com
«Κόντρα» ΠΑΟΚ – ΟΣΦΠ για το Σούπερ Καπ

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η Γενική Συνέλευση της ΕΣΑΠ κατά την οποία αποφασίστηκε μεταξύ άλλων και η διεξαγωγή του θεσμού του Σούπερ Καπ και για τη νέα σεζόν.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον πρωταθλητή Ολυμπιακό για την πρώτη κούπα της νέας σεζόν.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που ο Δικέφαλος θα βρεθεί να διεκδικεί το συγκεκριμένο τρόπαιο, καθώς στον περσινό τελικό ηττήθηκε στην Κρήτη με 3-0 από τον Παναθηναϊκό.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ, Γιόσκο Μιλενκόσκι, έχει καταφέρει πάντως να κατακτήσει το Σούπερ Καπ στην... επιστροφή του θεσμού το 2021 όταν ο Φοίνικας Σύρου κέρδισε τον Ολυμπιακό.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες... ειδήσεις από τη ΓΣ της ΕΣΑΠ, η Καλαμάτα πήρε το πράσινο φως για το νέο πρωτάθλημα, την ώρα που για την ΑΕΚ το τοπίο παραμένει θολό.

Ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Καλαμάτα Κώστας Βλάσης δεσμεύτηκε να διερευνήσει το ενδεχόμενο η κλήρωση του πρωταθλήματος 2023-24 να γίνει στην Καλαμάτα στο διάστημα από 25/8 έως 5/9.

Αποφασίστηκε ως προτεινόμενη ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος Volley League 2023-24 η 28η Οκτωβρίου 2023.

Έγινε πρώτη συζήτηση για το σύστημα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2023-24 με δεδομένο πως πρέπει να προσαρμοστεί στο πιεσμένο αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν 2023-24 λόγω Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024 και λόγω της απόφασης FIVB-CEV να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα μέχρι 28/4/24.

Ανακοινώθηκε η απόκτηση δεύτερου συστήματος Video Check με 19 κάμερες που θα αναβαθμίσει την ποιότητα των αγώνων του πρωταθλήματος.

Επιβεβαιώθηκε η θέση της ΕΣΑΠ για πέντε ξένους από την περίοδο 2024-25 στην περίπτωση που οι ομάδες στην κατηγορία αυξηθούν από 10 σε 12.

Διαβάστε ακόμη...